Dziękuję za życzenia świąteczne ja również życzę Tobie zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych, smacznego święconego i mokrego dyngusa
Ankowo
-
Basia43
- 200p

- Od: 4 lut 2010, o 17:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ankowo
Aniu
piękne foteczki dzisiaj pokazałaś od razu zrobiło się wiosennie i świątecznie.
Dziękuję za życzenia świąteczne ja również życzę Tobie zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych, smacznego święconego i mokrego dyngusa
Aniu, spokojnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych pełnych miłości i rodzinnego ciepła
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu ślicznie i świątecznie u ciebie

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
- Asiula z wyspy
- 200p

- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Aniu tobie też życzę wesołego alleluja. Pogody i słoneczka na długie spacery, no i mokrego i pachnącego dyngusa
a ja wypatrzyłam niekwiatkowe cuda które przemyciłaś na fotografii. Na schodach gdzie donica z twoimi wesołymi bratkami dopatrzyłam się świetnych kamieni z odbiciami muszli, czy są prawdziwe?! Jak się takie zdobywa? Świetne są! Naturalne dzieło sztuki.
a ja wypatrzyłam niekwiatkowe cuda które przemyciłaś na fotografii. Na schodach gdzie donica z twoimi wesołymi bratkami dopatrzyłam się świetnych kamieni z odbiciami muszli, czy są prawdziwe?! Jak się takie zdobywa? Świetne są! Naturalne dzieło sztuki.
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Igorze- biorąc pod uwagę dużą gamę odmian można przemycić forsycje w każdym projekcie ogrodu
Basiu, Asiu, Majko -dziękuję
Asiu z wyspy - dziękuję
. Co do kamieni to mam ich dużo -bo to moja druga pasja. Zbieram - część z wycieczek, część kupiona, część to prezenty. Te na schodkach to głownie wapienie z jury - z fragmentami amonitów. Jak najbardziej prawdziwe
Można ich szukać na hałdach kamieniołomów, których jest kilka w okolicach Krakowa. Albo wygodniej - w sklepie - bywają w niektórych składach budowlanych i ogrodniczych.
Basiu, Asiu, Majko -dziękuję
Asiu z wyspy - dziękuję
- katarzyna3221
- 500p

- Od: 25 lis 2009, o 21:15
Witaj Aniu ma coraz mniej czasu na forum obawiam się że za nie długo będę musiała zrezygnować urok gospodarki
piękne nabytki trzymam kciuki za aklimatyzacje... akurat te kwiatki powinny dobrze znieść przesadzenie one lubią piaszczyste ziemie mam takie roślinki , a łubin w szczególności 
Idź do tych co kwiaty posiadają -oni dobre serca maja...
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ
- Zielona_Ania

Kasiu
Wielka szkoda, że masz coraz mniej czasu na forum, bo jesteś tu dobrym duszkiem
, wnosisz tyle optymizmu! Mam nadzieję że uda Ci się od czasu do czasu wyrwać chwilkę dla siebie, żeby trochę odpocząć.
- Andzia1

- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Aniu, Wesołego Alleluja !!
Wpadam tylko na chwileczkę, bo zaraz idę się gościć... ale chciałam się podzielić informacja na temat lauru (chyba tak to się odmienia hihihi) czyli wawrzynu. Owszem jest to śródziemnomorska roślina, ale... może u nas przezimować
kiedy jest już dosyć duża. W Sosnowcu (Śląsk) przy jakiejś cerkwi chyba jest cały żywopłot nasadzony właśnie z wawrzynu, oczywiście po ostrcyh zimach zawsze jakieś starty sa, ale... rośnie
Pozdrawiam... wracam w środę
Wpadam tylko na chwileczkę, bo zaraz idę się gościć... ale chciałam się podzielić informacja na temat lauru (chyba tak to się odmienia hihihi) czyli wawrzynu. Owszem jest to śródziemnomorska roślina, ale... może u nas przezimować
Pozdrawiam... wracam w środę
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Zielona_Ania

Witaj Aniu! Dziękuję
Miło wiedzieć że w środę będziesz już na forum
Też słyszałam że są miejsca w Polsce gdzie laury zimują, ale nie wypróbuję na moim, bo jest bardzo młody. To musi być niezły widok, taki żywopłot!!
Jako że dzisiaj lany poniedziałek, w końcu ktoś na górze postanowił odkręcić kurek i nareszcie moja działka złapała troszkę deszczu. Za dużo tego nie ma, ale widać lekką różnicę na powierzchni gleby. Na razie kilka zdjęć z moich dzisiejszych obserwacji:
Zeszłoroczna pietruszka naciowa - pięknie zielona, będzie jeszcze chwilę służyć do skubania listków, a latem czekam na delikatne kwiatostany.

W mini inspekcie wszystko rośnie, czuć ciepło bijące od ziemi. Od lewej: kapusta biała- 2 rządki, kapusta czerwona-2 rządki, kalarepka-2 rządki, sałata listkowa- 2 rządki (najsłabiej wzeszła), sałata lodowa-2 rządki, mieszanka sałat-1 rządek.
Są! Pierwsze rzodkiewki wykiełkowały
. Siałam je w rządkach z marchewką i pietruszką, może będzie urodzaj rzodkiewkowy jak w zeszłym roku 

Jagoda kamczacka zakwitła. Zagęściła się, ale w górę nie rośnie. Za to w maju będzie można przez chwilę poskubać niebieskie jagódki.

Miło wiedzieć że w środę będziesz już na forum
Jako że dzisiaj lany poniedziałek, w końcu ktoś na górze postanowił odkręcić kurek i nareszcie moja działka złapała troszkę deszczu. Za dużo tego nie ma, ale widać lekką różnicę na powierzchni gleby. Na razie kilka zdjęć z moich dzisiejszych obserwacji:
Zeszłoroczna pietruszka naciowa - pięknie zielona, będzie jeszcze chwilę służyć do skubania listków, a latem czekam na delikatne kwiatostany.

W mini inspekcie wszystko rośnie, czuć ciepło bijące od ziemi. Od lewej: kapusta biała- 2 rządki, kapusta czerwona-2 rządki, kalarepka-2 rządki, sałata listkowa- 2 rządki (najsłabiej wzeszła), sałata lodowa-2 rządki, mieszanka sałat-1 rządek.
Są! Pierwsze rzodkiewki wykiełkowały

Jagoda kamczacka zakwitła. Zagęściła się, ale w górę nie rośnie. Za to w maju będzie można przez chwilę poskubać niebieskie jagódki.

-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Aniu jak miło patrzeć na te zielone rządki sałat i kapusty!!!U nas dzisiaj też pada od rana,dzień nieprzyjemny dla nas ale raj dla ogrodów! Dopiero pod koniec tygodnia zabieram sie do roboty w ogrodzie syna ( siła wyższa!).Myślę,że nadrobię zaległości,chociaż ogród tego nie lubi.
Pozdrawiam świątecznie
Pozdrawiam świątecznie
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Aniu Zielona - ale nam się zrobił lany poniedziałek
Już nie pamiętam kiedy padało. Ale pracuś z Ciebie - inspekcik pokazowy
Dom ozdobiony bratkowo - stokrotkowo. Szkoda szachownicy
Dom ozdobiony bratkowo - stokrotkowo. Szkoda szachownicy
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Witaj Aniu no inspekcik super
u nas było ładnie i świeciło słoneczko tylko wiatr był zimny 
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Inspekt wspaniały!! A ile zasiewów... kapuchę to będziesz na ryneczku sprzedawać 
Ja w tym roku nie dostałam mieszanki sałat, dobrze, że miałam jeszcze trochę z ubiegłego roku. Pięknie Ci wszystko powschodziło. Muszę sprawdzić czy u mnie sałata wzeszła.
Jagoda kamczacka zaczyna kwitnąć? No no... nieźle... na mojej spore pąki, ale do kwitnienia jej daleko.
Ja w tym roku nie dostałam mieszanki sałat, dobrze, że miałam jeszcze trochę z ubiegłego roku. Pięknie Ci wszystko powschodziło. Muszę sprawdzić czy u mnie sałata wzeszła.
Jagoda kamczacka zaczyna kwitnąć? No no... nieźle... na mojej spore pąki, ale do kwitnienia jej daleko.
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Droga Aniu
pięknie dziękuję za gościnę i taką dużą ilość roślinek

Było mi bardzo miło poznać Cię osobiście i pospacerować po Twoim ogrodzie w realu
Aniu, masz bardzo piękny ogród, w Centrum Krakowa, a jakby gdzieś z daleka od miasta - super

Inspekcik rewelacja !!! W przyszłym roku pokuszę się o coś takiego
Jeszcze raz pięknie dziękuje za wszystko

Było mi bardzo miło poznać Cię osobiście i pospacerować po Twoim ogrodzie w realu
Aniu, masz bardzo piękny ogród, w Centrum Krakowa, a jakby gdzieś z daleka od miasta - super
Inspekcik rewelacja !!! W przyszłym roku pokuszę się o coś takiego
Jeszcze raz pięknie dziękuje za wszystko