Mam nadzieję że się spotkamy na targach
Ogródek aleb-azi
- Zielona_Ania
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi
Gratuluję złotka! 

O, nie zauważyłam! To wszystko w myśl zasady -"idź złoto do złota" 
  Gratulacje!

- 
				vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08

Kiedy tak czytam o psich poczynaniach w ogrodach to od razu mi lżej, że ja psa nie mam. Ale sąsiedzi mają
Mają też koty i tu nawet nie można mieć do nich pretensji, kot zawsze się wymknie poza ogrodzenie. Przyuważyłam jednego...robi mi kupy w moich nowiutkich pustynnikach! Codziennie! Wcześniej rósł tam zagonek kocimiętki, ale to było dawno temu.
Gdybym miała psa, to koty nie przychodziłyby?
- 
				aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
 - Kontakt:

Oj, wklejam w pocie czoła zdjęcia a tu goście z gratulacjami. Bardzo pięknie gratulującym dziękuję  
 . Pamiętajmy jednakowoż, że nie wszystko złoto co się świeci  

Vito - w P'sim i K'ocim świecie nie ma reguł o jakich sprytnie przemyśliwasz. Nasz Mały Kocie biega za potrzebą do sąsiadki ( nowa rabata wysypana białym żwirkiem, dużo żwirku, roślin niewiele, ziemia mięciutka - spróbuj zrozumieć...) Przygotowane dla pustynników podłoże musi być bardzo nęcące. Kocimiętka jak sądzę nie ma nic do tego. Nasz pies zasadniczo lubi koty, zwłaszcza takie małe kociaki, aż do nich skamle
 . Sucz - o tak, ona raczej nie wpuści obcego za bramę. Dotyczy to także ludzi  
 Z tego wniosek - przychodziłyby albo nie 

Martuś -
  ....i co z tą dziesięciometrową magnolią, no i ogłowioną katalpą? Zdjęcia będą???
Aniu Zielona - też mam taką nadzieję, ale wiesz... prawo, lewo

Vito - w P'sim i K'ocim świecie nie ma reguł o jakich sprytnie przemyśliwasz. Nasz Mały Kocie biega za potrzebą do sąsiadki ( nowa rabata wysypana białym żwirkiem, dużo żwirku, roślin niewiele, ziemia mięciutka - spróbuj zrozumieć...) Przygotowane dla pustynników podłoże musi być bardzo nęcące. Kocimiętka jak sądzę nie ma nic do tego. Nasz pies zasadniczo lubi koty, zwłaszcza takie małe kociaki, aż do nich skamle
Martuś -
Aniu Zielona - też mam taką nadzieję, ale wiesz... prawo, lewo
- 
				aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
 - Kontakt:

Pora na dobranoc i zdjęcia do poduchy, albo i porannej kawy na dzień dobry. Tegoroczny zakup z przedwiośnia, magnolia Susan jak podaje metka. Długo listne szafirki - sprawdzałam, że na każdym stanowisku mają taką masę długaśnych liści. No i hosty, już prawie, prawie Marto...  Czarodziejko - o widzisz prawie znalazłam dalsze plany 

Dziś odwiedziła nas kuna i jaskółka. Obie postanowiły zamieszkać nieomal pod jednym dachem - jaskółka w garażu, jak co roku, zaś kuna skorzystała z tego, że są zdjęte rynny z pomieszczenia gospodarczego i siup w małą szparkę zrobiła... Nastała trwoga, że gniazdo zakłada.... Mały Kocie w niebezpieczeństwie !? Co zrobią Psi !? Dalsze relacje nastąpią... chyba, że nie będzie czego relacjonować. No to teraz mamy na stanie :

Żeby nie było, że nie ogrodowo, to wyjaśniam, że kuna i jaskółka to ogrodowe zwierzęta. Zainteresowanym podpowiem, iż obok kota jest jedna z róż od Petrovica ( Sev
 ) - jeszcze nie pamiętam która to. A Czynnik P'si próbuje nas powstrzymać od szkółkingu  

Dziś odwiedziła nas kuna i jaskółka. Obie postanowiły zamieszkać nieomal pod jednym dachem - jaskółka w garażu, jak co roku, zaś kuna skorzystała z tego, że są zdjęte rynny z pomieszczenia gospodarczego i siup w małą szparkę zrobiła... Nastała trwoga, że gniazdo zakłada.... Mały Kocie w niebezpieczeństwie !? Co zrobią Psi !? Dalsze relacje nastąpią... chyba, że nie będzie czego relacjonować. No to teraz mamy na stanie :

Żeby nie było, że nie ogrodowo, to wyjaśniam, że kuna i jaskółka to ogrodowe zwierzęta. Zainteresowanym podpowiem, iż obok kota jest jedna z róż od Petrovica ( Sev
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22

Witaj. Zwierzyniec super, no może za wyjątkiem kuny. Koleżanka miała pod dachem - koszmar.
Moje szafirki tez mają strasznie długie liście. Nie mam pojęcia dlaczego
 Może zbyt się zagęściły?. Ponieważ robię porządek w dalszej części skalniaka i je wykopałam do skrzynki to chyba po kwitnieniu je rozsadzę rzadziej. Zobaczę czy to pomoże.
Mój czynnik P'si mi strasznie podpadł. W sobotę złapała zębem moja młodszą pociechę. Na szczęście tym razem nic się nie stało, ale myślę nad kojcem. Chyba skończyły się dobre czasy biegania po całym ogrodzie. O szkodach czynionych wśród roślin nie wspomnę.
I gratuluję złotka

Na targach się niestety nie pojawię, choć miałam straszna ochotę, ale akurat mam wyjazd do Rzeszowa i seminarium, na którym muszę być.

Moje szafirki tez mają strasznie długie liście. Nie mam pojęcia dlaczego
Mój czynnik P'si mi strasznie podpadł. W sobotę złapała zębem moja młodszą pociechę. Na szczęście tym razem nic się nie stało, ale myślę nad kojcem. Chyba skończyły się dobre czasy biegania po całym ogrodzie. O szkodach czynionych wśród roślin nie wspomnę.
I gratuluję złotka
Na targach się niestety nie pojawię, choć miałam straszna ochotę, ale akurat mam wyjazd do Rzeszowa i seminarium, na którym muszę być.
- 
				magdala

Kolorowo masz Izabelo! U mnie jeszcze ani tulipana ,ani narcyza...
Co do psów i kotów- z mojego doświadczenia -pies w ogrodzie nie oznacza zakazu wstępu dla sąsiedzkich
kotów.

Co do psów i kotów- z mojego doświadczenia -pies w ogrodzie nie oznacza zakazu wstępu dla sąsiedzkich
kotów.
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40

Ładne masz zoo w ogródku  
  Psiny się bardzo starały, ale chyba to nie wystarczy żeby odwieźć od zakupów. Śliczna magnolia. I szafirki - piękny kolor!

Wspaniały kolor magnolii - taki mocny, intensywny! Jaka to odmiana?

- 
				elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26

Jak na Susan, to bardzo wcześnie kwitnie, chyba dlatego, że nowy nabytek.
Powąchaj ją, pięknie pachnie, jak na mój nos.
Moja ma jeszcze pąki zaciśnięte mocno, mam nadzieję, że nie przemarzła.
Kwitnie za to gwiaździsta, kupiona jesienią, zadołowana i obsypana liśćmi po szczyt

Koty sąsiada wyczuwają, kiedy Nora jest w domu, nie wiem, jak to robią, ale chyba tak jest,
bo widać je na działce, gdy Nora śpi.
Czasem przydybie je i przetrzyma pół dnia na jakimś drzewie

Powąchaj ją, pięknie pachnie, jak na mój nos.
Moja ma jeszcze pąki zaciśnięte mocno, mam nadzieję, że nie przemarzła.
Kwitnie za to gwiaździsta, kupiona jesienią, zadołowana i obsypana liśćmi po szczyt
Koty sąsiada wyczuwają, kiedy Nora jest w domu, nie wiem, jak to robią, ale chyba tak jest,
bo widać je na działce, gdy Nora śpi.
Czasem przydybie je i przetrzyma pół dnia na jakimś drzewie
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety

Ogród Elżbiety
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Piekna ta magnolia  

Z przyjemnoscia poogladała bliższe i dalsze plany - wiosennie niezwykle jest w Twoim ogrodzie
Zwierzyniec super - o ile jaskółka Ok , to tego kunowatego nie zazdroszczę, chociaz też ładny
 - zawsze masz aparat przy sobie ?  

Z przyjemnoscia poogladała bliższe i dalsze plany - wiosennie niezwykle jest w Twoim ogrodzie
Zwierzyniec super - o ile jaskółka Ok , to tego kunowatego nie zazdroszczę, chociaz też ładny
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48

Kuna biega u moich sąsiadów - mam nadzieję, że mieszka u nich w szopie i nie będzie próbowała wleźć na poddasze do domów  

- chatte
 - Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Takie zdjęcia bardziej mi się podobają  
  Szczególnie takie jak to 

One to właśnie ukazują piękno ogrodu, a ja jestem głodna takich zdjęć, bo wcale Twojego ogrodu nie znam! I jak to wygląda? Ty znasz mój na pamięć, lepiej niż ja sama, a ja? Ja o Twoim nie mam pojęcia
  Tylko warzywnik trochę znam i mini zielnik  

Jak dużo narcyzów Ci kwitnie! Zazdroszczę troszkę, bo moje jakoś niechętnie kwiaty pokazują ... Może poeticus-y mi to wynagrodzą ;)
Zwierzyniec urozmaicony
 Kunka bardzo mi się podoba  
  Gdyby pozostałe zwierzaki nie miały nic przeciwko temu, mogłaby się oswoić 

One to właśnie ukazują piękno ogrodu, a ja jestem głodna takich zdjęć, bo wcale Twojego ogrodu nie znam! I jak to wygląda? Ty znasz mój na pamięć, lepiej niż ja sama, a ja? Ja o Twoim nie mam pojęcia
Jak dużo narcyzów Ci kwitnie! Zazdroszczę troszkę, bo moje jakoś niechętnie kwiaty pokazują ... Może poeticus-y mi to wynagrodzą ;)
Zwierzyniec urozmaicony
Wywołana do tablicy w sprawie mojej magnoliowej kompromitacji, odpowiadam 
 , po pierwsze niby była 6-8-metrowa, po drugie, oczywiście nie jest taka, ale na razie zdjęcia nie zrobiłyśmy, bo była całkiem naga, bezkwiatowa i bezlistna, więc nie widać, skąd się wzięło takie moje wrażenie, niech zakwitnie albo jeszcze lepiej wypuści liście... ona naprawdę robi wrażenie, w obwodzie ma ze 4 metry, znów przesadzam?  

A Twoja już kwitnie?! To ja już coraz bardziej martwię się o moją, chyba mi przemarzła....Pąki kwiatowe ma zszarzałe całkiem, a i te liściowe jakieś takie podejrzanie małe...

A Twoja już kwitnie?! To ja już coraz bardziej martwię się o moją, chyba mi przemarzła....Pąki kwiatowe ma zszarzałe całkiem, a i te liściowe jakieś takie podejrzanie małe...