Moje kwiaty od A do Ż...z mojego ogrodu
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwiaty od A do Ż...z mojego ogrodu
Reniu
gratuluję udanych zakupów

-
Jurek

- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Wpadłem z wizytą, bo chyba wypada z racji tego, że jesteśmy sąsiadami;)
Napisz proszę,czy na 11 listopada mają jeszcze tę odmianę powojnika, którą kupiłas (Pafar), i w jakiej cenie. Tam są zawsze najlepsze jakościowo powojniki i azalie, jeśli je kupuję to przeważnie tam.
ps. ten niebieski powojnik z 11 strony to odmiana multi blue (jeśli nie znasz nazwy;))
Napisz proszę,czy na 11 listopada mają jeszcze tę odmianę powojnika, którą kupiłas (Pafar), i w jakiej cenie. Tam są zawsze najlepsze jakościowo powojniki i azalie, jeśli je kupuję to przeważnie tam.
ps. ten niebieski powojnik z 11 strony to odmiana multi blue (jeśli nie znasz nazwy;))
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witam...
Małgosiu...zobaczysz czy da znak życia ...nie wiem jak Ci powiedzieć skoro tego nie widzę...Wybacz..
Halinko dziękuję ..ja też się ciesze że uda mi się jednak przerobić górkę ...;)))
Jurek..pewnie że wypada a nawet należy:)Chyba mają bo tyle co była dostawa...a dość tego było...i różnych kolorów..cena była znośna 18 zł...Azalię też tam kupiłam..i powiem Ci że większość moich krzewów..;)Jak to mówią po sąsiedzku kupiłam...
Dziękuję za nazwę niebieskiego ...przesadziłam go teraz ..mam nadzieję że mu się nowe miejsce spodoba...
ps. Doczytałam na forum że już tam byłeś i sprawdziłeś...i co można doznać zachwytu na ich widok:))
Dzisiaj udało mi się kupić Dwie sadzonki Lawendy...jak ona pięknie pachnie nawet nie mając kwiatów:)))
I dwie skalnice...ale tu poprosiłabym Krysię o ich identyfikację...;))
Lawenda...

Małgosiu...zobaczysz czy da znak życia ...nie wiem jak Ci powiedzieć skoro tego nie widzę...Wybacz..
Halinko dziękuję ..ja też się ciesze że uda mi się jednak przerobić górkę ...;)))
Jurek..pewnie że wypada a nawet należy:)Chyba mają bo tyle co była dostawa...a dość tego było...i różnych kolorów..cena była znośna 18 zł...Azalię też tam kupiłam..i powiem Ci że większość moich krzewów..;)Jak to mówią po sąsiedzku kupiłam...
Dziękuję za nazwę niebieskiego ...przesadziłam go teraz ..mam nadzieję że mu się nowe miejsce spodoba...
ps. Doczytałam na forum że już tam byłeś i sprawdziłeś...i co można doznać zachwytu na ich widok:))
Dzisiaj udało mi się kupić Dwie sadzonki Lawendy...jak ona pięknie pachnie nawet nie mając kwiatów:)))
I dwie skalnice...ale tu poprosiłabym Krysię o ich identyfikację...;))
Lawenda...

-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj RENIU!
Według mnie na pierwszym zdjęciu jest floks niziutki na skalniak jeszcze nie kwitnie więc trudno go dokładnie określić.
Drugie zdjęcie to najprawdopodobniej ukwap /antennaria/
Według mnie na pierwszym zdjęciu jest floks niziutki na skalniak jeszcze nie kwitnie więc trudno go dokładnie określić.
Drugie zdjęcie to najprawdopodobniej ukwap /antennaria/
- Reni4

Dziękuję Krysiu tak właśnie myślałam że w kwiaciarni chyba się nie znają co sprzedają...ale cóż...od przybytku głowa nie boli...;))
Może kiedyś uda mi się nabyć prawdziwe:))
Może kiedyś uda mi się nabyć prawdziwe:))
- Reni4

Igor..kupiłam go 15 marca i chyba zaraz wsadziłam do doniczki...bardzo szybko wyszedł...dokładnie dnia nie pamięta...ale teraz ma już miesiąc:)
-
Jurek

Jak tylko zobaczyłem fotkę tej odmiany, którą kupiłaś - od razu pojechałem do miasta;)( byłem nią zainteresowany od 2 lat).Pani sprzedająca straciła z 5 minut, żeby rozplątać sąsiadujące ze sobą rośliny.Reni4 pisze:Jurek..pewnie że wypada a nawet należy:)Chyba mają bo tyle co była dostawa...a dość tego było...i różnych kolorów..cena była znośna 18 zł...Azalię też tam kupiłam..i powiem Ci że większość moich krzewów..;)Jak to mówią po sąsiedzku kupiłam...
Co do zachwytu- rośliny są dobrej jakości,trzeba jednak byłoby poczekać, aż zaczną kwitnąć w pojemnikach (tak, jak np. w zeszłym roku, pamiętasz?)
Korzystając z okazji- jeśli wiesz, gdzie na miejscu można kupić morelę odmiany early orange- daj cynk;)
- Reni4

Witaj Jurek...czy pamiętam?...no nie wiem co..ale kwitnące powojniki w pojemnikach pamiętam i nie tylko powojniki...uwielbiam zaglądać często do dziewczyn na 11listopada zwłaszcza wiosną...kiedy krzewy kwitną i wtedy można widzieć co i jak;)Zwłaszcza azalie..teraz czekam na Magnolie..i Klony palmowe mają być...opóźniona dostawa bo muszą sprawdzić jakość sadzonek..
Wybieram się w różne miejsca wiosną jak zobaczę tą Morelkę to napisze u mnie na forum bo do Ciebie nie mam dostępu:)
Pozdrawiam..
Zapowiada się dzisiaj piękny dzień...

Wybieram się w różne miejsca wiosną jak zobaczę tą Morelkę to napisze u mnie na forum bo do Ciebie nie mam dostępu:)
Pozdrawiam..
Zapowiada się dzisiaj piękny dzień...

-
Jurek

Magnolie na 11 listopada już są. Widziałem wczoraj kilkadziesiąt doniczek, odmian nie sprawdzałem- na pewno była susan i betty. Rośliny raczej małe, ale cena adekwatna- 28 zł.
- Reni4

Nie to nie te
te są maluchy mają być po 40....
)
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Witaj Reniu, widzę że już zrobiłaś poranny obchód po ogrodzie, nawet bażanta spotkałaś, sasanka cudna, pozdrawiam 
- Reni4

Co dzień...pierwszy ranny spacer jest w ogrodzie ...
czy słońce czy deszcz...Dziękuję:)
-
goryczka143

Wotaj RENIU!
Bardzo zazdroszczę, że możeswz tak rano wybrać się do ogrodu. Ja swoją działkę
mam daleko i wybrać się to prawdziwa wyprawa.
Dodatkowo wspomnę, że masz w pobliżu piękne widoki no i te wszystkie dzikie
zwierzaki.
Bardzo zazdroszczę, że możeswz tak rano wybrać się do ogrodu. Ja swoją działkę
mam daleko i wybrać się to prawdziwa wyprawa.
Dodatkowo wspomnę, że masz w pobliżu piękne widoki no i te wszystkie dzikie
zwierzaki.
- Reni4

Tak Krysiu teraz to wielki plus..lecz i ja chodziłam tu 3km...przez 10 lat...wcześniej..
)
Pozdrawiam i życzę udanej soboty...na mnie czas...do ogrodu:))
Pozdrawiam i życzę udanej soboty...na mnie czas...do ogrodu:))
-
goryczka143

Witaj RENIU!
Ja mam daleko ale bardzo lubię przebywać na działce.
Ja mam daleko ale bardzo lubię przebywać na działce.