Co do liści to nie wiem

Po panice przy pojawieniu się tych plam spryskałam jego liście 2 albo 3 razy w pewnych odstępach czasu środkiem grzybobójczym na bazie wyciągu z grejpfruta. Plamy "zaschły", zmniejszyły się i już nie są klejące. Nowy listek jest coraz większy i ku uciesze moich oczu roślinka wypuszcza coś nowego.
  Po panice przy pojawieniu się tych plam spryskałam jego liście 2 albo 3 razy w pewnych odstępach czasu środkiem grzybobójczym na bazie wyciągu z grejpfruta. Plamy "zaschły", zmniejszyły się i już nie są klejące. Nowy listek jest coraz większy i ku uciesze moich oczu roślinka wypuszcza coś nowego.  Czy są to nowe korzonki, a może też łodyga?
  Czy są to nowe korzonki, a może też łodyga?

.
.
 Gratulacje
 Gratulacje   
  Z niecierpliwością będę czekać na rozwój i wzrost roślinki.
 Z niecierpliwością będę czekać na rozwój i wzrost roślinki.
 Korzonki też ładnie Ci wypuszczają.
 Korzonki też ładnie Ci wypuszczają. 

Naprawdę, nie żartuję - takie proste rosną w górę, chociaż patyczka nie mają. To raczej rzadkie, gdyż w naturze się zwieszają
 Naprawdę, nie żartuję - takie proste rosną w górę, chociaż patyczka nie mają. To raczej rzadkie, gdyż w naturze się zwieszają 

wyginają się do słoneczka, ale co jakiś czas odwracam doniczkę aby je "naprostować"
  wyginają się do słoneczka, ale co jakiś czas odwracam doniczkę aby je "naprostować"