Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu F - witaj w moich progach. Nie rób sobie wyrzutów, bo ja jeszcze nie zdążyłam odwiedzić ani połowy ogródków z tego forum i ciągle brakuje mi czasu - może zimą ? Prawda że wspaniale jest odkrywać nowe miejsca na polskiej ziemi, które wyglądają pięknie i są zadbane - takie mini oazy szczęścia i radości dla właścicieli, którzy chcą podzielić się tą radością z innymi.
Cieszę się że mój ogród Ci się podoba i że zadałaś sobie tyle trudu aby przstudiować całą jego historię. Bo jak mam taką nadzieję nie jest to koniec historii tego kawałka ogrodu i będzie ciąg dalszy tworzony przeze mnie i forumowiczów. Zapraszam więc częściej do oglądania i dyskusji. :lol: :lol: :lol:
Podoba mi się twoje motto i całkowicie się z nim zgadzam. :)
Czy możesz podać namiar na twoją stronę ogrodu ? :lol:

Liluś - to świetnie, będziemy mogły porównać efekty i wymienić doświadczenia. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Grażynko kiedy nadejdzie zima i będziemy mieć mnóstwo czasu na wędrówki po ogrodach forumowiczów
polecam Ci ten wątek z adresami tychże ogrodów.
Uważam go za bardzo pomocny .... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=3486
Pozdrawiam ... ach,jaka dzis u mnie piękna jesień Grazynko... :D :D :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karuś u mnie też świeci dzisiaj słonko i mam zamiar porobić nowe fotki. Poza tym dokończę ścieżkę pod płotem i też zrobię kilka fotek. Czy możesz mi podać na pw swojego maila, to poślę Ci ogród o jakim mogę tylko pomarzyć. :lol: :roll: :lol:
Dzięki za stronę linków - fakt że pomocna a ja się już gubię w tej rozciągłości tematów, bo jest ich tyle, że nic dziwnego jak ktoś ma problem ze znalezieniem konkretnego tematu.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nareszcie mogę pokazać przerobioną rabatę z przodu domu. Trochę to trwało bo był problem z kamulcami ale nareszcie już jest gotowa. Może nie wygląda teraz najlepiej, ale na wiosnę myślę że będzie co pokazać. :wink: :lol:
Przy wszystkich pracach towarzyszyła mi moja Kicia zaglądając dokąd ta ścieżka prowadzi i czy na pewno dobrze będzie się po niej chodzić. :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dzisiaj była tak piękna pogoda, że postanowiłam zrobić kilka fotek. Wszystkie rośliny były mokre od kropli rosy i błyszczały w słonku mnóstwem kolorów. Zobaczcie sami jak to wyglądało. :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Moja droga kogrusiu - gdzie tam jesień u Ciebie widać :shock: ?
Nigdzie ani na nowej rabacie ani tymbardziej nie można jej rozpoznać po załączonych zdjęciach kwiatów.
Kwiaty maja piękne soczyste kolory - nie ma sie im jeszcze na jesien...nie ma.
Ścieżka ułożona w piękny sposób ,te płaskie powierzchnie kuszą mnie by wejśc na nią boso ,wygląda na gładką i wygodną dla stóp.
Czy takie jest jej przeznaczenie?
Będzięsz spacerować boso po tych kamieniach...?
Ja uskuteczniam takie spacery rankiem po zroszonej trawie...dlatego u mnie nie ma ścieżek wyłożonych płytkami,ja czerpię energhie dla siebie z ziemi i z brzóz.
Zdradź tajemnice Grażynko co to ta ścieżka. :D ;:128 ;:113
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Grażynko, czy Ty przypadkiem nie wykorzystywałaś kotki do ciężkich prac ogrodowych? ;:78
Przecież ona padła tam gdzie stała ;:151, biedne zwierzę ;:144
Musiała nanosić się tych kamieni...

Ścieżka jest bardzo fajna :D Też kiedyś chciałam taką zrobić, ale za mało miałam kamieni, które miałyby chociaż jeden bok w miarę płaski, więc poprzestałam na jednej scieżce- zdrowia ;)
Rabatka nawet o tej porze roku wygląda ładnie, więc wyobrażam sobie jak będzie wyglądać wiosną :D
Masz piękne chryzantemy, Grażynko! W tle tej pierwszej widać duże kamienie. Czy mogłabyś pokazać większy fragment tej części ogrodu? Co tworzą te kamnienie, czy to jakiś murek?
Różiowa chryzantema na tle tych kamieni wygląda cudownie!
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54

Post »

Grażynko - nowa rabatka jest bardzo udana, a ścieżka wygląda naprawdę super :D Wiosną na pewno wszyscy będziemy zachwycali się jej wyglądem ;) A twoja Kicia zasłużyła na dużą miskę mleka za pomoc :D

Roślinki w "porannej biżuterii" wyglądają przepięknie - proszę o więcej takich zdjęć.
Dawid
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja obiema łapkami podpisuję sie pod Wami :wink: :lol:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karuś - chciałabym boso po nich pochodzić ale w centrum miasta - no wiesz :cry: , za to moja Kicia tak się zmęczyła oglądaniem i próbowaniem, że musiała sobie uciąć małą drzemkę w słonku - chyba lubi się opalać. :wink: :lol: Przy samym domu rosną moje 2 świerki i brzoza, także też mam do czego się przytulić i pooddychać. :wink: A ścieżka prowadzi z tyłu za rabatą co umożliwi mi lepszy dostęp do niej od strony płotu. A kiedy mi się znudzi to łatwo będzie kamyki poukładać inaczej bo leżą tylko na folii.

Izuniu - Kicia tak się po nich naskakała, że zmęczona postanowiła sobie odpocząć :wink: Chryzantemy kupiłam dla dekoracji tej przerobionej rabaty i posadziłam też bratki - kiedy przezimują to wczesną wiosną będą wyglądały ślicznie. Muszę tylko przed śniegiem oberwać wszystkie kwiatki bo inaczej by zgniły. Nie ma tam żadnego murku , to ścieżka.

Dawidzie - dawno Cię u mnie nie było to i miałeś co oglądać a ja cieszę się z twojej wizyty - widać masz sentyment do mojego ogródka. Mnie też bardzo spodobały się rośliny w tej "biżuterii" i chociaż aparat tego nie oddaje to wszystko mieniło się tysiącem barw w słońcu - było przecudownie. :roll: :roll: :roll:

Basieńko - coś mi się wydaje że i u Ciebie też pewno zobaczymy niedługo poranną rosę. A w twoim ogródku przy tej ilości roślin to pewno będzie bajecznie. :wink:
Grażyna.
kogro-linki
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54

Post »

Grażynko - Twój ogród odwiedzam regularnie, tylko nie zawsze zostawiam za sobą ślady :wink:
Dawid
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Grażynko a czy możesz wymienić co rośnie na tej nowej rabatce? :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dawidku - wiem, wiem, - ja też tak robię , ale miło jest wiedzieć, że ktoś nas odwiedza. :wink:

Lady -r - część roślin pozostała a w miejsce wyrzuconych / przesadzonych w inne miejsce / wsadzone zostały cebulowe, bratki, żurawki czerwone, rudbekie, kuklik, liliowce i astry jesienne. Powinno być bardziej kolorowo przez cały rok.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko mam pytanie do ciebie :roll: kiedyś pokazywałaś śliczny, wysoki ,różowy dzwonek czy znasz może jego odmianę?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To dzwonek czosneczkolistny jak się okazało. Robi straszliwe korzenie sięgające pół metra w ziemię i wyglądem przypominają chrzan. Trzeba kilofa żeby wydłubać chociaż kawalątek. Lepiej rozmnażać go z nasion lub odszczepek. Kwitnie aż do teraz na okrągło.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko a czy mogłabym liczyć na kawalątek tego cuda :roll: chcę założyć różową rabatkę na wiosnę.W zamian pewnie byś też u mnie coś znalazła. :lol:
Mój ogródek cz.1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”