Pierwszy raz jestem w Twoim ogrodzie i od razu jestem oczarowany. Masz bardzo piękne kwiaty, takie barwne i różnorodne. I do tego własne warzywka. Wspaniale
Po długim urlopie załączm fotki mojego kwiatowego ogródka. W tym roku pięknie kwitną mi dalie, niektóre mieczyki, bo inne zostały zaatakowne przez jakąś chorobę i kwiatyt się nie rozwijały.
Część orlików wysiałam z nasion kupnych, natomiast te w odcieniach fioletu ponad 10 lat temu będąc na wakacjach w Bieszczadach zebrałam nasiona na jednym z cmentarzy. Posiałam wtedy jesienią i od tylu lat są to te same krzaczki.
Ale dużo pięknych kwiatów.
Co za kwiatek jest na drugim zdjęciu?
Zakochałam się od pierwszego wejrzenia w daturze z różowymi kielichami.
Gdzie zdobylaś taką piękność? Ma chyba dwa lub trzy lata.
Ps. Mam wielką prośbę,czy możesz wstawiać większe zdjęcia?
Bardzo wolno się otwierają te miniaturki.
Przepraszam, że dopiero po kilku dniach odpisuję. Na drugim zdjęciu jest dalia tegoroczny zakup. Mnie też bardzo się podoba fotografia nie pokazała całej jej piękności, dużo uroku miała ,gdy kwitły równocześnie 5, 4 kwiaty. Datura ma około 8 lat , jak zaczyna rozkwitać kwiaty są koloru biało- żółtego w drugim dniu wybarwiają się na różowo. Ta datura jest kłopotliwa ciągle potrzebuje dużo wody , często więdnie. Mam daturę białą jest niższa kwitnie obficie i nie wymaga tak częstego podlewania. Zdjęcia na forum umieszcza mój syn , wstyd się przyznać, ale ja nie opanowałam tej sztuki , wolę pracę w ogródku. Dziękuję ci za miłe słowa ,jutro planuję spędzić cały dzień na działce więc na pewno zrobię nowe fotki , teraz kwitną mi astry. Pozdrawiam
Ja też miałam na początku kłopot ze zdjęciami,ale lubię być niezależna i przeszłam przeszkolenie u mojego syna.Teraz świetnie sobie daję radę,wstawiam zdjęcia kiedy mam na to ochotę.
Spróbuj się nauczyć,to naprawdę nie jest trudne.
Aniu masz rację, najwyższy czas być niezależną . Dzięki Tobie postanowiłam,uczę się. Następne zdjęcia na forum umieszczam sama. Wczoraj byłam na działce już widać jesień wykopałam warzywa przygotowałam rabaty kwiatowe na sadzenie tulipanów.
Jak będziesz w swoim ogrodzie w poniedziałek zrób proszę trochę zdjęć z perspektywy.
Lubię takie,,szersze widoki" rabatek.Pokaż gdzie posadziłaś tulipany.
Na działce jesień w pełni dużo pracy porządkowej palenia gałęzi,niezbyt lubię tą porę .Wykonałam kilka zdjęć może uda mi się je umieścić samodzielnie na forum,a więc do pracy!!!!
Myślałam,że umieszczenie zdjęć to prosta czynność,wolę kopać łopatą ziemię na działce.Myślę najgorszy pierwszy raz,bez pomocy syna nie poradziłabym,może w końcu kiedyś opanuję i będę bez pomocników samodzielnie umieszczać foto.