Doniczkowe kompozycje na balkon i taras od 2008 -
Re: Doniczkowe kompozycje na balkon i taras
Piękne kloniki,a jaka cudna psianka 

Re: Kwiaty balkonowe.
renich nie wiem czy byłaś ;) ale jeśli chcesz zobaczyć coś naprawdę cudnego to zajrzyj do innyh wątków eukomis - naprawdę - mogłabym TAM siedzieć godzinami

kasia_2721- życzę powodzenia
- ja też w tym roku debiutuję z nasionami i też dokupię pewnie (na pewno
)sadzonek hihihihi - mówię Ci jaka radocha jak listeczki się z ziemi pokazują

kasia_2721- życzę powodzenia

Pozdrawiam, Magda 

- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzidziu piękne kwiaty na balkonie, ten niebieski to jest ołownik?. Eukomis jak masz duże cebule to ci ładnie zakwitnie, a jak są małe cebule to może nawet nie zakwitnąć tak ładnym kwiatem. Łodyga kwiatowa może być cięńsza, ale tym się nie zrażaj bo w przyszłym roku już będzie piękny. Ja mam cebule 3letnie to one kwitna dwoma i czasami trzema kwiatami.
- eukomis
Andziu a nie próbowałas wysiać koleuski są nasionka teraz w ogrodniczych sklepach, ja właśnie wysiałam bardzo ładnie wzeszły i są takie zdrowe sadzoneczki.
ja też wysiałam , ponad tydzień temu z Legutki i nic.
po jakim czasie powinny się pokazać ?
kupiłam ponad 30 torebek różnych nasion i prawie wszystko to Legutko, a potem tutaj się dowiedziałam że te nasiona raczej sobie darować.

po jakim czasie powinny się pokazać ?

kupiłam ponad 30 torebek różnych nasion i prawie wszystko to Legutko, a potem tutaj się dowiedziałam że te nasiona raczej sobie darować.

W moim ogrodzie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=43291
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Halinko próbowałam w zeszłym roku i nic mi z tego nie wyszło....z niektórych wykiełkowały ale po paru dniach padłyeukomis pisze:Andziu a nie próbowałas wysiać koleuski są nasionka teraz w ogrodniczych sklepach, ja właśnie wysiałam bardzo ładnie wzeszły i są takie zdrowe sadzoneczki.

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Dziękuję za szybka odpowiedź, wydaje mi się że cebulki średnieeukomis pisze:Dzidziu piękne kwiaty na balkonie, ten niebieski to jest ołownik?. Eukomis jak masz duże cebule to ci ładnie zakwitnie, a jak są małe cebule to może nawet nie zakwitnąć tak ładnym kwiatem. Łodyga kwiatowa może być cięńsza, ale tym się nie zrażaj bo w przyszłym roku już będzie piękny. Ja mam cebule 3letnie to one kwitna dwoma i czasami trzema kwiatami.

Tak to jest ołownik tylko u mnie puszczony

- eukomis
Amando koleuski długo kiełkują, może po dwóch tygodniach zaczną wyłazić, a roślinki padają jak mają za mokro takie małe siewki nie potrzebuja tak dużo wody tylko zraszać , i od czasu do czasu zraszać zaparzonym przestudzonym rumiankiem wtedy ich nie zatakuję choroba grzybowa zgorzel siewek. Moje takie

- eukomis
Ja też kupuję czasami od tego producenta ale nie mam złych doświadczęń. Kobea była kupiona od innego i mi nie wzeszła.ale myślę że kupiłam ją za wcześnie i były nasiona może stare bez zdolności kiełkowania. Czasami tak to jest ryzyk fizyk.
- tila
- 100p
- Od: 21 mar 2010, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
pieknie wzeszły koleuski
,moje padły (choroba grzybowa) szkoda ze wczesniej nie słyszałam o rumianku 

Pozdrawiam Monika
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Eukomis ślicznie wygląda Twój balkon
gratuluje pomysłu

gratuluje pomysłu

Piękne kompozycje. Właśnie powoli zabieram się za mój balkon, miło sobie podjerzeć jak można ładnie to zrobić.
Kompozycje z bukszpanu cudne
I donice piękne.
Kompozycje z bukszpanu cudne

- eukomis
Igor ta dekoracja na balkonie to jest terazniejsza . Zawsze mi się podobały bukszpany tak przycięte.
Re: Kwiaty balkonowe.
Witam
Mam południowy balkon, chciałabym ładnie zagospodarować go w kwitnące, tylko nie bardzo jestem obeznana, które nadawałyby się na taki balkon.
Zastanawiam się nad fuksją i tunbergią oskrzydloną, są odpowiednie na balkon płd? Macie jakieś propozycje co jeszcze?

Zastanawiam się nad fuksją i tunbergią oskrzydloną, są odpowiednie na balkon płd? Macie jakieś propozycje co jeszcze?
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki