Trudne początki
- Lady-r
- Przyjaciel Forum 
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Trudne początki
Anulko taką tawułę podrośniętą możesz obejrzeć u mnie. Właśnie wrzuciłam fotki. Moja przebarwia sie na zielono, ale pomarańczowy długo się trzyma.  

pozdrawiam Ania  jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba  ;) 
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie

Mój ogródek cz.1
- 
				Anula1213
- 200p 
- Od: 31 lip 2009, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu faktycznie takie same listki, dzięki.  

Pyziu dzięki za informacje o hortensjach. Piszesz, że lubisz hortensje niebieskie, właśnie taką jedną mam od mojej mamy ( u niej była niebieska). Sadząc wymieszałam ziemię z ziemią kwaśną więc może będzie dalej niebieska. Uspokoiłaś mnie jeśli chodzi o cięcie hortensji, jesienią gdy ją przewoziłam od rodziców przyciełam ją z 10 cm nad ziemią. Bałam się później, że mi nie zakwitnie. Ale jest to bukietowa więc jest OK. Mam jeszcze jedno pytanie; czy można pod hortensje sypać nawóz do borówek amerykańskich? Pomyślałam sobie, że zakwasi mi glebę.

Pyziu dzięki za informacje o hortensjach. Piszesz, że lubisz hortensje niebieskie, właśnie taką jedną mam od mojej mamy ( u niej była niebieska). Sadząc wymieszałam ziemię z ziemią kwaśną więc może będzie dalej niebieska. Uspokoiłaś mnie jeśli chodzi o cięcie hortensji, jesienią gdy ją przewoziłam od rodziców przyciełam ją z 10 cm nad ziemią. Bałam się później, że mi nie zakwitnie. Ale jest to bukietowa więc jest OK. Mam jeszcze jedno pytanie; czy można pod hortensje sypać nawóz do borówek amerykańskich? Pomyślałam sobie, że zakwasi mi glebę.
Witaj Aneto!
Przyszłam z rewizytą. 
   . Widzę, że masz duże pole do popisu
 . Widzę, że masz duże pole do popisu  Zazdroszczę Ci, oczywiście pozytywnie. Dla mnie fantastyczną rzeczą jest urządzanie ogrodu, dosadzanie nowych roślin itd. A kiedy widzisz, że już masz niewiele miejsca na dosadzanie to robi sie smutno, bo tyle roślin jeszcze czeka.
  Zazdroszczę Ci, oczywiście pozytywnie. Dla mnie fantastyczną rzeczą jest urządzanie ogrodu, dosadzanie nowych roślin itd. A kiedy widzisz, że już masz niewiele miejsca na dosadzanie to robi sie smutno, bo tyle roślin jeszcze czeka.  

Pozdrawiam Cię serdecznie i jeśli pozwolisz będę u Ciebie gościć częściej

Przyszłam z rewizytą.

. Widzę, że masz duże pole do popisu
 . Widzę, że masz duże pole do popisu  Zazdroszczę Ci, oczywiście pozytywnie. Dla mnie fantastyczną rzeczą jest urządzanie ogrodu, dosadzanie nowych roślin itd. A kiedy widzisz, że już masz niewiele miejsca na dosadzanie to robi sie smutno, bo tyle roślin jeszcze czeka.
  Zazdroszczę Ci, oczywiście pozytywnie. Dla mnie fantastyczną rzeczą jest urządzanie ogrodu, dosadzanie nowych roślin itd. A kiedy widzisz, że już masz niewiele miejsca na dosadzanie to robi sie smutno, bo tyle roślin jeszcze czeka.  
  Pozdrawiam Cię serdecznie i jeśli pozwolisz będę u Ciebie gościć częściej

Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola

Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
- 
				Anula1213
- 200p 
Witaj Jolu  

Dzięki za odwiedziny. Masz rację mam duże pole do popisu, gorzej jest z czasem i kasą na roślinki. Nowy dom strasznie dużo pochłania czasu i pieniędzy, ciągle coś się dokupuje.
Również uwielbiam dosadzać nowe roślinki, strasznie mnie to wciągnęło i wciąga coraz bardziej.

Dzięki za odwiedziny. Masz rację mam duże pole do popisu, gorzej jest z czasem i kasą na roślinki. Nowy dom strasznie dużo pochłania czasu i pieniędzy, ciągle coś się dokupuje.
Również uwielbiam dosadzać nowe roślinki, strasznie mnie to wciągnęło i wciąga coraz bardziej.

Witam
Śliczne tulipanki - mam takie same .
.
pozdrawiam, arkandor

Śliczne tulipanki - mam takie same
 .
.pozdrawiam, arkandor
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"

- majka300
- 1000p 
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Anetko super fotki i roślinki   też miałam ochotę na berberys aurea ale mam już mało miejsca w ogrodzie więc zrezygnowałam
 też miałam ochotę na berberys aurea ale mam już mało miejsca w ogrodzie więc zrezygnowałam   

pozdrawiam

też miałam ochotę na berberys aurea ale mam już mało miejsca w ogrodzie więc zrezygnowałam
 pozdrawiam

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..." 
Mój mały świat cz.1, cz. 2
 cz.1, cz. 2
Zapraszam

Mój mały świat
 cz.1, cz. 2
 cz.1, cz. 2Zapraszam

- 
				Anula1213
- 200p 
- Lady-r
- Przyjaciel Forum 
A ja poproszę o więcej fotek z... kostką.   Jestem na etapie budowy uliczek też z nostalitu. Ciekawa jestem jak ci wykończyli boki, bo u mnie są obrzeża z betonu takie nierówne i muszę je podsypać ziemią, żeby zakryć, ale mam problem, bo nie wszędzie pasują mi poziomy, a już dużo roślin nie nadaje się do przesadzania.
 Jestem na etapie budowy uliczek też z nostalitu. Ciekawa jestem jak ci wykończyli boki, bo u mnie są obrzeża z betonu takie nierówne i muszę je podsypać ziemią, żeby zakryć, ale mam problem, bo nie wszędzie pasują mi poziomy, a już dużo roślin nie nadaje się do przesadzania.  

Jestem na etapie budowy uliczek też z nostalitu. Ciekawa jestem jak ci wykończyli boki, bo u mnie są obrzeża z betonu takie nierówne i muszę je podsypać ziemią, żeby zakryć, ale mam problem, bo nie wszędzie pasują mi poziomy, a już dużo roślin nie nadaje się do przesadzania.
pozdrawiam Ania  jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba  ;) 
Mój ogródek cz.1

Mój ogródek cz.1
WITAJ ANIU   działasz pięknie w Swoim ogrodzie .Ja na razie jestem zdeterminowano czekającą mnie budową małego domku letniskowego .Wstrzymałam się z działaniami ogrodniczymi na działce.Jak BOB BUDOWNICZY w raz z ekipa  opuści działkę to wtedy zacznę  nasadzać. Wszystkie zaplanowane nasadzenia mam spisana skrupulatnie w zeszycie i będę stopniowo je kupować i sadzić.
 działasz pięknie w Swoim ogrodzie .Ja na razie jestem zdeterminowano czekającą mnie budową małego domku letniskowego .Wstrzymałam się z działaniami ogrodniczymi na działce.Jak BOB BUDOWNICZY w raz z ekipa  opuści działkę to wtedy zacznę  nasadzać. Wszystkie zaplanowane nasadzenia mam spisana skrupulatnie w zeszycie i będę stopniowo je kupować i sadzić.

działasz pięknie w Swoim ogrodzie .Ja na razie jestem zdeterminowano czekającą mnie budową małego domku letniskowego .Wstrzymałam się z działaniami ogrodniczymi na działce.Jak BOB BUDOWNICZY w raz z ekipa  opuści działkę to wtedy zacznę  nasadzać. Wszystkie zaplanowane nasadzenia mam spisana skrupulatnie w zeszycie i będę stopniowo je kupować i sadzić.
 działasz pięknie w Swoim ogrodzie .Ja na razie jestem zdeterminowano czekającą mnie budową małego domku letniskowego .Wstrzymałam się z działaniami ogrodniczymi na działce.Jak BOB BUDOWNICZY w raz z ekipa  opuści działkę to wtedy zacznę  nasadzać. Wszystkie zaplanowane nasadzenia mam spisana skrupulatnie w zeszycie i będę stopniowo je kupować i sadzić.Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka

Spełniane marzenia- wiosenka
- 
				Anula1213
- 200p 
Witajcie dziewczyny  

Aniu jeśli chodzi o wykończenie (boki kostki), to nie mam krawężników. Panowie, którzy to robili po prostu wyleli zaprawę z cementu, czyli beton. Jest to trochę niżej od kostki, więc bez problemu zasypaliśmy to ziemią.

Aniu jeśli chodzi o wykończenie (boki kostki), to nie mam krawężników. Panowie, którzy to robili po prostu wyleli zaprawę z cementu, czyli beton. Jest to trochę niżej od kostki, więc bez problemu zasypaliśmy to ziemią.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum 
Tam gdzie mi pasuje też tak mam   jutro zrobię fotkę i pokażę ci ja wygląda moja tragedia.
 jutro zrobię fotkę i pokażę ci ja wygląda moja tragedia.  

Mój ogródek cz.1

Mój ogródek cz.1
- 
				Anula1213
- 200p 
- Lady-r
- Przyjaciel Forum 
Fakt, że tulipanki ciekawie się ułożyły, a floksik śliczny i niespotykany. Jaki kolor kwiatków będzie miał?

Mój ogródek cz.1

Mój ogródek cz.1