Czereśniak - basjak

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czereśniak - basjak

Post »

Jasne,że korci :wink: Jak się raz sekator do ręki weźmie to wiśta wioooo ,wszystko by się cięło ;:224 Basiu u Ciebie to dopiero wiosna :shock: pięknie ;:63
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Praca wre ;:138 ależ ogromna kępka tych irysków u mnie jeszcze malutkie :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Basiu ;:167 gratuluję !!! Odwaliłaś kawał dobrej roboty !!!
Zdjęcia piękne - dziękuję ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Basiu... ja trafiłam na forum w ten sam sposób... najpierw nieśmiało podczytywałam... polubiłam... popodziwiałam... a potem... co mi tam :wink: założyłam wątek... i wsiąkłam 8-)
Hmmm... krokusiki masz jeszcze w formie... moje dziś się pokładały na trawie... zmęczone? :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

BASIU niestety dzisiaj nie mialam czasu na chodzenie po wszystkich ogrodach . Zasuwałam w mieszkaniu i dopiero tak sobie przysiadłam . Było zimno ,wiec tylko pozaglądałam i wio do domu . M. przyniósł mi dzisiaj z piwnicy moje dalie ,acidanthery i jeszcze inne cebulowe . Niestety większą część będę musiała wyrzucić gdyż pomarzły . Beznadziejni lokatorzy zamiast zabezpieczyć okienka na zimę to ;:14 . Zobaczę czy ta reszta wystartuje . W poniedziałek może jak będzie pogoda to powsadzam te karpy . na razie dzęki za wiadomość odpisałam :?: :?: :?:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

gorzata76 pisze:Basiu... ja trafiłam na forum w ten sam sposób... najpierw nieśmiało podczytywałam... polubiłam... popodziwiałam... a potem... co mi tam :wink: założyłam wątek... i wsiąkłam 8-)
Hmmm... krokusiki masz jeszcze w formie... moje dziś się pokładały na trawie... zmęczone? :wink:

Gosiu to tak jak ja. Teraz nie wyobrażam sobie dnia bez forum, a bywa ciężko z czasem.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj BASIU!
Ja cieszę każdym kwiatem, który zakwitnie. Największą przyjemność sprawiają mi moje maluszki.
Niestety dużo wygniło. ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Witaj Basiu :wit :wit
Spotkanie widać superowo ;:138 ;:138
U Ciebie już wszystko uporządkowane i tak wiosennie , możesz być z siebie dumna,
ja oczywiście wybrałam się w sobotę na działkę , a cały czas lał deszcze i niewiele mogłam zrobić
pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Witam

Iwona tez przez weekend nie przemęczyłam się w ogródku. Chciałam dzisiaj na spokojnie posadzić kilka lilii, ale nie udało się. Wsadziłam dwie róże pienne, a potem zaczął padać deszcz i skończyło się. Dla mnie to przyjemność i nie przeszkadza mi, że sąsiedzi krzywo patrzą ;:162

Marzena jeszcze moment i możesz poszaleć z sekatorem. Ja jestem codziennie w ogródku i codziennie widzę nowe pąki, nawet na pędach, które wydawały mi się martwe.

Adrian ja kupiłam w ubiegłym roku na All.. komplet 180 cebulek irysków. Były śmiesznie tanie, bo jakoś poza sezonem, skazane na śmierć. Połowę rozdałam, resztę wsadziłam w różne miejsca. Teraz się odwdzięczają...

Halinko moja praca w ogródku poniżej planu. Za to w sobotę umyte dwa okna i przywiezione 3 duże pojemniki obornika :) czyli narzekać nie powinnam :D

Gosia stąd chyba nie ma odwrotu :) biegam nie tylko po wątkach ogródkowych...wyszukiwarka to dla mnie skarb ;:108
U mnie też połowa krokusów już leży, ale nowe wciąż się pokazują. Pewnie różne odmiany różnie startują.

Jadzia ja jeszcze moich dalii nie oglądałam. Moje mogły się co najwyżej zesuszyć :( Nie za wcześnie na sadzenie, one są bardzo wrażliwe na mróz? W ubiegłym roku sadziłam w połowie kwietnia. Wszyscy dookoła krzywo patrzyli, bo podobno najlepsza pora to maj.
Byłam dzisiaj na wycieczce w zlikwidowanych ogródkach. Ma tam przebiegać autostrada. Można było wykopać milion tulipanów, krokusów, żonkili itp. piwonii setki :!: Chyba się tam wybiorę ze szpadlem ;:65

Gosia forum wciąga, jak każdy nałóg ;:162

Krysiu co ci wyginęło? Cebulki? Ja też podziwiam każdy jeden kwiatek, a do małych niebieskich cebulic w trawie to się prawie modlę :wit ;:196

Bożenko ja przemeblowuję rabaty i daleko mi do zakończenia. Wciąż czekają na posadzenie róże, lilie i inne. Idzie mi gorzej niż planowałam, chyba starość mi dokucza :;230
Ciemierniki pokazują coraz więcej kwiatów
Obrazek Obrazek
Pokazała się puszkinia i pierwszy pączek tulipanka
Obrazek Obrazek
Śmieszne krokusy
Obrazek
Świeżo posadzona skrzydlinka
Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Sliczna Basiu wiosna u Ciebie! jaka starość ci dokucza co ty opowiadasz? to przez tą pogodę że taka w kratke..... ja mam też mnóstwo do zrobienia, posadzenia. W weekend na ogródeczku nie byłam.... no nie było jak :oops: , pozdrawiam!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Basia nawet jakieś nowości masz . Co to za skrzydlinka a krokusy rzeczywiście śmieszne ,ale fajnie wyglądają . U Ciebie co dzień coś nowego kwitnie a ciemierniki obsypane kwiatami . U mnie ani jednego kwiatka nie mają
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jadziu może się doczekasz. u mnie dopiero pierwszy rok kwitnie. Ale warto czekać.

Basiu masz cudne te ciemierniki. Naprawdę masa kwiecia.
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Basiu, ale piękne kwiaty :roll:
Cieszę się że kupiłam ciemierniki :tan , są naprawdę śliczne, ciekawe czy moje też będą mieć kiedyś tyle kwiatów :wink:
Powtarzam się , masz bardzo oryginalne roślinki, chętnie zaglądam i podziwiam ;:180

;:196
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Basiu, u Ciebie już moc kwiecia :lol: Skrzydlinkę widzę pierwszy raz. Jej liście są podobne dogubosza. A te krokusiki nie dziwne,ale piękne :lol:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Basiu ;:167 tulipanek uroczy ;:138

U mnie też już pokazała się puszkinia, zrobiłam jej nawet zdjęcie, ale gdzieś je wcięło :?
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”