Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

Śliczna jest :shock: ;:138 ;:138
Cały sezon czyli ile razy do roku ją tniesz ???
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aldonko forsycja ślicznie prezentuje się tak przystrzyżona, moja rośnie naturalnie, nie jest uczesana :wink: :D
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Tulipanki Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czosnki giganty :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...a tak wyglądały po przekwitnięciu... Obrazek
Stoją zasuszone w wazonie i wysypują nasionka.Chyba się pokuszę żeby je wysiać.Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

grazynarosa22 pisze:Śliczna jest :shock: ;:138 ;:138
Cały sezon czyli ile razy do roku ją tniesz ???
Nie liczę cięć,ale zawsze kiedy coś mi na górze kulki wyłazi.Na prawde bardzo często.Nie raz nawet ułamuje ręka to co wyłazi(te młode zielone gałązki)
AGNIESZKO ja mam za mały ogród na duże krzaki.Chciało by się mieć wszystko,ale ogród z gumy nie jest ,a i za dużo krzewów nie wygląda zbyt atrakcyjnie.Dlatego wpadłam na pomysł żeby minimalizować co tylko się da.Forsycja to na prawdę bardzo plastyczny krzew.Cieszę się ,ze Wam sie podoba.Z niecierpliwością czekam na kwitnienie migdałka drzewkowego.Ma 10 lat i wygląda cudnie.Ma olbrzymią koronę i gruby pień.
Magnolia żółta szykuje się do kwitnienia,zaczynają pękać pąki ,a ja pękam z dumy. ;:138
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy ma ktoś może jakieś doświadczenie w wysiewie czosnku ozdobnego??Długo trzeba czekać aby wytworzyła się cebulka kwiatowa? Mam dość dużo nasionek ,ale nie wiem czy warto bawić się w siewki.
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Pestko, ja swoje czosnki po przekwitnięciu z czasem ściąłem, przewiązałem sznurkiem, jeszcze podsuszyłem i kiedy nasiona zaczęły się wysypywać, wylądowały na rabacie, teraz mam ich dziesiątki, istny mini trawnik :)
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś czyli cebulek można sie dorobić dopiero za kilka sezonów tak? :roll:
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Pestko, nie wiem jak z nimi bedzie, bo pierwszy raz wysiewałem swoje, ale patrząc na inne czosnki to nie powinno trawać tak długo :) no ale te 3 lata pewnie przyjdzie poczekać.
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

świetna podpowiedz z tym czosnkiem sylwku dziękuję ja też przy okazji skorzystam z tej rady PESTECZKO dziękuje za rade z pustakami zaraz wyszukam jakiegoś czara i go wyszykuję że cho cho no bo myślałam o jakiejś fajnej kolumnie do ogrodu ale to droga sprawa a ja już teraz wykorzystałam limit na cały rok
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko mi tez marzą się takie kolumny.Niestety na razie nieosiągalne dla mnie więc sama sobie wykombinowałam a za Ciebie i Twoje pomysły trzymam kciuki.Mam nadzieję,ze pochwalisz się nimi.
Mam trzy krawężniki z kamienia takie stare ..brukowe,dziś jadę po sześć brukowych kostek na ktorych ustawie moje ławy z kamienia.będę miała naturalność przy grillu ;:138
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Pestko piękne te Twoje tulipanki ;:108
Z doświadczenia wiem ,że czosnek lubi jak się go od czasu ,do czasu podleje gnojówką -odwięcza się naprawdę dorodnymi kulami .Mój w tamtym sezonie miał ponad 1,5 wysokości i bardzo dłuuuugo kwitł,a poza tym wytworzył mnóstwo cebul przybyszowych :wit
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ido zgadza się ,ja też podlewam rozcieńczoną gnojówką.Cebulek przybyszowych się nie doczekałam,ale za to przed chwilką posiałam nasionka czosnku.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie stałam się właścicielką powojnika PROTEUS o pełnych kwiatach wiosną,a pustych jesienią.Teraz problem,bo jest tak piękny ,ze nie wiem gdzie go posadzić :;230
Zastanawiam sie nad posadzeniem go pod daglezją.Jest wielka i ma obcięte gałęzie więc pień ma goły.Zastanawiam się czy daglezja nie będzie ,,żerować,, na powojniku tzn czy nie zeżre mu wszystkich składników pokarmowych :roll: Ziemia tam jest raczej kiepska więc koniecznie musze dołek wysypać porządną ziemią ogrodowa z kompostem i nawozić,ale czy to coś da skoro rósłby koło takiego drzewa? PROSZĘ PORADŻCIE MI ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”