Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wcale nie zamęczasz :wink: jak ci ładnie kwitną jeszcze krwawniki. :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Róża na pierwszym zdjęciu super!!!!
Czy robiłaś to zdjęcie wczesnym rankiem?Wyszło ekstra.
U Ciebie krwawniki kwitną - moje już śpią...natomiast 3 kwiatuszki ma mój ...jaśminowiec.
Jutro zrobię fotke...
Datury moje tez mają pąków mnóstwoooo .

Może nie będzie jeszcze zimnej jesieni :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aniu - o dziwo krwawniki zakwitły mi drugi raz a różowy /teraz to bardziej czerwony / kwitnie bez przerwy a był taki moment, że ledwo go uratowałam ze ślimaczych paszczy.

Karuś - róża była zdjęta rankiem razem z rosą i dlatego tak romantycznie się prezentuje. Datury też dziwnie kwitną w tym roku, bo to drugie jakby kwitnienie a ta żółta zrobiła aż 60 kwiatów, i kwitnie w najlepsze jakby na przekór zbliżającej się mrożnej pory. Różowa też dzielnie dotrzymuje jej kroku - więc może jesień będzie ciepła i długa. :?: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Zgadzam się z Krysią, biała róża wygląda przepięknie! Ale i żółta jest super ;:333
Grażynko, a czy ten krwawnik w tle żółtego, po rozkwitnięciu ma taki kolor jak ten na poprzednim zdjęciu ?
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne zdięcia ;:333 a mnie się bardzo podoba zdięcie Daturki z pszczółką :wink: i jak pięknie ci kwitną pelargonie moje są już brzydkie :(
Grzegorz B

Post »

Grażynko, widoków u Ciebie co nie miara, więc trzeba wiele czasu poświęcić aby to wszystko ogarnąć. A jest naprawdę na co popatrzeć :shock:

Rabatka z kamulcowymi dodatkami i ścieżka jest super ;:215 sam myślałem nad taką u Siebie, nawet kawałek przy oczu zrobiłem, choć moja jest taka nie równa i płeć piękna w obcasach raczej by nie dała rady spacerować :oops:

Grażynko ale u Ciebie rydzowy wysyp :shock: , coś mi się zdaje, że rydza to już próbowałaś w każdej postaci :lol: . A ja to swoje rydze, wyeliminowałem, myśląc że są niejadalne a tu taka niespodzianka :oops:

Grażynko, widzę, że jesień zajrzała do ogrodu, choć barwnych akcentów u Ciebie nie brakuje i te daturie fantastyczne. A wiesz moja bidula wypuściła kilka kwiatów i jak dobrze pójdzie już wkrótce zakwitnie. To mnie zaskoczyła, chociaż będę wiedział jaki ma kolor :wink:

A pomidorowe zbiory, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia ;:8 , tym bardziej, że ekologiczna, więc żadne metale nie będą nam psuć smaku :wink:

Dalie to faktycznie budzą podziw :shock: :shock: :shock: Którz by pomyślał, że dalia może mieć tyle odsłon, ktoś ciężko pracuje aby stworzyć te kwiatowe cudeńka :D

Biała róża i kwiecie z perłowym dodatkiem ;:111 ;:111 ;:111 ...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izuniu - ten krwawnik w tle żółtego to ten różowy, tyle tylko że w miarę kwitnienia zmienia kolor na bordowy w końcowej fazie kwitnienia. Nie wiem dlaczego ale po prostu tak ma. :wink: :lol:

Anetko - pelargonie już też są w końcowej fazie kwitnienia i to ostatnie kwiecie, którym mogę jeszcze uraczyć swój wzrok :cry: . Za to datury kpią sobie z nadchodzącej słoty i kwitną jakby było lato - ale to dobrze, bo jest jeszcze na co popatrzeć. :roll:

Grzesiu - dawno Cię nie było u mnie , to i uzbierało się trochę widoczków . Cieszę się że tak Ci się podobało i że podróż po ogrodzie była długa.
Jak mogłeś wyeliminować rydze :shock: - to przecież taki rarytas - myślę że już tego więcej nie zrobisz jeżeli jeszcze się pojawią, tylko nie pomyl z krowiakiem. Rydze mają pomrańczowe "mleczko" wyciekające przy krojeniu i charakterystyczny smak i zapach.
Spróbuj sam zrobić fotki z perłowymi dodatkami - z pewnością będą tak samo urocze. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
SoniaJ
200p
200p
Od: 15 wrz 2007, o 22:19

Post »

Grażynko,przepiegłam przez cały Twój ogród.Kwiaty masz piękne,ale najbardziej urzekły mnie Twoje grzyby.To niesamowite,żeby takie cuda rosły na trawniku!
Pozdrawiam. Sonia.
Moje chwastowisko
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Męcz nas Grażynko takimi kwiatami , to sama radoś zerkać na nie w tem mgliste dni .
Takie barwne promykli słońca :wink: :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Słoneczna ,polska złota jesień co widać na Twoich fotkach jest śliczna oczywiście :D
Smutne są te mgliste i ciemne poranki i wieczory niestety,dlatego Grażynko prosimy o więcej zdjęć :wink: :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

ślicznie jeszcze w Twoim ogródku Grazynko.Kwiaty kwitną ,pszczółki latają moze nie bedzie zimy w tym roku?Widzę ,ze mamy sporo takich samych kwiatów.Ja jestem bardzo zadowolona z tych rózowych astrów nowoangielskich.
Będąc na działce sprawdzałam czy przyjął mi się dzwonek od Ciebie.Ma nowe odrosty więc powinien odbic na wiosnę :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

s..oniu - witaj w moich skromnych progach. Cieszę się że Ci mój ogródek przypadł do gustu.A grzyby jak widać kochają ogrody traktowane naturalnie a nie chemicznie :wink: . Tak natura dziękuje za dobre traktowanie. :lol:

Basiu - jak jest brzydko to ja też wędruję po ogrodach forumowiczów bo wtedy przychodzą mi do głowy nowe pomysły i zaraz mi rażniej i cieplej na duszy. :wink: :lol:

Goniu - jesiennie już jest u mnie, ale jest też dużo kolorów z przebarwiających się liści a kiedy zaświeci słoneczko to widać wyrażnie, że babie lato jeszcze będzie. A zdjęcia zrobię jak trochę mocniej słoneczko zaświeci, bo wtedy kolory są najpiękniejsze. :roll: :lol:

Anulko - bardzo się cieszę że dzwonek się przyjął. Chyba pochwalisz się nim na forum w przyszłym roku ? Mam taką nadzieję że zima będzie lekko mrożna i krótka. A potem to już tylko WIOSNA ! :roll: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Kogra Piękne zdjęcia, rewelacja.
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Grażynko, opuściłam się w wizytach u Ciebie ostatnio :oops: No ale po takiej nieobecności zobaczyć :shock: takie widoki...toż to siok!!! :lol:
Rabatka pięknie prezentuje się przy kamiennej scieżce i odwrotnie a pomidorków to Ci zajzdraszczam :oops: , bo te sklepowe to już... bleee
Piekna jesień do ciebie zawitała :) .
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Grażynko ,zajrzyj do mojego ogródka w wolnej chwili bo wrzuciłam fotkę ze szkodnikami Miny .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”