Moje spełnione marzenie malgocha1960
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie malgocha1960
Małgosiu , nie dojechałyśmy , było za mało czasu.
Skalniakowe ode mnie i od Igi zostawiłam u Bożenki.
Skalniakowe ode mnie i od Igi zostawiłam u Bożenki.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, jak psy po 21.00??
Nie pomogą w sprawie cyprysika, bo chociaż mam dużo iglaków, to raczej M sprawuje nad nimi pieczę.
Nie pomogą w sprawie cyprysika, bo chociaż mam dużo iglaków, to raczej M sprawuje nad nimi pieczę.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalmatynczyki maja ostatni spacer po 21ej, wtedy jest ciemni i biegaja luzem bez smyczy i właśnie wtedy robią mi na działce.
- malgocha1960

- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Małgosiu, trzymaj te róże zawoskowane, mogą mieć opóźniony start, dopóki pędy są zielone, to róża żyje.
Ale powiem Ci, że trochę sporo tego wosku dali..
Ale powiem Ci, że trochę sporo tego wosku dali..
Te co nisko nad ziemią rosną pousuwaj, bo chyba nie chcesz mieć konarów tuż nad ziemią, ja u swojej moreli 2 gałęzie rosnące w dolnej części pnia usunąłem. Wywołałem tym komentarze u co niektórych osób w stylu "Coś ty z tym drzewkiem zrobił!". Obciąłem je, bo mi się nie podobał kształt drzewka i tyle. O ile dobrze widzę Twoja morela ma zniszczony główny pęd i odbiła z dwóch bocznych. Ja bym ten dolny odrost chlasnął i już, a poza tym uciął bym ten zniszczony kikut jakiś centymetr nad górnym odrostem, żeby nie straszył. Ten górny odrost ładnie się już rozgałęzia i wykształca przewodnik, można z niego odbudować drzewko.
Co do czereśni, to bym pousuwał te dolne pędy i dalej prowadził drzewko z tych 4 górnych, wyraźnie silniejszych.
To tyle jeśli chodzi o moją opinię w tym temacie
.
pozdrawiam, arkandor
Co do czereśni, to bym pousuwał te dolne pędy i dalej prowadził drzewko z tych 4 górnych, wyraźnie silniejszych.
To tyle jeśli chodzi o moją opinię w tym temacie
pozdrawiam, arkandor
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Ja bym powiedziała właścicielom, że zgłoszę to do straży miejskiej i że daję lojalnie ostatnie ostrzeżenie. Albo zaciągnęłabym i kazała sprzątać po psach.
- malgocha1960

Dzisiaj była sąsiadka, jej odbiły i to bardzo ładnie wszystkie róże, kupowane w tym samym miejscu co ja. W czwartek będą w biedronce, kupię dwie sztuki dla samego por owniania jak bedą rosły.
Drzewka owocowe już obcięłam zgodnie z radą, dziękuję.Morelkę , tak jak mówiłam, obgryzła moja sunia.Bałam sie czy w góle odbije, a czy bedą kiedys owoce zobaczymy.Może ktoś wie po ilu latach owocuje morela i czereśnia?
Co do dalmatyńczyków, jak narobia mi jeszcze raz, to wezme chyba na łopatę i zaniose prezent pod drzwi.

Na pierwszym zdjęciu clematisy biedronkowe, wszystkie trzy dzisiejszy zakup. Rh kupiony jako czerwony bedzie rózowy,wiec dwa różowe bedą obok siebie, nie bedę juz przesadzać.

Drzewka owocowe już obcięłam zgodnie z radą, dziękuję.Morelkę , tak jak mówiłam, obgryzła moja sunia.Bałam sie czy w góle odbije, a czy bedą kiedys owoce zobaczymy.Może ktoś wie po ilu latach owocuje morela i czereśnia?
Co do dalmatyńczyków, jak narobia mi jeszcze raz, to wezme chyba na łopatę i zaniose prezent pod drzwi.

Na pierwszym zdjęciu clematisy biedronkowe, wszystkie trzy dzisiejszy zakup. Rh kupiony jako czerwony bedzie rózowy,wiec dwa różowe bedą obok siebie, nie bedę juz przesadzać.

- malgocha1960

- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Małgosiu jakie kolory clematisków kupiłaś? W mojej Biedronce dali wieczorem to zajrzę do niej jutro.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- malgocha1960

U nas były ciemno fioletowe, różowe i czerwone,a jakie będą okaże się tak jak z Rh.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Małgosiu, a czy oni podali tam jakieś odmiany? Dopytuję się, bo już mam parę clematisów i może akurat te.
Też mam rododendrona z Biedronki, ale jeszcze nie kwitnie, zobaczymy czy się sprawdzi. Byłam na nich zła, bo zamiast np. bodziszka wyrósł mi... przywrotnik. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
Moja morelka ma w tym roku kwiatki, posadziłem ją na wiosnę 2 lata temu. Co do czereśni to nie wiem, chyba podobnie
.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- malgocha1960

Clematisy to ville de lyon,hagley hybrid i jackamanii,wszystkie wygladaja jednakowo,więc znowu jedna niewiadoma.

Tydzień temu wysiałam trawę, nie pamiętam już po jakim czasie wschodzi?
Dzisiaj na rynku kupiłam złotokap za 25 zł, facet zapewnił,że w tym roku bedzie kwitł, no i nie mogłam sie oprzeć jak zobaczyłam modrzew około metra wysokości za ......2 zł,słownie dwa zł polskich złotych!!!Szok,jest piekny.

Tydzień temu wysiałam trawę, nie pamiętam już po jakim czasie wschodzi?
Dzisiaj na rynku kupiłam złotokap za 25 zł, facet zapewnił,że w tym roku bedzie kwitł, no i nie mogłam sie oprzeć jak zobaczyłam modrzew około metra wysokości za ......2 zł,słownie dwa zł polskich złotych!!!Szok,jest piekny.
Złotokap to super trucizna, wszystkie części rośliny są trujące, nawet pyłek kwiatowy, od którego padają pszczoły. Poza tym jest piękny, szczególnie jak kwitnie. Mam u siebie kilka sztuk wyhodowanych z nasion, są na razie malutkie, liczę jednak na jakieś przyrosty w tym roku. Co prawda na kwitnienie to pewnie poczekam parę ładnych lat ale co tam, nigdzie mi się nie śpieszy.
pozdrawiam, arkandor
pozdrawiam, arkandor