Doroto chyba jesienią muszę dokupić innych cebulek, widzę że część tulipanków już wyrodzonych, zapylonych. Mam je już długo, a jak zawsze żal mi wyrzucić nawet najmniejszej cebulki.
Bernadetko ja myślę ,że jakbyśmy poszukały w Twoim ogródku to wiele roślinek miałybyśby całkiem podobnych
Miałam jeszcze pierwiosnka ząbkowanego różowego, ale zginął, one są takie delikatne. Ja tez lubię pierwiosnki, ostatnio je ładnie pogrupowałam i przesadziłam, starałam się aby rosły w cienistych miejscach bo takie warunki im u mnie najbardziej odpowiadają.
Wysiałam też pierwiosnka storczykowatego, ładnie rosnie , niedługo chyba będę musiała je przepikować
Grażynko ja każdy dzień tak zaczynam, najlepiej praca idzie mi z samego ranka, lubię tak o godz 7 rano wyjść porobić, a jak dzwony biją o godz 12 to znak dla mnie ,że najwyższy czas odpocząć i coś ugotować
Dzisiaj też dzien zaczęłam pracowicie, wczoraj dostałam MEGA-PAKĘ z roślinkami od Annitki, więc od rana sadziłam roślinki na skalniaku. Powiększałam też rabatkę z trawkami, musiałam częściowo zmniejszyć trawnik, trawek dostałam tak dużo, że nie zmieściłabym ich

. Kończyłam już je sadzić wtedy zaczął padać deszczyk i mnie przegonił do domku.