Ale by złodziejowi oko zbielało!
Krysiu, ten s..yn jeszcze nie wie, że masz wsparcie na Takim Forum i nie jestes sama gdy chodzi o wielkie zmiany!
Ja niewiele mam ogrodniczo, ale na pewno na nową działeczkę możesz liczyć na przesyłkę tulipanów na jesień!
Krysiu kochana, dopiero dzisiaj doczytałam, co Cię spotkało. To się w głowie nie mieści
Bardzo Ci współczuję i tak jak dziewczyny myślę, że zmiana działki będzie najlepszym rozwiązaniem.
Szkoda Twoje pracy i pieniędzy
Trzymaj się, pozdrawiam Cie cieplutko
Chyba ta kolejna kradzież Krysi mocno popalić ale zaręczam że ja ich nie nasłałam !!!
Będę miała miłą sąsiadkę na działce
Co prawda nie wiem dokładnie która to działka bo sąsiad mówił i machnął ręką w lewo ale mam nadzieję że się dowiem :P
No i Krysia będzie miała dużo bliżej i taką miłą sąsiadkę jak ja :P
Kochani. Dziękuję bardzo wszystkim za słowa wsparcia. Rozczuliliście mnie bardzo. Dzięki Wam czuję się mocniejsza. Bardzo mnie to wszystko przybiło. Tyle pracy na nic. Przyjdzie taki drań i wykopie sobie jak swoje. 19 sztuk cyprysików, jałowce itp. Nawet lawenda. Kilka roślin po prostu wyrwał i zostawił rzucone, może go ktoś spłoszył.. Podjęłam decyzję i jeżeli tylko uda się znaleźć coś odpowiedniego koło Mariolki to kupuję nową działkę i będę się przenosić. Straciłam serce do tamtej. Niektórzy podejrzewają, że ktoś chce mnie stamtąd wykurzyć. Nie podejrzewam tego - bo z jakiego powodu. Działek wolnych jest na ogrodzie sporo. Po prostu - komuś potrzebne rośliny do ogródka przy domu i po prostu wykopał, a może na sprzedaż. W okolicy powstało kilka osiedli domków jednorodzinnych, więc do zagospodarowania jest sporo ogrodów. Moja działka jest przy głównej aleji, więc jest bardzo widoczna. Jest to droga spacerowa, ludzie przyjeżdżają nawet z psami. Każdy kto idzie na działkę przechodzi koło niej, więc łatwo wybrać sobie co komu potrzebne. Ze względu na to, że człowiek jest widoczny na działce i widzi innych wydawało mi się plusem tej działki, a okazało minusem. Może uda mi się ją sprzedać. Będę próbowała. Cieszę się, że może będę sąsiadką Mariolki. Będę miała tylko dwadzieścia minut dojazdu jednym autobusem, więc to następny plus.
Jeszcze raz wszystkim bardzo, a bardzo dziękuję. Jesteście kochani i dzięki, że Was mam.
Krysiu , jak już będziesz wiedziała jaką kupisz , to podaj co tam jest a co wpisać na listę do przywiezienia.
Podam Ci potem na PW co mogę oddać w dobre ręce.
Dzięki kochane. Jeszcze nie wiem, gdyż również Mariolka nie wie, która to jest działka. Jak zrobi rozeznanie to dopiero się tam wybiorę i zobaczę co tam jest. Z mojego ogródka również trochę rarytasków lub moich ulubionych roślin przeniosę, ale na pewno jeżeli transakcja dojdzie do skutku to z nadwyżek z Waszych ogródków chętnie skorzystam. Każdy kto chciał dostanie trytomę, gdyż 10 sztuk zadoniczkowałam. Jest możliwość jeszcze kilka sadzonek zrobić. Jak będę likwidować działkę, to również będę sukcesywnie podawać czym mogę się ewentualnie podzielić. Ja bym już najchętniej działała, ale popsuła się pogoda, dziś we Wrocławiu bardzo zimno i okres przedświąteczny, więc na pewno coś się zacznie dziać dopiero po świętach.
Krysiu dopiero czytam.... w głowie się nie mieści :x .
Przykro mi strasznie tyle roboty na darmo .
Zauważyłam że moi działkowcy bukszpany chlapią farbą olejną i dopiero wczoraj się dowiedziałam czemu .
Niektórzy sprzedający bukszpany do święconek po prostu wykopują cały krzak.
2-3 gałązki to kwota 3zł.
A cały krzak -święta mają za darmo-tylko dlaczego czyimś kosztem.....
Trzymaj się-dziewczyny dobrze radzą !
Krysiu i ja się nie odzywałam podobnie jak Iza , ale cały czas śledzę . Ze złodziejami już tak jest , nie mają sumienia . I ja się przyłączam to zdania , że jak będziesz miała możliwość zmiany działki - zrób to - koniecznie . Miłe sąsiedztwo Mariolki i odległość mniejsza do przebycia na działkę - same plusy .
Krysiu!
Trzymam kciuki, aby udał Ci się zakup nowej działki. To na pewno najlepsze wyjście w Twojej sytuacji. I bardzo jestem wzruszona chęciom pomocy w przeprowadzce przez zaprzyjażnione forumnowe grono. To takie miłe i zapobiega załamaniom. Jestem z Tobą
ewkapaw pisze:Krysiu i ja się nie odzywałam podobnie jak Iza , ale cały czas śledzę . Ze złodziejami już tak jest , nie mają sumienia . I ja się przyłączam to zdania , że jak będziesz miała możliwość zmiany działki - zrób to - koniecznie . Miłe sąsiedztwo Mariolki i odległość mniejsza do przebycia na działkę - same plusy .
Krysiu ze mną jest tak, jak z Izą i Ewunią, czytam, śledzę i śladu nie zostawiam