Baryczkowe Storczyki

Zablokowany
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Baryczkowe Storczyki

Post »

Z takim czymś u dendrobium się jeszcze nie spotkałam :shock: Moje puszcza albo kwiaty albo keiki, ale takich dziwadełek nie miało. Teraz puściło mi masę keiki, bo chyba za słabo je przechłodziłam :roll:
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Kamilko nie chcesz wierzyć? Szczera prawda. Ani dendrobia ani cambrie, ale cóż jest tyle innych rodzajów storczyków ;:31 ;:109
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kamilo dendrobium zjawiskowe ;:48 ;:49 ;:48 ;:50 Miniaturka taka słodka - gratuluje zakupów. ;:108 ;:138 A tak nawiasem mówiąc - każdy by się złamał jakby zobaczył takie PEREŁKI. ;:77
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ale piękne słoneczkowe dendrobium n. :D Też zaczyna mi się ono podobać... ;:108
Miniaturka przesłodka i maleńka :wink:
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Aniu/pani_storczyk- maleństwa były słodziutkie, ale cena (14,50zł) chyba lekko odstraszyła nabywców, z całej palety nie zniknął chyba ani jeden storczyk. Były już przekwitnięte, więc poprosiłam o przecenę, 7,25 jest już do przyjęcia :) Masz rację, że zmieści się ich więcej, niestety wszystkie te "mini- miniaturki" jakie widziałam były białe lub fioletowe. A przecież nie tylko te kolory nam się podobają :)

Marto- szkoda, że nie mam przy sobie aparatu, bo bym Wam pokazała jak to wygląda. Wczoraj zapomniałam to sfotografować.

Halinko- ja chyba "świeżak" jestem i jeszcze nie wiem co u mnie gorzej rośnie. Tzn. mam problemy z kambriami, ale zrzucam to na karb sierpniowego zasuszenia i utraty korzonków, raz złego dobrania podłoża. Człowiek się uczy na błędach. Jak będzie z tym dendrobium- nie wiem, ale mam nadzieję, że przeżyje u mnie :)

Aniu- właśnie ja się złamałam, bo wymyśliłam, że dendrobium pojedzie do domu Rodziców, dam go Mamie, bo ma jeszcze trochę miejsca na parapetach, a jak mówi: dopadła ją storczykomania :) Wilk syty i owca cała :)

Justynko- maleńki, wygląda jak keiki, które siedzą u mnie w akwarium. Ciekawe, że takie maleństwo i już kwitnie (ma 3 pędziki, na jednym jest jeden kwiatek). Od tego dendrobium nie mogłam oderwać oczu, musiałam je wziąć- problem był z wyborem, bo ciężko jest coś wybrać z trzech palet identycznych roślin. Wzięłam to które ma kilka odrostów i pąków, a zarazem dość krótką, kwitnącą psb, bo bałam się, że nie zabezpieczę jej dostatecznie i wiatr przewieje kwiatki.

Kochane, dziękuję Wam za miłe słowa ;:180 i zajrzenie do mnie ;:196

A co u reszty storczyków? Piotr mówi, że gigant już cały rozkwitł, Książę ma trzy kwiaty i kilka pąków, a Rudy poprzestał na otwarciu jednego kwiatka, ale ma jeszcze kilka pąków.

Jedna z trzech katlei, ta o którą się bałam najbardziej, bo ani nie siedzi w akwa, ani nikt jej nie spryskuje codziennie, jednak postanowiła coś wypuścić, pokazał się maleńki korzonek i zaczątek psb, trzymajcie kciuki, by reszta też się wzięła do życia :)

Masdevalia też wypuszcza nowe rozetki, mam nadzieję, że się wykuruje i będę mogła ją wyjąć z akwarium, gdzie jest dla niej za jasno i muszę ją zastawiać innymi roślinami.

W weekend postaram się zrobić kilka fotek pędzikom Maminych Phal. i jednemu u mnie (mam nadzieję, że to nie ostatni w tym sezonie:) )
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kamilko, piękne dendrobium sobie sprezentowałaś, tez bym mu nie popuściła, jest moim marzeniem, dosłałam przed świętami keika od Asi, ale po paru dniach mi padło, chyba było za szybko oderwane, korzonki nie miały nawet 1 cm i był malutki może 4cm, bardzo ubolewam nad tą strata, ale może kiedyś i mi się trafi takie cudo.

Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ale maleńki Phalaenopsis.
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Kamilo miniaturka słodziutka, a dendrobium robi wrażenie :wink:
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Witaj Kamilo.
Piszesz że złamałaś obietnicę będąc na giełdzie kwiatowej .A po co tam pojechałaś? Chyba nie tylko dla towarzystwa? nowości piękniutkie.Też na takie bym się skusiła.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Kamilo pięknego storczyka sobie kupiłaś ja jadę do Krakowa 24 kwietnia na wystawę storczyków
mam nadzieję że kupię tam Sabotka żółtego.Mój Sabotek właśnie przekwitł myślę ze teraz będę go mogła przesadzić.Jeśli jesteś zainteresowana małą sadzonką daj namiary to Ci wyślę.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

To dendrobium jest tak piękne , że aż dech zapiera ...
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Kochane, dziękuję bardzo za miłe słowa ;:196

Renatko- mam nadzieję, że jeszcze trafisz na takie cudeńko. Mnie też bardzo się spodobało, a moi rodzice nazwali je Forsycją, no coś w tym jest :)

Dusiu- od dawna chciałam mieć takie maleństwo i w końcu trafiłam, wprawdzie na przekwitające, ale mam nadzieję, że przedłuży pędziki :)

Wioleto- dziękuję :)

Grażko- właśnie dla towarzystwa tam poszłam i na pewno jeszcze się wybiorę :wink:

Danusiu- dziękuję :) Niestety, z ciężkim sercem, ale muszę odmówić. Moje parapety pękają w szwach, do tego muszę wrocławskie storczyki przywieźć do domu, więc odpadnie mi jedno okno. Teraz skupiam się na wynoszeniu z domu, a nie wnoszeniu roślin.

Justynko- żałuje tylko, że nie miałam czasu zrobienia lepszych fotek. Postaram się w przyszły weekend.

Rozkwitł mój ulubieniec- Rudy :)
Obrazek

Obrazek

Gigant rozwinął resztę pąków- dość szybko mu to poszło:
Obrazek
Obrazek
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piękne Phalaenopsis. Ten pomarańczowy jest piękny, on rośnie bezpośrednio w tej szklanej osłonce?
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Rudy ;:111 ,gdybym takiego miał też byłby moim ulubieńcem.
Dołączam do pytania Dusi.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
zuzikowa
50p
50p
Od: 3 mar 2010, o 16:07

Post »

dendrobium ;:154 wow...az musialam podłogę wycierać tak mi ślinka pociekła... na rudzielca to pewnie każdy mial chrapkę taki jest ..inny slicznotek gratuluje nabytków:D ( jak brak miejsca to trzeba jakieś meble wyrzucić is ię znajdzie ):D:D
Czwartek... nie cierpię czwartków
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”