Zapomniałabym dodać, że piękną masz wiosnę w ogrodzie
Ogródek Doroty - dodad
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Doroty - dodad
Dorotko, jeśli masz możliwość nabycia Renhy (Vanilla Fraise), to spraw sobię ją koniecznie. Zimuje b.dobrze (już się obudziła i ma się świetnie), a kwiaty ma śliczne i duże
Ja kupiłam w ubiegłym roku za namową Hanki55 i bardzo jestem Jej za to wdzięczna, bo to wyjątkowo ładna odmiana - kwitła już w ubiegłym roku, choć był to jej pierwszy sezon
. Ciekawa jestem czy znacznie więcej kwiatów będzie w tym roku 
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Moniko - dziękuję
Miałam dylemat pomiędzy Renhy a Pinky Winky. Ta pierwsza bardziej mi się podoba ale słyszałam, że słabiej zimuje. Dziękuję ci za tą informację bo jeżeli przeżyła tą zimę to chyba już jej żadna nie straszna i w związku z tym to właśnie ona zamieszka w moim ogrodzie. 
- Alania

należy dodać, że zwłaszcza, jeśli u mnie przetrwała, bo moja działka jest na sporym wzniesieniu i jest tu niczym w górach - zimno i wietrzniedodad pisze:Moniko - dziękujęMiałam dylemat pomiędzy Renhy a Pinky Winky. Ta pierwsza bardziej mi się podoba ale słyszałam, że słabiej zimuje. Dziękuję ci za tą informację bo jeżeli przeżyła tą zimę to chyba już jej żadna nie straszna i w związku z tym to właśnie ona zamieszka w moim ogrodzie.
I jeszcze jedno - nie okrywałam jej niczym
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No to Dorotko, ja kupię Pinky Winky i będziemy wymieniać się opiniami
Niesamowicie gna Twoja wiosna - u mnie wszystko jakby się trochę przyczaiło... Świąteczne całusy
i pozdrowienia dla męża zazdrośnika.
Niesamowicie gna Twoja wiosna - u mnie wszystko jakby się trochę przyczaiło... Świąteczne całusy
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj DOROTKO!
Tak dużo kwitnie wiosennych kwiatów u Ciebie. Pnącza mają pąki liściowe to znaczy
nie umarzły. U mnie niestety chyba będę kupować nowe.
Tak dużo kwitnie wiosennych kwiatów u Ciebie. Pnącza mają pąki liściowe to znaczy
nie umarzły. U mnie niestety chyba będę kupować nowe.
- dodad

Krysiu niestety mój największy powojnik nie daje znaków życia
Obcięłam go i czekam może jednak coś ruszy
Wesołych Świąt wszystkim odwiedzającym
Wesołych Świąt wszystkim odwiedzającym
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Dorotko! Najlepsze życzenia z okazji Świąt
Odpocznij sobie i naładuj się dobrą energią
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a3d ... 6a4fb.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a3d ... 6a4fb.html
- dodad

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dorotko dodam do opinii Moni, że moja też przezimowała. Mnie bardziej podoba się Rehry, ze względu na budowę kwiatu. Bardziej przypomina z daleka kiście bzu. Jest bardziej gęsty niż inne odmiany. Przynajmniej dla mnie.
Izuś to będziemy porównywać nasze hortensje. Może ja w przyszłym roku dokupię Pinky Winky
Izuś to będziemy porównywać nasze hortensje. Może ja w przyszłym roku dokupię Pinky Winky
- Alania

ja też może się skuszę na PinkyMargo2 pisze:Dorotko dodam do opinii Moni, że moja też przezimowała. Mnie bardziej podoba się Rehry, ze względu na budowę kwiatu. Bardziej przypomina z daleka kiście bzu. Jest bardziej gęsty niż inne odmiany. Przynajmniej dla mnie.
- raistand

- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Chyba niepotrzebnie zaglądałem do tego wątku...vertigo pisze:ja też może się skuszę na PinkyMargo2 pisze: Może ja w przyszłym roku dokupię Pinky Winky
W ub. roku oparłem się pokusie nabycia Vanilli a teraz mam już upatrzonego sprzedawcę na All, który ma i Pinky i Renhy
- dodad

Witam światecznie
Widzę, ze znów rozgożała dyskusja hortensjowa. Ja już postanowiłam. Kupuje Renhy
Będę sie chwalić
Dzis w końcu spadło trochę deszczu. Niewiele, ale lepasze to niż nic. Jest już bardzo sucho.
Przespacerowałam się po ogrodzie i ze zdziwieniem odkryłam, że kwitną mi tulipany

Pokazuje się też coraz więcej narcyzów

Ten jakiś nowy nawet nie pamiętałam, że kupowałam taką dziwną odmianę. Maleńki kwiatek jeszcze nie do końca rozwinięty

Niektóre kwitną w niespodziewanych miejscach

Widzę, ze znów rozgożała dyskusja hortensjowa. Ja już postanowiłam. Kupuje Renhy
Dzis w końcu spadło trochę deszczu. Niewiele, ale lepasze to niż nic. Jest już bardzo sucho.
Przespacerowałam się po ogrodzie i ze zdziwieniem odkryłam, że kwitną mi tulipany

Pokazuje się też coraz więcej narcyzów

Ten jakiś nowy nawet nie pamiętałam, że kupowałam taką dziwną odmianę. Maleńki kwiatek jeszcze nie do końca rozwinięty

Niektóre kwitną w niespodziewanych miejscach

- ursulka

- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Dorotko! Przychodzę z rewizytą
Przeczytałam wątek od deski do deski i bardzo mi się spodobało!!
Nawet nie umiem powiedzieć co najbardziej! Bo to i ogród piękny po całości, i kamolce ekstra, i azalie, i tulipany, no i jakość zdjęć rewelacyjna (ooo, ideał dla mnie niedościgły!). Że nie wspomnę o dzieciątkach, zwierzątkach i robaczkach...
Naturalistyczne oczko wodne - ooo, jedno z ładniejszych na forum! Czy masz fotorelację z działań naprawczych?
A ten Twój las osobisty!!! - no coś pięknego! Mój mąż od razu skomentował - aaa, może by podesłała ten kamyczek ze zdjęcia
Jednym słowem, fajny wątek do pochodzenia, pooglądania i pogadania! No i ile tu u Ciebie znajomych forumków!
Pozdrawiam wielkanocnie - Ula
Uuuu, masz szczęście, że u Ciebie pada tylko troszkę, bo możesz wyjść do ogrodu... U mnie leje ciurkiem od rana, więc siedzę w domu z nosem przyklejonym do szyby i zagladam, jak wszystko moknie...
Nawet nie umiem powiedzieć co najbardziej! Bo to i ogród piękny po całości, i kamolce ekstra, i azalie, i tulipany, no i jakość zdjęć rewelacyjna (ooo, ideał dla mnie niedościgły!). Że nie wspomnę o dzieciątkach, zwierzątkach i robaczkach...
Naturalistyczne oczko wodne - ooo, jedno z ładniejszych na forum! Czy masz fotorelację z działań naprawczych?
A ten Twój las osobisty!!! - no coś pięknego! Mój mąż od razu skomentował - aaa, może by podesłała ten kamyczek ze zdjęcia
Jednym słowem, fajny wątek do pochodzenia, pooglądania i pogadania! No i ile tu u Ciebie znajomych forumków!
Pozdrawiam wielkanocnie - Ula
Uuuu, masz szczęście, że u Ciebie pada tylko troszkę, bo możesz wyjść do ogrodu... U mnie leje ciurkiem od rana, więc siedzę w domu z nosem przyklejonym do szyby i zagladam, jak wszystko moknie...
- dodad

Witam Ursulko!
Dziękuję za tak miłe słowa
.
Niestety relacji z naprawy oczka nie ma - właściwie nie wiem dlaczego. Przynam się, że naprawiałam je w jakimś amoku. Najpierw bardzo długo nie mogłam się zabrać a potem wszystkie zmiany nastąpiły chyba w trzy dni. Wziłęam urlop i harowałam od świtu do nocy
Dziś rano było jeszcze dosyć pogodnie i spędziliśmy kilka godzi w lesie. Wiosna powoli sie budzi
Zastałam tam taki widok

Jeszcze troszkę widoczków

Dziękuję za tak miłe słowa
Niestety relacji z naprawy oczka nie ma - właściwie nie wiem dlaczego. Przynam się, że naprawiałam je w jakimś amoku. Najpierw bardzo długo nie mogłam się zabrać a potem wszystkie zmiany nastąpiły chyba w trzy dni. Wziłęam urlop i harowałam od świtu do nocy
Dziś rano było jeszcze dosyć pogodnie i spędziliśmy kilka godzi w lesie. Wiosna powoli sie budzi

Jeszcze troszkę widoczków

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj tak, nie tylko w ogrodach roślinki się budzą.
Szkoda, że dzisiaj taka brzydka pogoda- poszedłby człowiek na spacer w góry atu w domu pozostało siedzieć.
Pozdrawiam dyngusowo.
Szkoda, że dzisiaj taka brzydka pogoda- poszedłby człowiek na spacer w góry atu w domu pozostało siedzieć.
Pozdrawiam dyngusowo.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki