Aga pewnie podziwia łany swoich cebulowych kwitnących, po słynnych zakupach jesiennych. Fani czekają na zdjęcia!!!
Działka z dębami - Wiślanka - agape
Re: Działka z dębami - Wiślanka - agape
No jak to od zera? A te stare drzewa, które miały ostatnio postrzyżyny?!
Aga pewnie podziwia łany swoich cebulowych kwitnących, po słynnych zakupach jesiennych. Fani czekają na zdjęcia!!!
właściwie masz rację
nie od zera, bo od zera jest nawet łatwiej chyba ;)
- agape
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O rety ilu Miłych Gości!
Przepraszam, nie zaglądałam tutaj
, czytałam o Waszych ogrodach i warzywach!
Jestem na wyjazdach, od środy wracam. Raz tylko byłam na działce i znów wyjazd.
Wszystkim odpiszę i odpowiem "na spokojnie", zdjęcia mam.
Przepraszam, nie zaglądałam tutaj
Jestem na wyjazdach, od środy wracam. Raz tylko byłam na działce i znów wyjazd.
Wszystkim odpiszę i odpowiem "na spokojnie", zdjęcia mam.
No to fajnie. Czekamy niecierpliwie na wieści z Wiślanki 
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś - i gdzie te obiecane fotki
Ani relacji z pobytu na działce...
Pogoda była chyba przyzwoita. Bynajmniej u mnie wbrew zapowiedziom było słonecznie choć dość chłodno przez porywisty wiatr.
- agape

No tak...ale siły brak...Bo jednak te pierwsze wyjścia wykańczają...
Fotki zbieram, wgrywam, a nawet raz już odpisałam a mi się skasowało...a nie miałam siły drugi raz...Wybacz Izo!
Ale jest pięknie, naprawdę. Jestem tym zadziwiona.
Teraz wiem jak to jest jak się nie wstawia fotek, a inni czekają, ale zmęczenie nie pozwala tego ogarnąć...
Jutro rano wstawię!

Fotki zbieram, wgrywam, a nawet raz już odpisałam a mi się skasowało...a nie miałam siły drugi raz...Wybacz Izo!
Ale jest pięknie, naprawdę. Jestem tym zadziwiona.
Teraz wiem jak to jest jak się nie wstawia fotek, a inni czekają, ale zmęczenie nie pozwala tego ogarnąć...
Jutro rano wstawię!

- tu.ja

Cieszę się, że jednak byłaś i widziałaś! Dzięki cebulowym wiosną są piękne widoki. Uwielbiam wiosnę choć każda pora roku ma swój urok i jest potrzebna. Podzielam Twą radość i podziw dla natury.
- agape

Ano - zgodnie z obietnicą
Meg - dziękuję za przepis. Białej jeszcze nie robiłam na grilu, musi byc pyszna na tym drewnie!
Jolu - Dzięki tobie posiałam jednak wtedy trawę, bo mi pokazałaś jak rośnie szybko! dzięki!
renszpaks - ani się obejrzysz a i Twoja działka się zazieleni, na wszystkich poziomach!
Tadeuszu - dziękuję za odwiedziny! staram się upiększać....
Karolciak, masz wielkie pole do popisu! tylko pozazdrościć! To duże wyzwanie, ale i samemu stworzyć wszystko to wielka frajda, a jaka duma!
Meg - dziękuję za przepis. Białej jeszcze nie robiłam na grilu, musi byc pyszna na tym drewnie!
Jolu - Dzięki tobie posiałam jednak wtedy trawę, bo mi pokazałaś jak rośnie szybko! dzięki!
renszpaks - ani się obejrzysz a i Twoja działka się zazieleni, na wszystkich poziomach!
Tadeuszu - dziękuję za odwiedziny! staram się upiększać....
Karolciak, masz wielkie pole do popisu! tylko pozazdrościć! To duże wyzwanie, ale i samemu stworzyć wszystko to wielka frajda, a jaka duma!
- agape

A teraz obiecane fotki...
Po powrocie z wyjazdów zastało mnie wielkie zielone! Ostatnio byłam na działce duzo przed świętami, a teraz prawie nie poznałam działki. Nic dziwnego, od zeszłej wiosny wiele się zmieniło....

Tutaj mam te pieńki tymczasowo, aby nie podeptac czosnków - na ich miejscu chcę zrobić płotek, na rabatę z nagietkami, przy warzywniaku....

Po powrocie z wyjazdów zastało mnie wielkie zielone! Ostatnio byłam na działce duzo przed świętami, a teraz prawie nie poznałam działki. Nic dziwnego, od zeszłej wiosny wiele się zmieniło....

Tutaj mam te pieńki tymczasowo, aby nie podeptac czosnków - na ich miejscu chcę zrobić płotek, na rabatę z nagietkami, przy warzywniaku....

- agape

- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Widzę, że aparat czeka ciężki okres. 
W pierwszej chwili pomyślałem, ze zrobiłaś sobie oczko wodne. A to pniak...
W pierwszej chwili pomyślałem, ze zrobiłaś sobie oczko wodne. A to pniak...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- agape

Ja przecież bym powiedziała na forum, że robię oczko! 
No a dalej, próbowałam się uporać z warzywniakiem...
Ziemia była zachwaszczona, tylko skopana po pomidorach jesienią, teraz wyrasta z niej wszystko co latem się samo wysiało, no i trawa...
Dosiałam rukolę, kolendrę, roszponkę i kolejne rzodkiewki...
Także na próbę ułożyłam płotek okalający warzywniak, aby zobaczyć jak się poczuję z tą odgrodzoną przestrzenią...

Warzywniak będzie szedł dalej, za drzewem w lewo, przesunę kafle docelowo...Ale teraz tam leżą sterty gałęzi.
Na razie nie wiem czy zrobię w tym pomyśle co jest na foto(tylko dopracowanym), czy też jakieś plecione płotki...
Posadziłam też "pod światło" kokoryczke, którą dostałam od Gosi w prezencie.
No a dalej, próbowałam się uporać z warzywniakiem...
Ziemia była zachwaszczona, tylko skopana po pomidorach jesienią, teraz wyrasta z niej wszystko co latem się samo wysiało, no i trawa...
Dosiałam rukolę, kolendrę, roszponkę i kolejne rzodkiewki...
Także na próbę ułożyłam płotek okalający warzywniak, aby zobaczyć jak się poczuję z tą odgrodzoną przestrzenią...

Warzywniak będzie szedł dalej, za drzewem w lewo, przesunę kafle docelowo...Ale teraz tam leżą sterty gałęzi.
Na razie nie wiem czy zrobię w tym pomyśle co jest na foto(tylko dopracowanym), czy też jakieś plecione płotki...
Posadziłam też "pod światło" kokoryczke, którą dostałam od Gosi w prezencie.
- tu.ja

Powiem szczerze - dech mi zaparło. Pięknie masz Aga! Tulipanki śliczne, delikatne. Co to za odmiany? Muszę w tym roku kupić wczesnych tulipanów - koniecznie.
[quote="agape"]
- ten najbardziej mi się podoba.
Zdjęcia świetne robisz - wszystko takie żywe na nich.
Wiesz, że ten tymczasowy płotek przy warzywniku nieźle się prezentuje...Może na stałe o czymś podobnym pomyśl.
Wiesz co zwróciło moją uwagę? Te żywopłoty...Powodują, że masz swoja własną zamkniętą przestrzeń. Jest tak przytulnie.
[quote="agape"]

- ten najbardziej mi się podoba.
Zdjęcia świetne robisz - wszystko takie żywe na nich.
Wiesz, że ten tymczasowy płotek przy warzywniku nieźle się prezentuje...Może na stałe o czymś podobnym pomyśl.
Wiesz co zwróciło moją uwagę? Te żywopłoty...Powodują, że masz swoja własną zamkniętą przestrzeń. Jest tak przytulnie.