Na razie pozdrawiam, pa
Ankowo
- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ankowo
Wpadłam do Ciebie Aniu
, i nie chce mi się wyjść. Piękne zdjęcia, świetnie i z humorem opisane i do tego zdjęcie moich ukochanych trzmieli. Muszę wrócić i pomalutku sobie poczytać i po oglądać. A jest co.
Na razie pozdrawiam, pa
Na razie pozdrawiam, pa
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Zielona_Ania

Igorze, to Ty wybrałeś sobie nadzwyczaj niebezpieczne hobby i zawód zarazem
Na szczęście trzmiele są bardzo łagodne, trzeba by się nieźle postarać żeby któryś zaatakował. Ja w dzieciństwie przez przypadek zamknęłam dłoń na trzmielu- spuchła jak bania.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu - rukola to roślina uprawna, czy dzika?
Ma bardzo ładne kwiatki.
Ma bardzo ładne kwiatki.
- Zielona_Ania

Rukola to roślina uprawna. Wykorzystuje się liście (najlepsze młode) o intensywnym aromacie i smaku- lekko pikantne, o orzechowym posmaku (zresztą skojarzenia są różne
). Lubię ją jako dodatek do sałatek letnich.
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Ale dziewczyny macie silną wolę. Nie kupować kwiatuchów, kiedy teraz najbardziej kuszą..
Ja przez ostatni tydzień nie kupiłam "nic" kolorowego, bo nie miałam czasu zboczyć do ogrodniczego, ale sobie to nadgonię jak uporam się z posadzeniem zgromadzonych zapasów.
Aniu jak ty uchwyciłaś trzmiela. Prbowałam zapolować z aparatem na pszczołę, ale nie chciała mi pozować
Ruchliwe toto. Trzmiel to cięższy kaliber i może trochę lepszy z niego model.
No to narobiłaś mi smaka na rukolę.Jutro kupię listki na próbną sałatkę. Chyba można ją jeszcze wysiać ?
Aniu jak ty uchwyciłaś trzmiela. Prbowałam zapolować z aparatem na pszczołę, ale nie chciała mi pozować
No to narobiłaś mi smaka na rukolę.Jutro kupię listki na próbną sałatkę. Chyba można ją jeszcze wysiać ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Zielona_Ania

Oleńko- trzmiele pozują aż miło
Rukolę spokojnie można siać- nawet lepiej co jakiś czas, do lata wysiewać po odrobince i mieć cały czas młode listeczki. Poczytaj sobie wątek o rukoli w naszym forum
Zobaczysz że nie każdy jest jej fanem, ale jak nie spróbujesz to się nie przekonasz
Ja bardzo ją polubiłam i przekonałam do niej kilka osób
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=23461
Rukolę spokojnie można siać- nawet lepiej co jakiś czas, do lata wysiewać po odrobince i mieć cały czas młode listeczki. Poczytaj sobie wątek o rukoli w naszym forum
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=23461
- Asiula z wyspy
- 200p

- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Ania ale ty sprytnie z tymi kotami wykombinowałaś, jeden kolor i nikt się nie połapie ile ich jest. Muszę sprzedać to mojej siostrze to może uda jej się przemycić jeszcze kilka sztuk w prążki do domu rodziców
Ja wracam do kamieni
i nie trzeba podlewać 
Na wydatki też nie mam sposobu. Od dzisiaj założyłam sobie że 10 euro tygodniowo, może pomoże
Przynajmniej na wiosnę bo w lecie to już jest luz 
Ja wracam do kamieni
Na wydatki też nie mam sposobu. Od dzisiaj założyłam sobie że 10 euro tygodniowo, może pomoże
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Trzmiel na kwitnącej rukoli. Cuda zdarzać się mogą co dnia 
Aniu wsadziłam eucomis do donicy jakiś czas temu, ładnie wypuścił. Ma już dwie ok.15 cm łodyżki i zastanawiam się czy mogę już donicę wynieść do szklarni czy jeszcze za szybko?? Nie sadzę eucomisy bezpośrednio do gruntu, bo dwie próby mi się nie powiodły. Nie wiem czemu , za wcześnie wsadziłam, za głęboko?? W tym roku spróbowałam do donicy i udało się 
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu przyszłam z rewizytą i padłam z wrażenia. Masz fantastyczny ogród naturalistyczny. Mojej mamie bardzo by się podobał, bo jest tu mnóstwo kwiatów. Mnie też bardzo się podoba. U mnie moja mama narzeka, że nie co do wazonu ściąć. Ja muszę ograniczać takie nasadzenia, ze względu na m. Ale mi też marzyłaby się rabatka z taka ilością kwiecia.
- Zielona_Ania

Asiu z wyspy - to matka natura z tymi kotami wykombinowała, z 2 matek były prawie same czarne
i nikt ich nie chciał. Oddaliśmy tylko jednego łaciatego w dobre ręce. Do kamieni zachęcam, byle się nie skończyło jak z roślinkami zbieractwem, bo kolejne limity będziesz sobie wyznaczać
Izuniu - niedługo doczekamy się takich widoczków w naturze
Asiu- nigdy nie uprawiałam eukomisów w gruncie. Jednak w pojemniku mam większą kontrolę nad nimi. Termin sadzenia do gruntu to koniec kwietnia-początek maja, duże przymrozki mogłyby uszkadzać cebule, ale takich mrozów chyba nie było, żeby Twoje gruntowe próby zniweczyć. Co do przenosin do szklarenki- wydaje mi się że dałby radę. Temperatura nie powinna tam spaść zbyt drastycznie- na pewno czujesz że szklarenka trzyma ciepło. U mnie cebulki eukomisów zaczynają dopiero dawać pierwsze oznaki życia po zimowaniu. Zanim podrosną jak u Ciebie to będzie maj.
Gosiu - dziękuję Ci za te miłe słowa
Ja właśnie ze względu na moją mamę staram się sadzić i siać różne nowe kwiaty, bo wiem że je bardzo lubi, a nie ma czasu się zajmować ogródkiem tak jak dawniej. Może uda Ci się przekonać M, że nie tylko trawnik warto pielęgnować
Igorze- to masz wielkie szczęście że Cię żądła omijają! Ja już nie zliczę ile pszczółek mnie pożądliło, kilka os (najgorsza jedna dziabnęła mnie w język
). Odpukać od kilku lat nic się nie przydarzyło więcej.
Izuniu - niedługo doczekamy się takich widoczków w naturze
Asiu- nigdy nie uprawiałam eukomisów w gruncie. Jednak w pojemniku mam większą kontrolę nad nimi. Termin sadzenia do gruntu to koniec kwietnia-początek maja, duże przymrozki mogłyby uszkadzać cebule, ale takich mrozów chyba nie było, żeby Twoje gruntowe próby zniweczyć. Co do przenosin do szklarenki- wydaje mi się że dałby radę. Temperatura nie powinna tam spaść zbyt drastycznie- na pewno czujesz że szklarenka trzyma ciepło. U mnie cebulki eukomisów zaczynają dopiero dawać pierwsze oznaki życia po zimowaniu. Zanim podrosną jak u Ciebie to będzie maj.
Gosiu - dziękuję Ci za te miłe słowa
Igorze- to masz wielkie szczęście że Cię żądła omijają! Ja już nie zliczę ile pszczółek mnie pożądliło, kilka os (najgorsza jedna dziabnęła mnie w język
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nasza Izulka (Chatte) też ma sporo kotów, 11 chyba
Anuś, pokaż je wszystkie
U Izy widziałam ich większosć razem na jednej fotce, fantasycznie
Uwielbiam koty, ale mąż niebardzo.
Jeszcze...

Anuś, pokaż je wszystkie
U Izy widziałam ich większosć razem na jednej fotce, fantasycznie
Uwielbiam koty, ale mąż niebardzo.
Jeszcze...
-
Basia43
- 200p

- Od: 4 lut 2010, o 17:56
- Kontakt:
Aniu ja wsadziłam eucomisa tego z Biedronki do donicy już prawie trzy tygodnie temu i na razie nic nie widać.
Czy to nie za długo ? Już się obawiam czy w ogóle wzejdzie 
Aniu ja chcę go przenieść do szklarni bo nie chce by się nadmiernie wyciągnął. Może niższa temperatura powstrzyma wzrost i zmężnieję, boję się tylko jak sobie poradzi w nocy
Chyba go najpierw zahartuje trochę w dzień na tarasie 
Mój to właśnie biedronkowy zakup, tylko dokładnie nie pamiętam kiedy wsadziłam 3 czy 4 tygodnie temu
Basia43 pisze:Aniu ja wsadziłam eucomisa tego z Biedronki do donicy już prawie trzy tygodnie temu i na razie nic nie widać.Czy to nie za długo ? Już się obawiam czy w ogóle wzejdzie
Mój to właśnie biedronkowy zakup, tylko dokładnie nie pamiętam kiedy wsadziłam 3 czy 4 tygodnie temu
Aśka
Zapraszam
Zapraszam