Działka korzo_m cz. 3
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka korzo_m cz. 3
Romku ja tak sadzę rodzinnie obdzielam nimi siostrę, pewno jeszcze ktoś się znajdzie chętny. Na szczęście foliak mam mały, w lecie dość się ponarzekam jak przyjdzie mi wszystko popodlewać :P
Rano pogoda zapowiadała się niezbyt ciekawie, a koło godz 10 pojawiło się słoneczko. Wykonałam kilka nasadzeń na skalniaku, powoli nabiera on wyglądu. Posiałam rzodkiewkę, przygotowałam- wygrabiłam nową rabatkę na kwiaty, trochę poplewiłam. Dzisiaj koniec prac, oby jutro znowu udało się coś wykonać, może posieję warzywka jak pogoda pozwoli.
Rano pogoda zapowiadała się niezbyt ciekawie, a koło godz 10 pojawiło się słoneczko. Wykonałam kilka nasadzeń na skalniaku, powoli nabiera on wyglądu. Posiałam rzodkiewkę, przygotowałam- wygrabiłam nową rabatkę na kwiaty, trochę poplewiłam. Dzisiaj koniec prac, oby jutro znowu udało się coś wykonać, może posieję warzywka jak pogoda pozwoli.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie ci powschodziły koleusy.
Mówię to z odrobinką zazdrości bo moje słabo wzeszły i jakoś nie chcą rosnąć.
Ale i tak się cieszę - dla mnie wystarczy kilka sztuk :P
Mówię to z odrobinką zazdrości bo moje słabo wzeszły i jakoś nie chcą rosnąć.
Ale i tak się cieszę - dla mnie wystarczy kilka sztuk :P
- korzo_m
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Dorotko, wiosna u ciebie już w pełni. Widzę, ze bardziej zaawansowana niż u mnie.
Widok twoich rozsad powalił mnie na kolana

Widok twoich rozsad powalił mnie na kolana

- korzo_m
Wiolu z tymi rozsadami to i tak poszłam po rozum do głowy
na szczęście nie posiałam wszystkich nasion pomidorów od Kozuli, część zostawiłam na przyszły rok. Będę obserwowała która odmiana najbardziej nam posmakuje i która dobrze wiąże owoce.
Moja siostra już w niedzielę zamówiła partię rozsad, od razu mi zakomunikowała że jej koleżanki też będą chciały, jeszcze okaże się ,że sadzonek może zabraknąć.
Wczoraj do południa była ładna pogoda, udało mi się posiać jarzynki. Przygotowałam kilka grządek na selery, pory, paprykę ogórki. Dziś rano przed deszczem uporządkowałam tzn. wyzbierałam kamienie, zgrabiłam resztę pola. Wszystko mam już przygotowane tylko pozostaje sadzić dalie, mieczyki i inne kwiaty.
Wiolu masz rację wiosna u mnie na całego każdy dzień zaskakuje mnie nowymi rozwiniętymi kwiatami.
A to wczorajsze zdjęcia

Moja siostra już w niedzielę zamówiła partię rozsad, od razu mi zakomunikowała że jej koleżanki też będą chciały, jeszcze okaże się ,że sadzonek może zabraknąć.
Wczoraj do południa była ładna pogoda, udało mi się posiać jarzynki. Przygotowałam kilka grządek na selery, pory, paprykę ogórki. Dziś rano przed deszczem uporządkowałam tzn. wyzbierałam kamienie, zgrabiłam resztę pola. Wszystko mam już przygotowane tylko pozostaje sadzić dalie, mieczyki i inne kwiaty.
Wiolu masz rację wiosna u mnie na całego każdy dzień zaskakuje mnie nowymi rozwiniętymi kwiatami.
A to wczorajsze zdjęcia

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Dorotko, toż to prawie produkcja na wielka skalę...
U mnie w tym roku puste parapety... nie licząc kobei i heliotropu...
I chyba u Ciebie cieplej sądząc po kwiatach...
U mnie w tym roku puste parapety... nie licząc kobei i heliotropu...
I chyba u Ciebie cieplej sądząc po kwiatach...
- korzo_m
Gabrysia ja tak w hurt poszłam tego roku :P
Mam też posianą kobeę i heliotrop.
Mnie się wydaje ,że cieplej jest u Ciebie. U mnie od kilku dni leje, nie da się nic zrobić . Dzisiaj w deszczu sadziłam z mężem wczorajsze zakupy. Mam
wymarzony krzewik magnolii. Posadziłam kilka nowych nabytków skalniakowych. Między innymi dwa malutkie iglaczki- miniaturki. Na rabatkę przed wejściem do domu kupiłam małego rododedrona, ale on musi poczekać ,tak lał deszcz, że po prostu musieliśmy zrezygnować z dalszych prac. Zdjęcia zrobię jak przestanie siąpić.
A ja rankiem powiesiłam pranie na polu
, chyba będzie dobrze wypłukane, tak mnie deszcz zdenerwował ,że go nie zdjęłam, dalej wisi na sznurkach.
Mam też posianą kobeę i heliotrop.
Mnie się wydaje ,że cieplej jest u Ciebie. U mnie od kilku dni leje, nie da się nic zrobić . Dzisiaj w deszczu sadziłam z mężem wczorajsze zakupy. Mam

A ja rankiem powiesiłam pranie na polu

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Dorotko, jaką odmianę magnolii nabyłaś ?
U mnie też leje i to od wczoraj. Ale tłumaczę sobie, ze dla dopiero co posianej trawki to dobrze
Zrobiłam sobie dziś dzień wolny. Ponadrabiam zaległości forumowe i zajmę się trochę swoim wyglądem
U mnie też leje i to od wczoraj. Ale tłumaczę sobie, ze dla dopiero co posianej trawki to dobrze

Zrobiłam sobie dziś dzień wolny. Ponadrabiam zaległości forumowe i zajmę się trochę swoim wyglądem

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Dorotko
ale z Ciebie pracuś, podziwiam
Nacieszyłam oczy Twoimi pięknościami ogrodowymi, szczególnie cesarską koroną pomarańczową, bo moją jakieś zwierzątka zniszczyły, ale w przyszłym roku już się nie dam
Życzę miłego weekendu

Nacieszyłam oczy Twoimi pięknościami ogrodowymi, szczególnie cesarską koroną pomarańczową, bo moją jakieś zwierzątka zniszczyły, ale w przyszłym roku już się nie dam

Życzę miłego weekendu

- korzo_m
Wiolu zmiana własnego wzerunku to bardzo ważna sprawa
U mnie tak lało do południa od godz 13 wiatr przegonił deszcz, nawet pranie mi wyschło
Jutro podam nazwę mojej magnolii, tak szybko w tym deszczu sadziliśmy, że po południu dopiero zorientowałam się ,że zapomieliśmy pod obrzeże położyć folię. Jutro muszę to poprawić.
Halinko ja bardzo lubię prace w ogródku, wolę grzebać w ziemii niż sprzątać w domu. Ja jak zobaczyłam Twoje połamane korony od razu pomyślałam aby mój biegający pies po rabatkach ich nie zniszczył. A dziś są już ładnie rozwinęte ceglaste korony.

U mnie tak lało do południa od godz 13 wiatr przegonił deszcz, nawet pranie mi wyschło

Jutro podam nazwę mojej magnolii, tak szybko w tym deszczu sadziliśmy, że po południu dopiero zorientowałam się ,że zapomieliśmy pod obrzeże położyć folię. Jutro muszę to poprawić.
Halinko ja bardzo lubię prace w ogródku, wolę grzebać w ziemii niż sprzątać w domu. Ja jak zobaczyłam Twoje połamane korony od razu pomyślałam aby mój biegający pies po rabatkach ich nie zniszczył. A dziś są już ładnie rozwinęte ceglaste korony.
- korzo_m
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Korony bombowe, magnolia rozkoszna z dwoma kwiatkami / ale zawsze / , kwitnące rozchodniczki i moje ulubione szafirki.
Dorotko wiosna u Ciebie na całego.
Czy też zaświeciło u was słonko?
Spędziłam dziś piękny dzień w ogródku, wprawdzie nie na pracy, ale na oglądaniu co nowego wychodzi spośród liści.
Zostawiam dużo
i 
Dorotko wiosna u Ciebie na całego.
Czy też zaświeciło u was słonko?
Spędziłam dziś piękny dzień w ogródku, wprawdzie nie na pracy, ale na oglądaniu co nowego wychodzi spośród liści.
Zostawiam dużo

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Jak ty to robisz że tak ci korony kwitną ?
U mnie w tym roku kwitnie tylko jedna, reszta poszła w liście
U mnie w tym roku kwitnie tylko jedna, reszta poszła w liście

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj DOROTKO!
Piękne rośliny na skalniak /głodek i skrzydlinka/. Ja też uwielbiam niskie iglaczki.
Twoje kupione super.
Piękne rośliny na skalniak /głodek i skrzydlinka/. Ja też uwielbiam niskie iglaczki.
Twoje kupione super.
- korzo_m
Grażynko u mnie wczoraj był słoneczny, ale chłodny dzień. Praktycznie cały czas spędziłam na pracach ogrodowych, tyle popchnęłam do przodu, jestem bardzo zadowolona. Dziś od rana słoneczko świeci w okna, chociaż o 7 rano było 0 st.
Szafirków mam dużo, jesienią poszukam innych odmian, widziałam białe chyba u Gabrysi.
Dziękuję za słoneczko.
Mariolu one praktycznie cały dzień mają słoneczko, pewnie to im pomaga, jeszcze czekam na kwiaty żółtej. A jesienią postanowiłam kupić koronę czerwoną. Miałam jednego roku również same liście, podpowiedziano mi wtedy, abym korony każdego roku wykopywała i nie sadziła za głęboko, od tamtej pory tak robię. Cebulki małe też mi nie zakwitły.
Goryczko dziękuję za nazwy moich skalniaczków, kupowałam je na targu i starsza pani sprzedająca nie znała ich nazw. Wiesz, że iglaczki podpatrzyłam u Ciebie, zresztą sama mnie namawiałaś do niskich krzaczków, już rosną 3 niskie odmiany tawułek. Powoli skalniak zapełniam roślinkami, już nabiera wyglądu, ale do pełnej doskonałości jeszcze mu bardzo daleko.............
Kilka wczoraj wykonanych zdjęć

Szafirków mam dużo, jesienią poszukam innych odmian, widziałam białe chyba u Gabrysi.
Dziękuję za słoneczko.
Mariolu one praktycznie cały dzień mają słoneczko, pewnie to im pomaga, jeszcze czekam na kwiaty żółtej. A jesienią postanowiłam kupić koronę czerwoną. Miałam jednego roku również same liście, podpowiedziano mi wtedy, abym korony każdego roku wykopywała i nie sadziła za głęboko, od tamtej pory tak robię. Cebulki małe też mi nie zakwitły.
Goryczko dziękuję za nazwy moich skalniaczków, kupowałam je na targu i starsza pani sprzedająca nie znała ich nazw. Wiesz, że iglaczki podpatrzyłam u Ciebie, zresztą sama mnie namawiałaś do niskich krzaczków, już rosną 3 niskie odmiany tawułek. Powoli skalniak zapełniam roślinkami, już nabiera wyglądu, ale do pełnej doskonałości jeszcze mu bardzo daleko.............
Kilka wczoraj wykonanych zdjęć