Zaraz po świętach ruszam do boju - jeśli tylko pogoda pozwoli, tym bardziej, że kamienie ze skalniaka powędrują w okolice oczka bo zabrakło mi budulca na dokończenie kaskady i okolicy
Dookoła domu - raistand - 2009
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dookoła domu - raistand - 2009
Dziękuję.
Zaraz po świętach ruszam do boju - jeśli tylko pogoda pozwoli, tym bardziej, że kamienie ze skalniaka powędrują w okolice oczka bo zabrakło mi budulca na dokończenie kaskady i okolicy

Jak tam, Andrzeju, z humorem ostatnio? Posiadacz takich pięknych liliowców powinien sobie tylko przypomnieć, jakie widoki czekają go za 3 miesiące i dobry humor gwarantowany
A jakby było mało, to dobrze działają też udane zakupy, piszesz,że wzięło Cię na lilie i datury, na sprawdzenie zgodności odmianowej jednych i drugich niestety trzeba będzie poczekać, to może coś, co od razu cieszy oko, jakiegoś iglaka? Niech już szkółki i sklepy na dobre otworzą swe podwoje, będziemy się jakoś przed złym humorem ratować 
- raistand

- Od: 18 mar 2007, o 20:28
O nie nie nie...
Na iglaki to mnie nikt nie namówi...
Mam trzy tuje, każda po... tak na oko... cztery metry. Załatwiły mi już kiedyś krzewuszki. Hibiskusy musiały ratować się ucieczką. Wystarczy
Co do udanych zakupów.
Dziś poszło zamówienie na Renhy i Pinky Winky, a w mailu wylądowała informacja, że coś do mnie jedzie UPSem. Chyba piwonie, maki, orliki i cośtamjeszcze. Jutro okaże się czy będę miał prezent, cy będę klął i żałował wydanych pieniędzy.
A tu begonie, na oknie:

Strasznie małe te parapety...
Na iglaki to mnie nikt nie namówi...
Mam trzy tuje, każda po... tak na oko... cztery metry. Załatwiły mi już kiedyś krzewuszki. Hibiskusy musiały ratować się ucieczką. Wystarczy
Co do udanych zakupów.
Dziś poszło zamówienie na Renhy i Pinky Winky, a w mailu wylądowała informacja, że coś do mnie jedzie UPSem. Chyba piwonie, maki, orliki i cośtamjeszcze. Jutro okaże się czy będę miał prezent, cy będę klął i żałował wydanych pieniędzy.
A tu begonie, na oknie:

Strasznie małe te parapety...
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Andrzeju- widzę, że jesteś miłośnikiem nie tylko liliowców ,piwonii, ale i kwiatów doniczkowych.
A te piękne fiołki i pierwiosnki nazywasz ,,pomyłką,,?

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Andrzeju te begonie to ogrodowe czy domowe .
ja swoje zeszłoroczne begonie posadziłam do donic i pięknie mi wyszły ,żeby za bardzo mi nie
wyrosły wystawiam w dzień na taras .
Genia
ja swoje zeszłoroczne begonie posadziłam do donic i pięknie mi wyszły ,żeby za bardzo mi nie
wyrosły wystawiam w dzień na taras .
Genia
- ursulka

- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Witaj Andrzeju ! I właśnie dlatego wolę zakupy "na żywo"
Lubię te wyjazdy do szkółki, dreszczyk emocji: co też tam nowego będzie? I to oglądanie, wybieranie i przebieranie...
Lubię nawet zaglądać do castoramy... O!, ostatnio widziałam tam baaardzo przystojne klony i magnolie. Szukam magnolię odmiany Galaxy, bo jest kolumnowa, a u mnie miejsca coraz mniej...
Pozdrawiam - Ula
Lubię nawet zaglądać do castoramy... O!, ostatnio widziałam tam baaardzo przystojne klony i magnolie. Szukam magnolię odmiany Galaxy, bo jest kolumnowa, a u mnie miejsca coraz mniej...
Pozdrawiam - Ula
- raistand

To są begonie... No takie na dwór. To chyba ogrodowe. Nie wiem...
Właśnie zaczynają wychodzić. A zimno jest tak, że strach je wystawiać.
Doniczkowe to u mnie mają jak już pisałem ciężko. Wziąłem się za kaktusy epifityczne. Tylko znowuż jest kłopot w zimie. Ech... Biednemu zawsze wiatr w oczy.
Klony już przerabiałem. Japońskie. Jeden zmarzł, drugiego teściowa wyrwała.
W szkółkach i w OBI widziałem piękne, przecudne pierisy. Kwitnące. Aż się ręka rwie do portfela. Na szczęście przypomniałem sobie jakie problemy z zimowaniem ma mój i odpuściłem.
Pokaże jeszcze osmanthusa

Mam go... Sześć lat co najmniej. Chyba nawet więcej. Wysoki na 30cm.
Właśnie zaczynają wychodzić. A zimno jest tak, że strach je wystawiać.
Doniczkowe to u mnie mają jak już pisałem ciężko. Wziąłem się za kaktusy epifityczne. Tylko znowuż jest kłopot w zimie. Ech... Biednemu zawsze wiatr w oczy.
Klony już przerabiałem. Japońskie. Jeden zmarzł, drugiego teściowa wyrwała.
W szkółkach i w OBI widziałem piękne, przecudne pierisy. Kwitnące. Aż się ręka rwie do portfela. Na szczęście przypomniałem sobie jakie problemy z zimowaniem ma mój i odpuściłem.
Pokaże jeszcze osmanthusa

Mam go... Sześć lat co najmniej. Chyba nawet więcej. Wysoki na 30cm.
- raistand

Paczka dziś dotarła...
W sumie chyba nawet nie jest tragicznie. Piwonie nie są spleśniałe i rosną. Byliny strasznie wybiegnięte, maki utytłane w torfie, liliowiec biały, orliki za cienkie i za długie...
Ale ze mnie maruda co?

Tak wyglądają piwonie... 3xItoh i jedna drzewiasta.
Zobaczymy. Chyba je posadzę do doniczek i dopiero za rok powędrują na stałe miejsce.
I jeszcze coś czego zwykle nie pokazuję czyli plan ogólny. A w zasadzie kawałek planu.

W sumie chyba nawet nie jest tragicznie. Piwonie nie są spleśniałe i rosną. Byliny strasznie wybiegnięte, maki utytłane w torfie, liliowiec biały, orliki za cienkie i za długie...
Ale ze mnie maruda co?

Tak wyglądają piwonie... 3xItoh i jedna drzewiasta.
Zobaczymy. Chyba je posadzę do doniczek i dopiero za rok powędrują na stałe miejsce.
I jeszcze coś czego zwykle nie pokazuję czyli plan ogólny. A w zasadzie kawałek planu.

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Andrzeju- masz fajne chodniczki w ogrodzie.
Liliowcowy zawrót głowy.

Liliowcowy zawrót głowy.
- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
a gdzie kupowłeś piwonie ? bo rzeczywiścię jakieś mizerne ja dostałam dzisiaj jedną ale jest super i była pięknie zabezpieczona jak będziesz chciał to dam ci namiary 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Mam pytanie, przesadziłam jeden wiciokrzew pod orzecja włoskiego, myślisz,że bedzie mu tam dobrze?
- raistand

-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
No! Rabata z liliami pierwsza klasa! Jaka równiutka...! Postarałeś się. Ile cebul pod spodem?
Dobra decyzja z piwoniami. Może lepiej niech na razie pobędą w doniczkach. Te akurat wyglądają całkiem nieźle. Jaka drzewiastą kupiłeś? No i ta tęsknota za kwitnieniem...bratek uroczy
Dobra decyzja z piwoniami. Może lepiej niech na razie pobędą w doniczkach. Te akurat wyglądają całkiem nieźle. Jaka drzewiastą kupiłeś? No i ta tęsknota za kwitnieniem...bratek uroczy
- raistand

Pod spodem... Niedużo, jakieś 50.
Drzewiastą kupiłem souvenir de maxime cornau no i będę czekał.
Martwią mnie drzewiaste kupowane rok temu.
Wyglądają jakby solidnie podmarzły. Coś tam niby wypuszczają ale tak mizernie, że mam ochotę je wyekspediować do śmietnika.
Muszę je trochę postraszyć łopatą...
Drzewiastą kupiłem souvenir de maxime cornau no i będę czekał.
Martwią mnie drzewiaste kupowane rok temu.
Wyglądają jakby solidnie podmarzły. Coś tam niby wypuszczają ale tak mizernie, że mam ochotę je wyekspediować do śmietnika.