Ciekawa jestem co wyjdzie Ci z tych ciemiernikowych maluszków

Popadam w przesilenie wiosenne i z sił opadam. Oglądam sobie po cichutku ogródki i siedzę jak trusia. Przyszłam z pracy a tu już prawie noc - tyle, że stwierdziłam, że ogródek jest
  Popadam w przesilenie wiosenne i z sił opadam. Oglądam sobie po cichutku ogródki i siedzę jak trusia. Przyszłam z pracy a tu już prawie noc - tyle, że stwierdziłam, że ogródek jest  
  Chyba trochę wyplewię.... Długo czekałaś na kwitnienie ciemiernikowego potomstwa? Z kaliną to poczekam aż zakwitnie i wtedy zrobię ciach, zostawiając pieniek.
 Chyba trochę wyplewię.... Długo czekałaś na kwitnienie ciemiernikowego potomstwa? Z kaliną to poczekam aż zakwitnie i wtedy zrobię ciach, zostawiając pieniek.  Będziesz ścianę budować
  Będziesz ścianę budować  Może lepiej zrobić zieloną z grochu??? Będzie ładna i przydatna. A skąd bierze się czosnek niedźwiedzi pozostaje tajemnicą. Nie znalazłam jak dotąd źródła...
  Może lepiej zrobić zieloną z grochu??? Będzie ładna i przydatna. A skąd bierze się czosnek niedźwiedzi pozostaje tajemnicą. Nie znalazłam jak dotąd źródła...

A te ogrodnicze to tak bardziej w środkowym pasie szukaj
  A te ogrodnicze to tak bardziej w środkowym pasie szukaj 

Zanurkuję najpierw w środeczek
 Zanurkuję najpierw w środeczek 

Właśnie Ewo byłam u Ciebie i wpadłam stan opętańczy. Wiesz z jakiego powodu, prawda? A czemu liliowcowa - bo napisałaś, że to ledwo zaczątek. Irysów kolekcja, lilii kolekcja teraz liliowce
  Właśnie Ewo byłam u Ciebie i wpadłam stan opętańczy. Wiesz z jakiego powodu, prawda? A czemu liliowcowa - bo napisałaś, że to ledwo zaczątek. Irysów kolekcja, lilii kolekcja teraz liliowce  Jeszcze nie macałam swoich roślinek - nadrobię jutro
  Jeszcze nie macałam swoich roślinek - nadrobię jutro  

)- do róż NPK (azot, fosfor, potas) - proporcji nie pamiętam. Mam nadzieję, że symboli pierwiastków nie pokręciłam.
 )- do róż NPK (azot, fosfor, potas) - proporcji nie pamiętam. Mam nadzieję, że symboli pierwiastków nie pokręciłam.