Hosta FOTO 2009/2010
- Iw
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 sie 2008, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Hosta foto 2009/2010
I u mnie jeszcze niewiele widać
, ale jak się pomaca, to o jakieś kły się zahaczy
. Najważniejsze, że SĄ, pod ziemią, ale żywotne. Kilka dni ciepła i będę się cieszyć razem z Wami
Nie martw się, na mojej Syberii tez jeszcze wsio pod ziemia 
Na Alegro pojawiła się jakaś firma, która ma ...prawie wsie odmiany w wielkich ilościach za 3,9 zł- to bardzo podejrzane...BARDZO.
Na Alegro pojawiła się jakaś firma, która ma ...prawie wsie odmiany w wielkich ilościach za 3,9 zł- to bardzo podejrzane...BARDZO.
- zanna

- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z tejże 'Hurtowni ogrodniczej' (tylko występującej pod troszeczkę zmienioną nazwą
kupowałam jesienią cebulki żonkili - wszystkie wyszły równo jako jedna najpopularniejsza żółta odmiana 
-
x_P-42
Tys pikne, czyż nie?zanna pisze:... wszystkie wyszły równo jako jedna najpopularniejsza żółta odmiana
-
goni@k

- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
A i owszem, pod warunkiem, że się uwielbia żółty kolorPola42 pisze:Tys pikne, czyż nie?zanna pisze:... wszystkie wyszły równo jako jedna najpopularniejsza żółta odmiana
-
x_P-42
Jeśli chcę mieć odmianę, na której mi zależy zawsze kupuję u sprawdzonych sprzedawców - tak w Polsce, jak i za granicą.
Lubię natomiast czasem coś kupić za 2,50 czy 3,90. Nie po to, by mieć te odmianę o której pisze sprzedawca ( bo zazwyczaj nie jest to ta odmiana
), ale dlatego,że lubię się ekscytować tym, co może wyleźć z zakupionego kłącza. Takie hosty nie wędrują na hostowisko - siedzą pod dębem, w osobnych donicach, pod obserwacją. Licząc się z możliwością zakupu zawirusowanej hosty, zachowuję zwiększoną ostrożność .
Popieram całkowicie zdanie Tomasza - jeśli zależy Wam na zdrowiu Waszych roślin i chcecie mieć odmiany za które płacicie - nie kupujcie host po 2,50 czy 3,90 , host w kapersach. Zazwyczaj są to całkiem inne hosty, niż te , które powinny się znaleźć w Waszych rękach . Pomyślcie sami - jak hosta, która u dobrego sprzedawcy kosztuje 20, czy 40 zł ( nie wspomnę o cenach na Zachodzie...)- może kosztować 3,90 zł? Przecież nikt nie jest takim dobroczyńcą, aby rozdawać za darmo " wzięte" odmiany.
Codziennie jakieś nowe kły przebijają się na wierzch.
Dragon Fire :
. . .
Red Cadet :
. . .
Lubię natomiast czasem coś kupić za 2,50 czy 3,90. Nie po to, by mieć te odmianę o której pisze sprzedawca ( bo zazwyczaj nie jest to ta odmiana
Popieram całkowicie zdanie Tomasza - jeśli zależy Wam na zdrowiu Waszych roślin i chcecie mieć odmiany za które płacicie - nie kupujcie host po 2,50 czy 3,90 , host w kapersach. Zazwyczaj są to całkiem inne hosty, niż te , które powinny się znaleźć w Waszych rękach . Pomyślcie sami - jak hosta, która u dobrego sprzedawcy kosztuje 20, czy 40 zł ( nie wspomnę o cenach na Zachodzie...)- może kosztować 3,90 zł? Przecież nikt nie jest takim dobroczyńcą, aby rozdawać za darmo " wzięte" odmiany.
Codziennie jakieś nowe kły przebijają się na wierzch.
Dragon Fire :
. . .

Red Cadet :
. . .

...tym bardziej, że prawdziwa Jurasic Park pojawiła się w Europie dopiero w roku ubiegłym, a firma już ją na Allegro sprzedaje za 3,9 zl w ilościach hurtowych. Chyba nikt nie da się na to nabrać. No oczywiście mam na myśli naszych forumowiczów.
Ciągle polecam Marco Fransena. Żadna z jego host nie miała HVX, a w razie pomyłki( co zdarza się tu nad wyraz rzadko) bez problemu wymienia gratis w następnym zamówieniu.
Ciągle polecam Marco Fransena. Żadna z jego host nie miała HVX, a w razie pomyłki( co zdarza się tu nad wyraz rzadko) bez problemu wymienia gratis w następnym zamówieniu.
- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Wszystko prawda, ale jak widzę w ogrodniczym coś z ładnym kłem za 2,5 to kupię (wstawię w doniczke i poobserwuję) jak wyjdzie, że zdrowa i nie mam takiej
, jak się okaże ,że mam uciesz sie sąsiadda(zawirusowane palę.
W tym roku w Biedronce na kapersie było napisane hosta -różowa, hosta-fioletowa???/ Tydzień później wszystko było wykupione

W tym roku w Biedronce na kapersie było napisane hosta -różowa, hosta-fioletowa???/ Tydzień później wszystko było wykupione
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
-
x_P-42
Mirko, rozumiem to - w takich momentach gra żyłka ryzykanta i hazardzisty. Ale -odnosząc się do tego, co napisał powyżej Tomasz - uwierzyłabyś , gdyby na karteczce przy tym kle napisane było " Hosta Jurassic Park" i cena 2,50? Przecież ona kosztuje co najmniej 8-10 e i jest niemalże nowością na europejskim rynku !mirdem pisze: ...ale jak widzę w ogrodniczym coś z ładnym kłem za 2,5 to kupię (wstawię w doniczke i poobserwuję)
Ja w takim przypadku podejrzewałabym raczej nieczyste zamiary sprzedającego.
- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Polu ja czasem mam wrażenie,że showboxy w ogrodniczym zawierają jedną odmianę tylko mają wstawione 4-5 zdjęć jak zachętę i łapkę na klienta (zawsze kogoś skuszą
)
O niektórych ofertach i sprzedawcach z allegro się nie wypowiadam..........
,..... bo to nie ten wątek.
O niektórych ofertach i sprzedawcach z allegro się nie wypowiadam..........
Pozdrawiam Mirka
- paco
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Kontakt:
To była by faktycznie przesada, ale.... w tamtym roku kupowałem Blue Mouse Earth za ? 6,00, dziś można kupić ja za 12 PLN. Za hosty które kupowałem 4 lata temu po kilkadziesiąt PLN teraz płaci się 10-15 PLN.Pola42 pisze:mirdem pisze: uwierzyłabyś , gdyby na karteczce przy tym kle napisane było " Hosta Jurassic Park" i cena 2,50? Przecież ona kosztuje co najmniej 8-10 e i jest niemalże nowością na europejskim rynku !
Hosty na rynku bardzo szybko przestają być nowinkami i producenci muszą je sprzedawać jak najszybciej w dużych ilościach. Chęć zysku i laboratoria kultur tkankowych pozwalają producentom szybko zawalić rynek, a za rok, dwa ich dostępność jest ogromna a cena spada kilkukrotnie - wystarczy trochę poczekać.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
-
x_P-42
Oczywiście,jest to normalna kolej rzeczy - gra popytu i podaży .
Przeglądałam ostatnio swój notatnik hostowy i śmiać mi się chce ( a raczej
), ile płaciłam za niektóre hosty 2-3 lata temu.
Moja powyższa uwaga odnosiła się do pewnego sprzedawcy na All, o którym wspomniał Tomasz .Sprzedawca ten ma w ofercie wiele odmian kosztujących 3,90 zł. ,np. Earth Angel , Kiwi Full Monty, Liberty ...
Ciekawa jestem, co wyrośnie z tych kłaczy ?

Przeglądałam ostatnio swój notatnik hostowy i śmiać mi się chce ( a raczej
Moja powyższa uwaga odnosiła się do pewnego sprzedawcy na All, o którym wspomniał Tomasz .Sprzedawca ten ma w ofercie wiele odmian kosztujących 3,90 zł. ,np. Earth Angel , Kiwi Full Monty, Liberty ...
Ciekawa jestem, co wyrośnie z tych kłaczy ?
Muszę się wypowiedzieć w tym wątku, wręcz czuję się w obowiązku na temat tej hurtowni telewizyjnej !!!
Zakupiłem w tejże hurtowni 5 host, żadna nie podobna do oryginału. Śmiem twierdzić że gdybym zakupił wszystkie odmiany host jakie mieli w ofercie, to żadna nie okazałaby się zamówioną przeze mnie rośliną. Oprócz tego spośród 5 szt tylko 1 nic nie dolega ( jak na razie ). Jedna dolegliwość w wątku HVX - Doświadczenia i dyskusje, wcześniej dawałem hosty do identyfikacji. Więc złożyłem reklamację przeczytajcie sami:
Witam
Zakupiłem u państwa 5szt host ; Liberty, Thunderbold, Revolution, Rain,
Paradigm.
Niestety żadna z wyrośniętych roślin nie okazała się którąkolwiek z
odmian przeze mnie
zakupionych. Na dodatek rzekoma hosta rain wykazuje wyraźne oznaki
wirusa HVX!
Na dowód w załączniku przesyłam zdjęcia owych roślin.
Co zamierzacie w tej sytuacjii uczynić?
Pozdrawiam
A oto odpowiedź:
witam
ja widze wszystkie co Pani kupiła,tylko ta ostania to miniturka blue
mouse,pozostałe napewnos ie wybarwią,ale to 3 lata sie czeka,ale
przyjme wszyustkie bo widzę ze pieknie rosna i mogę oddac pieniazki
pzodraiwam
Chyba odeślę wszystkie, nawet tą co podobno wygląda jak Blue Mouse Ears (Frances Wiliams)
Oceńcie sami
Bo ja już mam dosyć.

Zakupiłem w tejże hurtowni 5 host, żadna nie podobna do oryginału. Śmiem twierdzić że gdybym zakupił wszystkie odmiany host jakie mieli w ofercie, to żadna nie okazałaby się zamówioną przeze mnie rośliną. Oprócz tego spośród 5 szt tylko 1 nic nie dolega ( jak na razie ). Jedna dolegliwość w wątku HVX - Doświadczenia i dyskusje, wcześniej dawałem hosty do identyfikacji. Więc złożyłem reklamację przeczytajcie sami:
Witam
Zakupiłem u państwa 5szt host ; Liberty, Thunderbold, Revolution, Rain,
Paradigm.
Niestety żadna z wyrośniętych roślin nie okazała się którąkolwiek z
odmian przeze mnie
zakupionych. Na dodatek rzekoma hosta rain wykazuje wyraźne oznaki
wirusa HVX!
Na dowód w załączniku przesyłam zdjęcia owych roślin.
Co zamierzacie w tej sytuacjii uczynić?
Pozdrawiam
A oto odpowiedź:
witam
ja widze wszystkie co Pani kupiła,tylko ta ostania to miniturka blue
mouse,pozostałe napewnos ie wybarwią,ale to 3 lata sie czeka,ale
przyjme wszyustkie bo widzę ze pieknie rosna i mogę oddac pieniazki
pzodraiwam
Chyba odeślę wszystkie, nawet tą co podobno wygląda jak Blue Mouse Ears (Frances Wiliams)
Oceńcie sami
Bo ja już mam dosyć.
Pozdrawiam Artur 
-
muchazezlotym

- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
A co wysiałaś? Może je sprzedajesz? Ja jestem chętna!