http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a3d ... 6a4fb.html
Ogródek Magdy:-) cz.2
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Magdy:-) cz.2
Madziu, super wycieczka świąteczna, naprawdę, uwielbiam widok morza poza sezonem... Pewnie to tak jest, że jak robimy coś niestandardowego, to na początku czujemy sie z tym nieswojo, ale przecież tak naprawdę, tego Ci było potrzeba!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Madziu i jak minęły święta?
Dobrze było?
Ja w tym roku nic nie piekłam, nie robiłam nawet sałatki, bo nikt do nas się nie wybierał, miałam też taki dziwny luz..
I jakoś przez to chyba nie poczułam nawet, że to święta
Dobrze było?
Ja w tym roku nic nie piekłam, nie robiłam nawet sałatki, bo nikt do nas się nie wybierał, miałam też taki dziwny luz..
I jakoś przez to chyba nie poczułam nawet, że to święta
-
magdala
Zielona Aniu , Aniu ,100krotko -dziękuję za odwiedziny
No i już po wszystkim
Całą kulinarną robotę zrobiłam właściwie w sobotę, dzisiaj jeszcze dojadamy.
A z tą pogodą - to ja już nie wiem jak ci meteorolodzy wróżą....
U nas poniedziałek był tak ładny i ciepły !! Obeszliśmy wkoło jedno jeziorko i nawet skoczyliśmy na działkę
zobaczyć co tam w trawie piszczy ...
Powiedzcie mi co to jest to niebieskie?

No i już po wszystkim
Całą kulinarną robotę zrobiłam właściwie w sobotę, dzisiaj jeszcze dojadamy.
A z tą pogodą - to ja już nie wiem jak ci meteorolodzy wróżą....
U nas poniedziałek był tak ładny i ciepły !! Obeszliśmy wkoło jedno jeziorko i nawet skoczyliśmy na działkę
zobaczyć co tam w trawie piszczy ...
Powiedzcie mi co to jest to niebieskie?

A miałam pojechać nad morze
U nas lało...
Śnieżniki Ci kwitną
Ja właśnie postanowiłam na jesień obsadzić nimi cały krąg pod wisienką... podobają mi się... coraz więcej mi się podoba
U nas lało...
Śnieżniki Ci kwitną
Ja właśnie postanowiłam na jesień obsadzić nimi cały krąg pod wisienką... podobają mi się... coraz więcej mi się podoba
-
magdala
Gosiu
Wczoraj to było fantastycznie ,dzisiaj jest zimno ,ale też nie pada.
Dziękuję Wam z śnieżnika
Na pewno nie sadziłam tego sama - albo z czymś innym przyniosłam cebulkę albo
mi ktoś podrzucił.... Ale ładne to
Cebulica jest już gęstą kępką , zajrzałam jej między liście -jest dużo pąków kwiatowych.

Na działce jeszcze prawie nic nie kwitnie - jeden krokus ,dwa żonkile w pączkach ,ciemiernik ciągle ma
zwinięte kwiaty i w ogóle słabo wygląda-muszę mu sypnąć wapna ,bo u mnie kwaśno...
Natomiast Czosnek ,nad którym tak biadoliłam rok temu -wygląda obiecująco....
Na razie ma tylko ładne zdrowe liście ,ale to sukces ,bo na ogół nie wyrastał nawet w ten sposób.

Dziękuję Wam z śnieżnika
Na pewno nie sadziłam tego sama - albo z czymś innym przyniosłam cebulkę albo
mi ktoś podrzucił.... Ale ładne to
Cebulica jest już gęstą kępką , zajrzałam jej między liście -jest dużo pąków kwiatowych.

Na działce jeszcze prawie nic nie kwitnie - jeden krokus ,dwa żonkile w pączkach ,ciemiernik ciągle ma
zwinięte kwiaty i w ogóle słabo wygląda-muszę mu sypnąć wapna ,bo u mnie kwaśno...
Natomiast Czosnek ,nad którym tak biadoliłam rok temu -wygląda obiecująco....
Na razie ma tylko ładne zdrowe liście ,ale to sukces ,bo na ogół nie wyrastał nawet w ten sposób.

- Zielona_Ania

Przegląd działki może czasem przynieść takie małe niespodzianki- nieznane rośliny o tajemniczym pochodzeniu
. Ja tez takie odkrywam, zawsze wnioskuję że z czymś innym się przyniosło (w ten sposób mogę udawać, że z moją pamięcią jest wszystko w porządku
). A czosnek tak samo wygląda u mnie -więc może będą kwiaty... 
-
magdala
AniuZielona_Ania pisze: A czosnek tak samo wygląda u mnie -więc może będą kwiaty...
jaką lubią cebulowe . Mojemu czosnkowi jesienią nasypałam dużo piasku ,więc może faktycznie
w końcu coś z niego będzie..
A to mój jedyny rododendron , ma mnóstwo pąków

I Hiacynty ....

-
magdala
Witajcie
U nas jest inaczej - u nas zawsze wolny dzień to czwartek (a niekoniecznie niedziela
)
I nie ma to nic wspólnego z religią
No i na szczęście dzisiejszy czwartek był piękny!! Cały dzień na działce
Dokonaliśmy w końcu aktu wertykulacji.... Grabienia było od....
Ciekawa jestem efektów ...po tak intensywnym peelingu.

Narzekam wciąż na czosnek. Przesadziłam cebulki w inne miejsce ,pokazałam jak ładnie wyrosły liście.
A tymczasem -na starym miejscu musiała pozostać jakaś mała cebulka ,która pokazała dzisiaj pączek kwiatowy !!

Dziś zajęłam się grządką na"przodku"- wywaliłam jedną roślinkę (chyba tojeść -takie żółte kwiaty,
co to z czasem atakują całą grządkę -nie lubię jej), posadziłam nowe funkie ,postawiłam podniszczone
już nieco wiklinowe płotki ,a mój mąż ...odkopał naszą ścieżkę .

A tak to wygląda od przodu:

U nas jest inaczej - u nas zawsze wolny dzień to czwartek (a niekoniecznie niedziela
I nie ma to nic wspólnego z religią
No i na szczęście dzisiejszy czwartek był piękny!! Cały dzień na działce
Dokonaliśmy w końcu aktu wertykulacji.... Grabienia było od....
Ciekawa jestem efektów ...po tak intensywnym peelingu.

Narzekam wciąż na czosnek. Przesadziłam cebulki w inne miejsce ,pokazałam jak ładnie wyrosły liście.
A tymczasem -na starym miejscu musiała pozostać jakaś mała cebulka ,która pokazała dzisiaj pączek kwiatowy !!

Dziś zajęłam się grządką na"przodku"- wywaliłam jedną roślinkę (chyba tojeść -takie żółte kwiaty,
co to z czasem atakują całą grządkę -nie lubię jej), posadziłam nowe funkie ,postawiłam podniszczone
już nieco wiklinowe płotki ,a mój mąż ...odkopał naszą ścieżkę .

A tak to wygląda od przodu:

- Zielona_Ania

Czosneczek jak się patrzy
Ładne te płotki z wikliny, a bukszpanowa kula to najlepsza modelka w ogrodzie 
-
magdala
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
No właśnie ja też w sprawie płotka
czy go sama plotłaś czy gotowiec? ja zebrałam wilki z jabłonek i trochę pędów winorośli i tak myślę że może się przydadzą na jakiś snopek do pnączy albo płotek? ale jestem trochę mało zręczna
czekam na jakieś natchnienie 
czy go sama plotłaś czy gotowiec? ja zebrałam wilki z jabłonek i trochę pędów winorośli i tak myślę że może się przydadzą na jakiś snopek do pnączy albo płotek? ale jestem trochę mało zręczna
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Jaki efektywno - efektowny czwartek! A ja wróciłam do domu po 18, rzuciłam okiem na ogródek i padłam bez sił.
Bukszpan może i robi za modela, ale ten podługowaty na czterech łapach, to dopiero model
I wygląda na to, że czosnek się zadomowił. Teraz trzymam kciuki za cebulicę - ale będzie pokaz
Trawniczek wydrapany, że ho, ho!
Bukszpan może i robi za modela, ale ten podługowaty na czterech łapach, to dopiero model
I wygląda na to, że czosnek się zadomowił. Teraz trzymam kciuki za cebulicę - ale będzie pokaz
Trawniczek wydrapany, że ho, ho!
-
magdala
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Mój trawniczek też wydrapany, wygląda żałośnie a moja prawica jest smarowana woltarenem trzeci dzień i bez efektu :x A dzisiaj posadziłam "malinowy chruśniak"
Ok trzydziestu sadzonek ale muszę jeszcze dokupić.