Ogród Zenka rok 2010 cz.3
- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3
Witaj Zenku piękna wiosna u Ciebie
, ciemierniki i te iryski bardzo mnie się podobaja wiesz może jak się nazywa ta odmiana o ślicznych pstrych kwiatkach
a ognik
mój w podobnej formie.
Witaj Zenku, ładnie przezimowała Ci modrzewnica. Moje dwie wyglądają nie za ciekawie. Zima dała im trochę w kość.
Będziesz miał również ładną kwitnącą plamę z hiacyntów. A widzę, że masz ich tak trochę
Będziesz miał również ładną kwitnącą plamę z hiacyntów. A widzę, że masz ich tak trochę
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Przemku dziękuję za odwiedziny w ogrodzie który budzi się do życia. Roslina o którą pytasz to irysek o nazwie Katherine Hodgkin, rośnie w moim ogrodzie od ubiegłego roku i jest to jego pierwsze kwitnienie.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ

Witaj Marcin rzeczywiście modrzewnica moja dość dobrze przetrzymala zimę, a rosnie już trzeci rok. W latach ubiegłych mimo łagodniejszych zim wyglądała gorzej, lecz bardzo szybko się regenerowała.
Hiacynty z wolna wychodzą z ziemi i jeżeli dopisze pogoda to niedługo powinny być w pełnym kwitnieniu. Mam ich chyba około 20 cebulu lecz przewagę stanowi kolor niebieski, będę musiał pomysleć o kupnie kilku jasnych kolorów.
Hiacynty z wolna wychodzą z ziemi i jeżeli dopisze pogoda to niedługo powinny być w pełnym kwitnieniu. Mam ich chyba około 20 cebulu lecz przewagę stanowi kolor niebieski, będę musiał pomysleć o kupnie kilku jasnych kolorów.
Pozdrawiam Zenek
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Zenku
Prześliczne wiosenne kwiatuszki pokazujesz. Bardzo ładny kolor irysków, ja mam granatowe, ale coś mam problem z ich kwitnieniem, w zeszłym roku pokazały same listeczki, zobaczymy co będzie tej wiosny, ale obawiam się że powtórzy się zeszłoroczna sytuacja
Prześliczne wiosenne kwiatuszki pokazujesz. Bardzo ładny kolor irysków, ja mam granatowe, ale coś mam problem z ich kwitnieniem, w zeszłym roku pokazały same listeczki, zobaczymy co będzie tej wiosny, ale obawiam się że powtórzy się zeszłoroczna sytuacja
Zenku, zdrówka życzę i czekam na kolejne relacje z Twojego ogrodu.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- ZENOBIUSZ

Witaj Romku mam nadzieję że po świętach zdrówko wróci do normy, a ilość fotorelacji z ogrodu zwiększy się wraz z nastaniem prawdziwej wiosny. 
Pozdrawiam Zenek
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Zenobiuszu!
Kwitnące wiosenne kwiaty w tak dużej ilości. Piękna wiosna w Twoim ogrodzie.
Kwitnące wiosenne kwiaty w tak dużej ilości. Piękna wiosna w Twoim ogrodzie.
- ZENOBIUSZ

Witaj Krysiu
Każdy kolejny ciepły dzień sprzyja wegetacji roślinom, dzięki czemu w ogrodzie pojawiają się ich inne gatunki i kolory. Jutro postaram się umieścić nowe zdjęcia.
Każdy kolejny ciepły dzień sprzyja wegetacji roślinom, dzięki czemu w ogrodzie pojawiają się ich inne gatunki i kolory. Jutro postaram się umieścić nowe zdjęcia.
Pozdrawiam Zenek
Tak zastanawiałem się skąd ja znam tą modrzewnicę, którą pokazałeś na zdjęciach. No i przypomniałem sobie! To moja ogrodowa andromeda
Znałem ją pod inną nazwą.
- ZENOBIUSZ

Witaj Pawle tak ta Twoja Andromeda polifolia "Compacta" w moim ogrodzie figuruje jako Modrzewnica pospolita "Compatcta" bardzo jestem ciekawy jak ona u Ciebie przetrzymuje okresy zimowe, czy w jakiś sposób ją zabezpieczasz.?
Pozdrawiam Zenek
Trudno coś mi powiedzieć, bo co prawda zima była mroźna, ale cała roślina była pod śniegiem. Nie zabezpieczałem jej w żaden sposób i lada chwila powinna zacząć kwitnąć. Właśnie te kwiatki spowodowały, że ją kupiłem 
- ZENOBIUSZ

Pawle moja rośnie u nas już ponad 3 lata , ale po raz pierwszy jest tak dobrym stanie , zapewne jest to zasługa grubej warstwy śniegu.
Dzisiejsza dzień deszczowy z temperatura + 6 stopni , po ciepłych i słonecznych dniach świątecznych.
Dzisiejsza dzień deszczowy z temperatura + 6 stopni , po ciepłych i słonecznych dniach świątecznych.
Pozdrawiam Zenek
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Sporo masz hiacyntów. Jak ta kępka zakwitnie to dopiero będzie widok.
A pierwiosnki mają super liście - wszystkie zdrowe i mają ładny kolor.
A pierwiosnki mają super liście - wszystkie zdrowe i mają ładny kolor.