Ja też muszę przygotować i okryć róże na zimę ale jakoś nie mogę się zebrać bo jest zimno

Fiołeczki ślicznie kwitną 8)

Najgorzej będzie z różami na pniu szczepionymi
  Najgorzej będzie z różami na pniu szczepionymi  

Asiu, ja mam tez jedną różę na pniu, mam zamiar zrobić jej kopczyk a całą koronę okryć agrowłókniną ;)asiula13 pisze: Świetny pomysł z ociepleniem róż. Niebawem z mamą będę przygotowywać zimowanie dla naszych róż gruntowychNajgorzej będzie z różami na pniu szczepionymi

zapraszam serdecznie cie do mnie
 zapraszam serdecznie cie do mnie

i zapytać czy już rozpakowałaś choć częściowo swój skarb kwiatowy?  Opadła mi szczęka
  i zapytać czy już rozpakowałaś choć częściowo swój skarb kwiatowy?  Opadła mi szczęka  ,kiedy zobaczyłam ile i jakie  masz kwiaty na tym balkonie. Cóż, ja mam 550m. też niedużo , a kwiatów kwitnących mam trzy razy mniej od Ciebie
 ,kiedy zobaczyłam ile i jakie  masz kwiaty na tym balkonie. Cóż, ja mam 550m. też niedużo , a kwiatów kwitnących mam trzy razy mniej od Ciebie  !! Teraz postanowiłam w tym sezonie zaszaleć i coś posadzić.. Jestem naprawdę pod wrażeniem , też mam przecież balkon i zawsze tam jakiś kwiatek wisiał, ale nie byłam i nie jestem aż tak pozytywnie zakręcona.. Twój balkon to naprawdę ogród..
 !! Teraz postanowiłam w tym sezonie zaszaleć i coś posadzić.. Jestem naprawdę pod wrażeniem , też mam przecież balkon i zawsze tam jakiś kwiatek wisiał, ale nie byłam i nie jestem aż tak pozytywnie zakręcona.. Twój balkon to naprawdę ogród..  
   .Pozdrawiam - Iza , początkująca kwiatomaniaczka.
 .Pozdrawiam - Iza , początkująca kwiatomaniaczka.
 właśnie dzisiaj wzięłam się za rozpakowywanie donic. Wszystkie stoją teraz rozwinięte i się suszą na wietrze. Niektóre miały ciut za dużo wilgoci pod folią, więc muszą przeschnąć. Jeśli będzie zimno, to trudno... takich mrozów wielkich już chyba nie będzie.
 właśnie dzisiaj wzięłam się za rozpakowywanie donic. Wszystkie stoją teraz rozwinięte i się suszą na wietrze. Niektóre miały ciut za dużo wilgoci pod folią, więc muszą przeschnąć. Jeśli będzie zimno, to trudno... takich mrozów wielkich już chyba nie będzie.  wydaje mi się, że nie wszystkie przeżyły, ale jeszcze poczekam, bo wiosną zdarzają się cuda
 wydaje mi się, że nie wszystkie przeżyły, ale jeszcze poczekam, bo wiosną zdarzają się cuda  i może wszystkie rośliny ruszą.
 i może wszystkie rośliny ruszą.  Tylko nie za wiele.
 Tylko nie za wiele. po dwie sztuki , już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą...
 po dwie sztuki , już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą...  Większość jest po 15 zł.- podobnie chyba w Rosarium?
  Większość jest po 15 zł.- podobnie chyba w Rosarium?