Widziałem u ciebie białego z różowym środkiem jest naprawde piękny,może kiedyś takiego upoluje,mam tylko różowego i pomarańczowego,szkoda że ten 2 nie powtarza kwitnienia
Tu na forum widziałem wiele ponownie kwitnących grudników,widocznie dobrze mu w naszych mieszkaniach.
Damianie gratuluję ponownego kwitnienie grudniczka
Moje już się do tego nie kwapią a tak chciałabym żeby zakwitły Ale za to wielkanocniki cieszą moje oczy
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Grudnik uroczo zaczyna kwitnąć. Już nie wnikajmy w to, że kwitnie dopiero teraz. To nieważne.
Na drugi raz trzeba o kilka miesięcy przesunąć porę odpoczynku i będzie ok
Teraz pokaże wam nowe listki u roślinek. -tu 2 kobea -exaucaria ma nowe listki-tu begonia,bardzo szybko rośnie,jeszcze troche i będzie potrzebna jej przeprowadzka -a tutaj ukorzeniam grubosza z liści-nowe liście u scindapsusa -tu ukorzeniam aloesy -a tu wychodzi mi z ziemi kobea pnąca
Jak grubosz się nie ukorzeni to mam na szczęście 2 większego,więc dużej straty nie będzie.
Ostatnio widziałem małego grubosza-5-miesięcznego też wychodowanego z liści u mirka-miro78,jemu się jednak udało,poczekam na efekty,a exaucari chyba dobrze u mnie skoro wypuszcza nowe listki.