Chyba musze sobie kupić i zasadzić pod balkonem.
Moja domowa dżungla ;)
Re: Moja domowa dżungla ;)
Krokusy cudne, aż dech zapiera 
- elaipawel4
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu krokusiki wspaniałe kicia uuu dziwna poza modelka niezla
a storczyki?
Szkoda ich ale moze dadzą radę 
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Jak nie dadzą to trudno, nic nie poradzę
Dziś byłyśmy z mamą na zakupach. A że wejście do marketu jest przy roślinkach to kupiłam sobie hipcia nowego
Jutro focie zrobię. A teraz moje wysiewy
Lagestroemia indica (doniczka spadała już chyba ze 3 razy - nie ma farta) i czerwona datura (troche sie spoznilam chyba z wysiewem - z 3 wyszły 2 z czego jedna troche kaleka ale widze drugie listki wiec da rade)

A tu coś co mnie bardzo cieszy - efekt zraszania
z jednego podeschnietego listka wyrósł mi taki gąszcz - kalathea. Nie wiem jeszcze tylko jak ja do kwitnienia nakłonić...
I jeszcze gloksynia, której koloru nijak nie pamiętam, i która postanowiła zostać rośliną pienno / zwisającą ;] co ciekawe przy przesadzaniu nie znalazłam bulwy. to możliwe? czy to może tylko coś gloxyniopodobnego?

A tu coś co mnie bardzo cieszy - efekt zraszania

I jeszcze gloksynia, której koloru nijak nie pamiętam, i która postanowiła zostać rośliną pienno / zwisającą ;] co ciekawe przy przesadzaniu nie znalazłam bulwy. to możliwe? czy to może tylko coś gloxyniopodobnego?

Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
spryskiwanie
Chyba zaczarowałaś ją, bo nie wszystkie chcą współpracować; ja przegrałam kiedyś z taką właśnie kalateą- tym bardziej gratuluję sukcesu

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Dziękuję za miłe słowa
Ja też prawie przegrałam. Ostatni podsuszony listek miała, i przy kolejnej rotacji stanęła koło storczyka 
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
Fajna i gęsta kalatea się zrobiła...a datury zdążą podrosnąć.. 
Nie chcę mi się robić fotek, najadłam się i chce mi się spać :P Wczorajsze jutro się jeszcze nie skończyło, poza tym to hipek nie hibek
ale pamiętam. 
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- pingu
- 1000p

- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A po jakim czasie zakwitnie datura z nasion?
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
szczerze mówiąc nie wiem, albo w tym roku, albo na następny. Z odnóżki zakwita zwykle w roku posadzenia. Poza tym zależy to też od pogody i nawożenia. One bardzo nawóz lubią. Po raz pierwszy siałam, okaże się wiec w tym roku
Wschodzi mi coś jeszcze, ale nie wsadziłam karteczek i nie wiem co jest co
Trzeba będzie poczekać na "dorosłe" listki żeby się czegoś dowiedzieć ;)
A tu obiecany hipcio koliberek
(trzypączkowiec
) tym razem w różu. Czerwony niebawem będzie rozkwitał z drugiego pędu. Hibcio też już rozwija pączusia 

A teraz idę sadzić moje hipki, cantedeskie i gloxynie którą zdaje się zamordowałam
A tu obiecany hipcio koliberek

A teraz idę sadzić moje hipki, cantedeskie i gloxynie którą zdaje się zamordowałam
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No no z jednego listka wyhodować takie cudo.
Jestem pełna uznania dla Twoich zielonych łapekEwu
Mnie kalatee nigdy nie słuchały i mimo codziennego a nawet kilkakrotnego w ciągu dnia zraszania schły na potęgę
Mnie kalatee nigdy nie słuchały i mimo codziennego a nawet kilkakrotnego w ciągu dnia zraszania schły na potęgę
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Hipek będzie piękny jak zakwitnie...
Kasiu dziękuję
. Mi też niektóre kwiaty nie rosną. Choć patrząc na fiołki alpejskie zdaje się że to jednak kwestia odpowiedniego doboru miejsca (tylko ze nie zawsze takie posiadamy), ale mądrzyć się będę jak uda mi się je z roczek przy życiu utrzymać, albo nakłonić moje hipeastrumy do kwitnięcia
;)
Igorze, Mirku Nie mogę się doczekać, pierwszy raz mam do czynienia z minihipkiem
Igorze, Mirku Nie mogę się doczekać, pierwszy raz mam do czynienia z minihipkiem
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- elaipawel4
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 16:19
Ewuniu kolibrii będzie cudowny ja kupiłam kilka miesięcy temy miał być czerwony zakwitł biały i jeszcze tylko pół kwiatka pozostałe dwa pączki uschły także pilnój bo warto, kalatee masz piękną
,gratuluję cierpliwości
Ela
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Ewo piękne twoje roślinki,kalatei służy zraszanie skoro tak obficie się zagęściła.