Ogródek aleb-azi
-
aleb-azi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek aleb-azi
Czarodziejko - cóż rzec ...

- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale bosko i zacisznie!! Ja też tak chcę
Zielnik jak dżungla
Ja mam mały skalniak ziołowy, ale nie pytajcie co tam rośnie, bo nie umiem spamiętać tych ziółek
Jest z pewnością oregano, tymianek, 2 mięty i jeszcze coś tam
Chyba muszę się do niego trochę przyłożyć, bo jakoś się zapuścił... (sam)
aaa miałam zapytać jak radzisz sobie z mchem na cegłach. Moje na ścieżce są dość mocno zacienione, no i śliskie.
Zielnik jak dżungla
Chyba muszę się do niego trochę przyłożyć, bo jakoś się zapuścił... (sam)
aaa miałam zapytać jak radzisz sobie z mchem na cegłach. Moje na ścieżce są dość mocno zacienione, no i śliskie.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Izabelko, zielnik masz utrzymany w cudnym klimacie, można tam siedzieć po całych dniach 
-
aleb-azi

- Kontakt:
Aniu Różana - w ubiegłym roku był wylęg komarów i nie dało się tam siedzieć ani chwili
Aguś - nie wiem jak to jest, ale niektóre miejsca mają tendencję do zapuszczania się samorzutnie
. Ale to chyba znaczy, że roślinki tam dobrze się mają i nie nazbyt im dokuczmy. Cegły mi obrastają mchem tylko na przy murze, reszta w słońcu, więc większego problemu nie ma. Co najwyżej obracam "na plecki".
Goś - skusisz się
Pomidorów nie trzeba aż tak często podlewać 
Aguś - nie wiem jak to jest, ale niektóre miejsca mają tendencję do zapuszczania się samorzutnie
Goś - skusisz się
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jak bym się nie dała.., komarom precz..
Krem na skórę, odstraszacz obok (świeca, spirala) i już
Izuniu, to jest fantastyczne miejsce i baaardzo mnie urzekły te filarki przy wejściu
Krem na skórę, odstraszacz obok (świeca, spirala) i już
Izuniu, to jest fantastyczne miejsce i baaardzo mnie urzekły te filarki przy wejściu
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Izabelo, imienniczko moja ! Wreszcie dziś zwiedziłam u Ciebie wszystko ! Twój ogród to wyjątkowe miejsce ! Bardzo podoba mi się warzywnik - wygląda tak stylowo...I zielnik taki fajny, nawet kipiący. Masz tyle pieknych kwiatów, szczególnie wzruszyły mnie malwy.
-
aleb-azi

- Kontakt:
Aniu Różana - cieszę, się, że sprawiłam przyjemność
A komary to twarde i krwiożercze bestie
Świecy i spirali nie próbowałam...
Tamaryszku - A ja właśnie grasowałam po Twoim Świecie... Jakbyśmy się umawiały, to by tak nie wyszło
Twoje komplementy są dla mnie jak ... chałwa ( czytaj najlepsza słodycz świata) 
Tamaryszku - A ja właśnie grasowałam po Twoim Świecie... Jakbyśmy się umawiały, to by tak nie wyszło
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Witaj
Wydaje mi się, że siewki, ale poczekajmy jak wypowiedzą się znawcy. U mnie pod ciemiernikiem tez takie rosną.
Wydaje mi się, że siewki, ale poczekajmy jak wypowiedzą się znawcy. U mnie pod ciemiernikiem tez takie rosną.
-
magdala
Izo
Ja też mam identyczne siewki pod ciemiernikiem -to musi być to !! Tylko co z nimi dalej ???
Pień na kalinowe drzewko masz idealny
Ale może zacznij ją formować po kwitnieniu -bo nie będziesz miała
kwiatów...Moja nie ma takiego regularnego pieńka ,za bardzo rozgałęzia się we wszystkie strony.
Pień na kalinowe drzewko masz idealny
kwiatów...Moja nie ma takiego regularnego pieńka ,za bardzo rozgałęzia się we wszystkie strony.
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Izo ogórecznik jak już raz wysiejesz to już się go nie pozbędziesz,u mnie jest glina i też pięknie się rozsiewa ...wszędzie ,ale lubię go ,szkoda tylko ,że kwiatuszki chowa ...tak raczej zwisają,tak jakby wstydziły się pokazać jakie są piękne...kokietki...Ogórecznik już w pamięci - już pytałam co on lubi![]()
Jak pamiętam ,warzywnikiem już się zachwycałam ,ale jeszcze raz muszę potwierdzić,że gdybym miała tyle miejsca na pewno powieliłabym pomysł ,na taki swojski wspaniały jarzyniak...i znowu zazdroszczę...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
aleb-azi

- Kontakt:
Magduś, Dorotko - wygląda na to, że mamy siewki ciemierników. Za kilka lat zakwitną
Przepikuję kilka w doniczki i zakopię w cieniste i wilgotne miejsce. Może się uda...
Magduś - myślałam, żeby po kwitnieniu wyciąć pogięte gałęzie ( raptem dwie) i zostawić tą trzecią prostą. Tylko nie wiem, czy od razu próbować formować koronę na pieńku... Ech, zobaczę, jak będzie wyglądał ten pieniek za parę tygodni...
Nelu - bardzo bym chciała, żeby ogórecznik się rozsiewał. Bo u mnie jest tak: niebieskie jest ładne.... ładne bo niebieskie... Ale i pomidorek godny zachwytu i trzeba mu miejsce sposobić
Magduś - myślałam, żeby po kwitnieniu wyciąć pogięte gałęzie ( raptem dwie) i zostawić tą trzecią prostą. Tylko nie wiem, czy od razu próbować formować koronę na pieńku... Ech, zobaczę, jak będzie wyglądał ten pieniek za parę tygodni...
Nelu - bardzo bym chciała, żeby ogórecznik się rozsiewał. Bo u mnie jest tak: niebieskie jest ładne.... ładne bo niebieskie... Ale i pomidorek godny zachwytu i trzeba mu miejsce sposobić
Witaj Iza! !Zdjęcia robisz chyba tylko ,gdy wypielisz,Zielka nie zobaczy sie u Ciebie w warzywniczku U mnie juz jest,co zauważyłam dzisiaj bez entuzjazmu
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
A to Ci ciemiernik obrodził! Zrób tak jak napisałaś, każdą sieweczkę starannie przesadź do donicy i zadołuj (tylko nie zapomnij podlewać) Ja miałam jedenaście siewek a utrzymały się cztery, ale właśnie zakwitają i o dziwo tak samo jak rodzicielka.
Bordowo. Co do kaliny to całkiem obiecujące plany...nie ma się nad czym zastanawiać. Tnij!
Bordowo. Co do kaliny to całkiem obiecujące plany...nie ma się nad czym zastanawiać. Tnij!