Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

Pestko, oj też chciałbym tak sobie polatać, wznieść nieco do góry, bo ostatnio jakoś mnie coś ciągle ziemia trzyma, aż za bardzo chyba i ciągle ten pstyczek w nos od życia, ale nie ma co marudzić :) dziś na prawde "naładowałem baterie" w ogrodzie, dla mnie nie ma nic lepszego jak spędzić w nim cały dzień, ktoś mi tam przemknie od czasu do czasu, ale generalnie cisza, spokój, jak to nasza Ewa forumkowa stwierdziła dusza małego samotnika się odzywa, ale czasem trzeba :)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Pestka@...dotarłam też do Twojego ogrodu ;) Piękny jest...Co chwilkę cos Zmieniasz, jak ja ...w swoim ;)
Teraz jestem na etapie planowania dwukolorowego żywopłotu z tui :)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Renatko trzymam kciuki za marzenia,aby jak najszybciej się spełniły :wit
Sylwuś dokładnie wiem co masz na myśli z tymi ,,akumulatorami,,Wiesz kiedy akumulator masz naładowany na FULL? Kiedy wieczorem po prysznicu zaczyna Cie wszystko boleć i wtedy ,,człapiesz,,resztkami sił do wyrka z uśmiechem na twarzy i satysfakcją spełnienia się na ogrodzie hihihihi.Dla mnie to naprawdę fajne uczucie ;:138 Pstryczek w nos jest potrzebny,bo nie wiem jakby sie dla nas skończyło takie latanie w chmurach :lol:
Justus dziękuję za odwiedzinki.No tak ,ja ciągle coś zmieniam,drzewa posadzone 13 lat temu zostały wycięte(choinki i takie tam...)część przycinam,cośtam dosadzam,zmieniam koncepcje ogrodu pełnego kwiatów na ogród angielski z donicami,a teraz znowu częściowo likwiduje trawę i komponuje ja z akcentami koloru i tak w kółko.Nie idzie się nudzić i chyba o to chodzi.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy możecie mi doradzić dobry nawóz do trawy i nie drogi ,bo metrów mam sporo i co roku jest to dość spory wydatek,a to przeciez tylko nawóz do trawy ,a gdzie reszta :shock:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Pestka....czy wiesz że linki Ci nie działają :?:
a teraz idę zwiedzać :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Grażyno,rzeczywiście nie działają
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Aldonko ;:196 Widzę, że praca w ogródku wre :D Piszesz, że znosisz wszelkie ogrodowe cudeńka, ja na razie jeszcze się trzymam, tak sobie obiecałam, w zeszłym roku za bardzo poszalałam, ale zobaczę jak długo wytrwam w swoim postanowieniu :roll: w poniedziałek wybieram się po bratki do producenta, a on ma mnóstwo wspaniałych bylin, i niestety obawiam się , że polegnę jak co roku :roll: :lol: Twoje domowe zoo super, zwierzaczki śliczne, u mnie kocio-psio :lol: 1 pekińczyk +4 koty ;:224
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ja też sobie obiecałam ,że w tym roku nie kupię np.bratków ,bo potem trzeba je wyrywać kiedy jeszcze pięknie kwitną ,a już są nowości do następnych nasadzeń.Trzeba z nich zrezygnoiwac w odpowiednim czasie ,bo potem donice świecą pustkami.Nie wiem jak u Ciebie ,ale u mnie bratki kwitną do sierpnia.
Niestety nie mogłam przejść obojętnie obok żółtych z czarnymi pyszczkami :tan Dokupiłam róże,zawiozłam skrzynki do ogrodnika na pelargonie i na pewno kupie fuksje,miniaturowe turki i...no właśnie wiele innych nieplanowanych :oops:
Po wiosennym deszczyku pięknie trawa zaczyna odbijać i robi się zielono ;:63
Awatar użytkownika
mamciax2
200p
200p
Od: 23 lut 2010, o 10:08

Post »

PESTKA@ obejrzałam zdjątka , masz spore pole do popisu z roślinkami, ja mam małą działeczkę.
Pozdrawiam Dana :)
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj MAMCIUX2 no miejsca niby dużo,ale nie lubię jak jest na ogrodzie,,busz,, wiec wszystko musi być z umiarem.
Male działeczki zagospodarowane z głową są piękniejsze od byle jakich wielkich ogrodów.
Biegne zobaczyć co u Ciebie slychać w tym ogródeczku.Może coś podpatrzę :wink:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To moje nowe nasadzenia bratków zamiast sałatki na święta :wink: albo obok sałatki.Misa stoi na podeście schodów i umila gościom wejście do domu Obrazek a to mój pomysł ,moja makutra;wykonanie męża i efekt taki; Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nareszcie coś z ziemi wyłazi Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

reszte fotek pózniej ,bo fotosik chyba sie obraził :twisted:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wkleiłam w wątek ,,glicyniowy,,ale moz euda mi się zasięgnąć rady tutaj.Prowadzę ,a raczej staram sie prowadzić glicynie na drzewko.Kupiłam ją tamtej wiosny,przycinałam pędy boczne tak żeby pień robił się coraz grubszy.Mam pytanie co teraz? Jak z nią postąpić teraz,przyciąć czy poczekać.Może ona zakwitnie w tym roku???Tak sobie myslę ,ze jeżeli ją przytnę to mogę stracić ewentualne kwitnienie.Doradżcie mi proszę.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”