Pomidory z nasion od Kozuli

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasiona pomidorów od kozuli

Post »

ida74 pisze:Pomidory od Kozuli - wyszło mi o 100 więcej sadzonek
Ida, tylko o 100 za dużo? :;230 . Jesteś obłędna ;:196
Ile krzaczków w sumie zasadzisz ?
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ania D.
500p
500p
Od: 16 lut 2008, o 20:03

Post »

Tak się zastanawiam nad uprawą pomidorów do góry nogami. Czy pomidory nie rosną w górę (geotropizm)?
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mała rybko miało być 200,a wyszło 300 o koktajlowych nie wspomnę .Teraz tylko trzeba mi urlopu ,żeby to wszystko posadzić 8-)
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54

Post »

Nieźle, nieźle:). To już uprawa towarowa, a ja się martwiłam gdzie posadzę moje 32 szt :;230 :;230 . Dla mnie to za dużo i tak kilka sztuk rozdam sąsiadom. Szklarni tobie zazdroszczę, mnie tez by się przydała, ale ociupinkę mniejsza :wink:
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
popiz
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 gru 2009, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem pełen podziwu Waszej pracy-ja przesadziłem z 60 krzaczków pomidorków, 30 papryki i to wydaje się, że dużo,a tu proszę. Kobiety górą ;:138
czas to .......ryba :)
Awatar użytkownika
mata78
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 14 lip 2009, o 10:36
Kontakt:

Post »

Podziwiam!!!
Ja mam 40 pomidorów, ze 20 papryk i się głęboko zastanawiam nad jestestwem swoim i swojego męża w lipcu i sierpniu :;230 :;230 :;230
leczo,leczo, nadziewane papryki,nadziewane kabaczki,nadziewane pomidory, leczo, leczo,hmmm może dziś dla odmiany makaron z sosem pomidorowym???? :;230
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08

Post »

Kozulo te pomidory malinowe to odmiana Retro. Podlewam je florovitem, czym je jeszcze można podgonić?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

...taa tylko co ja potem z tym wszystkim zrobię :roll: :? :?:

MLODA 1 po co je gonić same urosną ,jak przyjdzie czas .Do sadzenia w grunt jeszcze dużo czasu -cierpliwości :!:
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

A mi to na łepek już chyba pada, bo kupiłam paczuszkę pomidora gruntowego o nazwie Promyk. Gdzie ja to wszystko wcisnę ;:223 a w domu na parapecie jest 74 szt od Idy i 24 szt od pani Grażynki.
Chyba czas iść do lekarza :;230
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p
Od: 29 gru 2008, o 18:51

Post »

No widzę, że jednak nie jestem za bardzo " do przodu" - u mnie tylko 92 sztuki. Z tego 40 jest kupionych różnych karłowych, koktailowe i moje stare malinowe i bawole. Pozostałe są od Kozuli. Liczę że jeszcze jakieś mogą zdechnąć z różnych przyczyn (moja psina uwielbia wąchać kwiatki siedząc przy oknie...) więc myślę że ostatecznie posadzę jakieś 80 z obrywką :)
Pozdrawiam, Monika
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Ja mam około 60 sztuk pomidora i 15 papryk :wink: Ciekawa jestem,jak będą owocować :?:
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53

Post »

Jejku co Wy później robicie z tymi owocami :;230
U mnie na parapecie skromne 50 sadzonek dziesięciu odmian :wink: w tym 20 szt Kozulowych, zamierzam posadzić około 35-40 szt.
Pozdrawiam, Maciek.
Awatar użytkownika
kozula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2008, o 20:42
Kontakt:

Post »

Ida zaszalała na całego . Samo kosztowanie smaku owoców zajmie pewnie z miesiąc .
Mała Rybka pytała kiedyś czy bezpośrednio przed sadzeniem można dawać nawozy potasowe - ze dwa tygodnie przed sadzeniem wystarczy , ale jak już się daje , to wieloskładnikowe . Może być np . Mis 4 , który ma mało azotu i po równo fosforu i potasu i pasuje do późniejszego podlewania gnojówką z pokrzyw . Jeśli nawożenie ma być tylko mineralne , wtedy lepszy byłby Mis 3 , który zawiera wystarczająco azotu dla wzrostu młodych pomidorów . Różnych mieszanek dla pomidorów w sklepach jest pełno , więc można wybierać . Aby pomidory nawożone mineralnie były smaczne , w glebie musi być jak najwiecęj próchnicy , bo od tego zależy czy owoce bedą miały zapach ( to drugi czynnik oprócz odmiany decydujący o smaku i zapachu owoców ) . Kiedyś robiłam doświadczenie na ten temat i wyszło mi , że pomidory uprawiane np. w piasku rzecznym miały zapach ryb , w wełnie mineralnej bez zapachu , za to słodkie ( w obydwu podłożach doskonała jakość ) , w słomie porządny smak i zapach pomidora , w zamian jakość do bani .
Co do wschodów Orange Strawberry , to siałam w tym roku te same stare nasiona , ponieważ zapomniałam zrobić nowe . Wschody miał normalne , jednak przy tej odmianie trzeba wiedzieć , że nasiona mają dosłownie pływać w wodzie . Ta odmiana ma grubą okrywę nasienną i dodatkowo jeszcze długie włoski . Dla tego pomidora osobny kubek i foliówka dzień dłużej niż dla innych .

Pozdrawiam , kozula .
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08

Post »

JA mam 50 pomidorów szklarniowych, 20 malinowych ale nie chcą bardzo rosnąć, 30 papryk ( 15 papryki słodkiej i 15 chili), 2o pomidorów koralików bee je wieszać "do góry nogami" gdzie się da w koło domu zobaczę co z nich wyrośnie.
janus_z
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 13:35

Post »

Moje 11 szt. pomidorków już od tygodnia w folii, dodatkowo jeszcze mini folia z otulina i jak na razie maja się dobrze biorą się do kwitnienia :)
A reszta odmian w tym odmiany od Kozuli rośnie i czeka na swoja kolejkę, mają w tej chwili około 17cm wysokości, planuje wysadzać je początkiem maja
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”