Dziękuję
Jovanko za słowa otuchy. Myślę, że przydadzą się nie tylko mnie...
Planowałam w sobotę

, ale nie byłabym w stanie 'ćwierkać' jak zwykle.
Jovanka pisze:Art-Joanno!
Te kolory to balsamik w tych trudnych chwilach. JOVANKA
Dziś zaświeciło słońce i 'balsamik' jest jeszcze skuteczniejszy. Jak to dobrze, że kwitnienie tak długo trwa.
Nie widzę jeszcze oznak więdnięcia. Cieszą więc - jak piszesz - i pozwalają trochę odwrócić uwagę.
Cieszę się, że mamy te same miniaturki Oncidium.
Pozdrawiam również 'jaśminowo' (chętnie pooglądam owoc pracy nad grafiką

)
AnnaL pisze:
Mam prośbę do Ciebie - mogłabyś pokazać swoją Promenaę

Napisałaś w moim wątku, że ma za dużo wilgoci i zbierasz tę wilgoć ręcznikiem papierowym. Pomyślałaś może o tym , by to podłoże z góry wymienić by było lużniejsze

Aniu, całą roślinę pokazałam na 14 str. Tam nie widać wszystkich pączków, ale dziś jest już co najmniej o 5 mniej.
Tak, wpadłam na to, żeby zdjąć tę górną warstwę i rozluźnić podłoże. Przy okazji wyjęłam ze 2 ślimaczki.
Położyłam kawałek surowego ziemniaka na noc, ale nic się na tę pyszność nie załapało.
Jak kwiatuszki nieco się pootwierają zrobię jeszcze jedną fotkę. Myślę, że dopiero w kolejnym cyklu poznam
prawdziwie tego storczyka. Fajnie, że masz odmianę z 'piegami'
Basiu, bardzo dziękuję za ciepłe słowa. Byłam już w Twoim wątku i cieszyłam się z Twojego powrotu.
Pamiętałam, że kiedyś już byłaś z nami

Myślę, że i u Ciebie pozostawię kiedyś swój 'ślad'
Celinko, skuś się na początek na jedną roślinę z rodzaju katlejek. Na niej się wiele nauczysz, a potem
już powinno być łatwiej. Warto trochę przed kupnem poczytać o ich uprawie. Dziękuję za miły komentarz