Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wcale nie zamęczasz
jak ci ładnie kwitną jeszcze krwawniki. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aniu - o dziwo krwawniki zakwitły mi drugi raz a różowy /teraz to bardziej czerwony / kwitnie bez przerwy a był taki moment, że ledwo go uratowałam ze ślimaczych paszczy.
Karuś - róża była zdjęta rankiem razem z rosą i dlatego tak romantycznie się prezentuje. Datury też dziwnie kwitną w tym roku, bo to drugie jakby kwitnienie a ta żółta zrobiła aż 60 kwiatów, i kwitnie w najlepsze jakby na przekór zbliżającej się mrożnej pory. Różowa też dzielnie dotrzymuje jej kroku - więc może jesień będzie ciepła i długa.

Karuś - róża była zdjęta rankiem razem z rosą i dlatego tak romantycznie się prezentuje. Datury też dziwnie kwitną w tym roku, bo to drugie jakby kwitnienie a ta żółta zrobiła aż 60 kwiatów, i kwitnie w najlepsze jakby na przekór zbliżającej się mrożnej pory. Różowa też dzielnie dotrzymuje jej kroku - więc może jesień będzie ciepła i długa.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Grzegorz B
Grażynko, widoków u Ciebie co nie miara, więc trzeba wiele czasu poświęcić aby to wszystko ogarnąć. A jest naprawdę na co popatrzeć
Rabatka z kamulcowymi dodatkami i ścieżka jest super
sam myślałem nad taką u Siebie, nawet kawałek przy oczu zrobiłem, choć moja jest taka nie równa i płeć piękna w obcasach raczej by nie dała rady spacerować
Grażynko ale u Ciebie rydzowy wysyp
, coś mi się zdaje, że rydza to już próbowałaś w każdej postaci
. A ja to swoje rydze, wyeliminowałem, myśląc że są niejadalne a tu taka niespodzianka
Grażynko, widzę, że jesień zajrzała do ogrodu, choć barwnych akcentów u Ciebie nie brakuje i te daturie fantastyczne. A wiesz moja bidula wypuściła kilka kwiatów i jak dobrze pójdzie już wkrótce zakwitnie. To mnie zaskoczyła, chociaż będę wiedział jaki ma kolor
A pomidorowe zbiory, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia ;:8 , tym bardziej, że ekologiczna, więc żadne metale nie będą nam psuć smaku
Dalie to faktycznie budzą podziw
Którz by pomyślał, że dalia może mieć tyle odsłon, ktoś ciężko pracuje aby stworzyć te kwiatowe cudeńka
Biała róża i kwiecie z perłowym dodatkiem
...
Rabatka z kamulcowymi dodatkami i ścieżka jest super
Grażynko ale u Ciebie rydzowy wysyp
Grażynko, widzę, że jesień zajrzała do ogrodu, choć barwnych akcentów u Ciebie nie brakuje i te daturie fantastyczne. A wiesz moja bidula wypuściła kilka kwiatów i jak dobrze pójdzie już wkrótce zakwitnie. To mnie zaskoczyła, chociaż będę wiedział jaki ma kolor
A pomidorowe zbiory, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia ;:8 , tym bardziej, że ekologiczna, więc żadne metale nie będą nam psuć smaku
Dalie to faktycznie budzą podziw
Biała róża i kwiecie z perłowym dodatkiem
- kogra
- Przyjaciel Forum

Izuniu - ten krwawnik w tle żółtego to ten różowy, tyle tylko że w miarę kwitnienia zmienia kolor na bordowy w końcowej fazie kwitnienia. Nie wiem dlaczego ale po prostu tak ma.
Anetko - pelargonie już też są w końcowej fazie kwitnienia i to ostatnie kwiecie, którym mogę jeszcze uraczyć swój wzrok
. Za to datury kpią sobie z nadchodzącej słoty i kwitną jakby było lato - ale to dobrze, bo jest jeszcze na co popatrzeć.
Grzesiu - dawno Cię nie było u mnie , to i uzbierało się trochę widoczków . Cieszę się że tak Ci się podobało i że podróż po ogrodzie była długa.
Jak mogłeś wyeliminować rydze
- to przecież taki rarytas - myślę że już tego więcej nie zrobisz jeżeli jeszcze się pojawią, tylko nie pomyl z krowiakiem. Rydze mają pomrańczowe "mleczko" wyciekające przy krojeniu i charakterystyczny smak i zapach.
Spróbuj sam zrobić fotki z perłowymi dodatkami - z pewnością będą tak samo urocze.

Anetko - pelargonie już też są w końcowej fazie kwitnienia i to ostatnie kwiecie, którym mogę jeszcze uraczyć swój wzrok
Grzesiu - dawno Cię nie było u mnie , to i uzbierało się trochę widoczków . Cieszę się że tak Ci się podobało i że podróż po ogrodzie była długa.
Jak mogłeś wyeliminować rydze
Spróbuj sam zrobić fotki z perłowymi dodatkami - z pewnością będą tak samo urocze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko,przepiegłam przez cały Twój ogród.Kwiaty masz piękne,ale najbardziej urzekły mnie Twoje grzyby.To niesamowite,żeby takie cuda rosły na trawniku!
Pozdrawiam. Sonia.
Moje chwastowisko
Moje chwastowisko
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Męcz nas Grażynko takimi kwiatami , to sama radoś zerkać na nie w tem mgliste dni .
Takie barwne promykli słońca

Takie barwne promykli słońca
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- anulka
- Przyjaciel Forum

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
ślicznie jeszcze w Twoim ogródku Grazynko.Kwiaty kwitną ,pszczółki latają moze nie bedzie zimy w tym roku?Widzę ,ze mamy sporo takich samych kwiatów.Ja jestem bardzo zadowolona z tych rózowych astrów nowoangielskich.
Będąc na działce sprawdzałam czy przyjął mi się dzwonek od Ciebie.Ma nowe odrosty więc powinien odbic na wiosnę
Będąc na działce sprawdzałam czy przyjął mi się dzwonek od Ciebie.Ma nowe odrosty więc powinien odbic na wiosnę
- kogra
- Przyjaciel Forum

s..oniu - witaj w moich skromnych progach. Cieszę się że Ci mój ogródek przypadł do gustu.A grzyby jak widać kochają ogrody traktowane naturalnie a nie chemicznie
. Tak natura dziękuje za dobre traktowanie.
Basiu - jak jest brzydko to ja też wędruję po ogrodach forumowiczów bo wtedy przychodzą mi do głowy nowe pomysły i zaraz mi rażniej i cieplej na duszy.
Goniu - jesiennie już jest u mnie, ale jest też dużo kolorów z przebarwiających się liści a kiedy zaświeci słoneczko to widać wyrażnie, że babie lato jeszcze będzie. A zdjęcia zrobię jak trochę mocniej słoneczko zaświeci, bo wtedy kolory są najpiękniejsze.
Anulko - bardzo się cieszę że dzwonek się przyjął. Chyba pochwalisz się nim na forum w przyszłym roku ? Mam taką nadzieję że zima będzie lekko mrożna i krótka. A potem to już tylko WIOSNA !

Basiu - jak jest brzydko to ja też wędruję po ogrodach forumowiczów bo wtedy przychodzą mi do głowy nowe pomysły i zaraz mi rażniej i cieplej na duszy.
Goniu - jesiennie już jest u mnie, ale jest też dużo kolorów z przebarwiających się liści a kiedy zaświeci słoneczko to widać wyrażnie, że babie lato jeszcze będzie. A zdjęcia zrobię jak trochę mocniej słoneczko zaświeci, bo wtedy kolory są najpiękniejsze.
Anulko - bardzo się cieszę że dzwonek się przyjął. Chyba pochwalisz się nim na forum w przyszłym roku ? Mam taką nadzieję że zima będzie lekko mrożna i krótka. A potem to już tylko WIOSNA !
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Grażynko, opuściłam się w wizytach u Ciebie ostatnio
No ale po takiej nieobecności zobaczyć
takie widoki...toż to siok!!!
Rabatka pięknie prezentuje się przy kamiennej scieżce i odwrotnie a pomidorków to Ci zajzdraszczam
, bo te sklepowe to już... bleee
Piekna jesień do ciebie zawitała
.
Rabatka pięknie prezentuje się przy kamiennej scieżce i odwrotnie a pomidorków to Ci zajzdraszczam
Piekna jesień do ciebie zawitała
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012