Jestem na tym forum nowa, ale oglądam ostatnio niektóre watki.
mam do zagospodarowania okolo 1200 m2. moja bardzo ogolna wizja wyglada tam , ze chcialabym moec trawe, miejce do postawienia altanki badz jakiegos pawilonu.
koniecznie musi byc duzo kwiatow i krzewow ozdobnych, poniewaz mam bzika na punkcie kwiatow

wysiewalam miesiac temu, a czesc nadal lezy i stratyfikuje. najlepiej wzeszla ketmia. dosc duza jest juz wisteria. powoli wschodzi te cyprysik groszkowy.
ostatnio na allegro ogladalam sadzonki swierku zwyklego 4-letniego i zastanawiam sie czy kupic moze z internetu takie 4-letnie zeby juz sobie rosl zywoplot. tylko zastanawiam sie jak bedzie wygladal zywoplot ze swierkow?
moja wizja wyglada tak zeby naokolo byl zywoplot i jakies dzrewa i krzewy a na srodku glownie trawa i moze jakies oczko, skalniak jakies male cyprysiki kwiatki krzewy?
wyjezdzam w sierpniu z moim mezczyzna za granice na 4 lata i bedziemy przyjezdzali na swieta ale dzialka beda opiekowali sie nasi rodzice. chcialabym w tym roku doprowadzic do takiego stanu, zeby wysiac trawe, posadzic wywoplot i chociaz kilka jakis cyprysikow w jakims koleczku no i moze jakis skalniak albo cos? prosze o pomoc co moglabym juz zrobic w tym roku zeby roslo, ale zeby rodzice nie musieli za bardzo pielic i zeby nie mieli za duzo roboty.
szklarnia zostanie tylko ta czesc na ostatnim zdjeciu od komina do konca prawej strony zostanie zburzona, poniewaz z tej strony bedzie wyjscia z tarasu do ogrodu. aktualnie jest to budynek gospodarczy polaczony mur jest ze szkarnia.
z gory dziekuje za kazda wskazowke. kazda rada jest da mnie bardzo cenna.
czekam na odpowiedzi.