Taka z ciebie trochę "Ania z Zielonego Wzgórza" - pokrewna dusza, zachwycająca się każdym badylkiem. Zielona chatka i zielony świerszcz ...
Ankowo
Re: Ankowo
Aniu, potrafisz dostrzec to, czego inni nie widzą. Zdjęcia cudne! Najbardziej zauroczył mnie zielony "grajek".
Taka z ciebie trochę "Ania z Zielonego Wzgórza" - pokrewna dusza, zachwycająca się każdym badylkiem. Zielona chatka i zielony świerszcz ...
Pozdrawiam
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko - dziękuję
, siostrze jest bardzo miło i obiecała że jeszcze ruszy z aparatem polować na moje rośliny 
Izo -
Tylko nie przesadzajmy z tym każdym badylkiem, bo jak widzę perz to
Dzisiaj odrobinka pracy przy rabatach -za szybko robi się ciemno, jednak jedyna szansa na dłuższe przebywanie w ogrodzie to weekend. Jutro dalsze porządki, może trochę warzyw uda się posiać, tylko zrobiło się sucho i trzeba najpierw podlać grządki.
Dzisiejsze kilka zdjęć robione z lampą błyskową, więc jakość nie najlepsza.
Na razie kosaćce ratują kolorem tę łysą rabatę, mam nadzieję że niedługo pojawią się liście liliowców i rudbekii.
Krokusy już stulone, może w końcu uda mi się zobaczyć otwarte - i jakieś pszczoły przy tym:
Wychodzą szachownice cesarskie - mam tylko 3 sztuki ceglastego koloru, ale na jesień będę polować na żółte. Czuć je było dzisiaj przy czyszczeniu rabaty

Hiacynty się spieszą żeby zakwitnąć na święta:

Dzisiejszy zakup pocieszenia - miały być bratki ale nie znalazłam ładnych. Za to mam zamówioną całą skrzynkę - powinny być na początku tygodnia.
Wieczorne spojrzenie na kwitnącą wierzbę - bazie poza zasięgiem rąk. Pędy wybujały na 4 -5 metrów wysokości

Izo -
Dzisiaj odrobinka pracy przy rabatach -za szybko robi się ciemno, jednak jedyna szansa na dłuższe przebywanie w ogrodzie to weekend. Jutro dalsze porządki, może trochę warzyw uda się posiać, tylko zrobiło się sucho i trzeba najpierw podlać grządki.
Dzisiejsze kilka zdjęć robione z lampą błyskową, więc jakość nie najlepsza.
Na razie kosaćce ratują kolorem tę łysą rabatę, mam nadzieję że niedługo pojawią się liście liliowców i rudbekii.
Krokusy już stulone, może w końcu uda mi się zobaczyć otwarte - i jakieś pszczoły przy tym:
Wychodzą szachownice cesarskie - mam tylko 3 sztuki ceglastego koloru, ale na jesień będę polować na żółte. Czuć je było dzisiaj przy czyszczeniu rabaty

Hiacynty się spieszą żeby zakwitnąć na święta:

Dzisiejszy zakup pocieszenia - miały być bratki ale nie znalazłam ładnych. Za to mam zamówioną całą skrzynkę - powinny być na początku tygodnia.
Wieczorne spojrzenie na kwitnącą wierzbę - bazie poza zasięgiem rąk. Pędy wybujały na 4 -5 metrów wysokości

- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Aniu
powtórzę się ... Zdjęcia mistrzostwo świata !!!
Ja, wczoraj też robiłam zdjęcia moim bazią na wierzbie i czułam się jakbym była w ulu
Gdybym leżała na leżaku, to na pewno bym zasnęła
Ja, wczoraj też robiłam zdjęcia moim bazią na wierzbie i czułam się jakbym była w ulu
Gdybym leżała na leżaku, to na pewno bym zasnęła
- Zielona_Ania

Halinko - ode mnie i w imieniu siostry
Właśnie tego zazdroszczę - w dzień jest tak ciepło i pszczół dużo lata, a ja w pracy nic nie widzę. Jak wracam to już żadnej pszczoły nie widać. Może jutro
A ten leżaczek to mi się też marzy 
Właśnie tego zazdroszczę - w dzień jest tak ciepło i pszczół dużo lata, a ja w pracy nic nie widzę. Jak wracam to już żadnej pszczoły nie widać. Może jutro
- katarzyna3221
- 500p

- Od: 25 lis 2009, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu u Ciebie to naprawdę wiosna pełna parą
Bratki na pewno kupisz
stokroteczki ślicznusie
kwiateczki ogrodowe z dnia na dzień coraz piękniejsze ,a kotki wierzbiny po prostu -bardzo je lubię 
Idź do tych co kwiaty posiadają -oni dobre serca maja...
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Aniu
ja w tamtym roku kupiłam trzy cebule (ładne, duże) szachownicy cesarskiej w kolorze: żółtym, pomarańczowym i czerwonym.
Zapłaciłam sporo, bo za jedną cebulkę 20 zł, jak dla mnie, to drogo
Pomarańczowa już bardzo ładnie wyszła z ziemi. Żółta też się już gramoli
Czekam z niecierpliwością na czerwoną
To moje pierwsze szachownice cesarskie

Ponoć mają odpędzaj nornice
Zapłaciłam sporo, bo za jedną cebulkę 20 zł, jak dla mnie, to drogo
Pomarańczowa już bardzo ładnie wyszła z ziemi. Żółta też się już gramoli
Czekam z niecierpliwością na czerwoną
To moje pierwsze szachownice cesarskie
Ponoć mają odpędzaj nornice
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
siostra utalentowana, niech ćwiczy pilnie foty w Twoim ogródku - z pożytkiem dla nas wszystkich
Hi hi, też latałam za bratkami, bo po wizycie u Tamaryszka minie opętało. Kupiłam takie wymęczone bidulki... ale niebieskie, takie miały być
Jutro może błyśnie słonko i zobaczysz swoje urocze krokusy z "otwartymi paszczami " - one takie łakome słońca 
- Zielona_Ania

Witajcie! Ostatnio coraz mniej czasu na forum, bo i pracy więcej i przygotowań świątecznych, do tego impreza rodzinna wczoraj, uff za szybko wszystko się toczy.
Kasiu! Bardzo się cieszę że znowu jesteś i życzę żebyś nie miała już takich zmartwień jak ostatnio.
Halinko, właśnie te szachownice to kosztowne cebule i tylko to może powstrzymać przed ich masowym sadzeniem - bo kwiaty przepiękne
Izo - dziękuje bardzo w imieniu siostry, myślę że te wszystkie pochwały zmotywują ją do dalszych prób z aparatem
Krokusiki nareszcie widziałam otwatre- ale tylko jeden trzmiel się pasł. Co się stało z pszczołami -coraz mniej ich widzę.
Dzisiaj zrobiłam palmę wielkanocną- strasznie gruba mi wyszła, ale może będzie większy urodzaj dzięki temu
No i ładnie pachnie poza tym
. Komponenty ogródkowe -sosna, bukszpan, lawenda, lebiodka, krwawnik, bazie. Tylko trawa na czubku z okolicznych łąk i hortensja zdobyczna- kwiatostany z targowiska ( u mnie w ogrodzie w strefie marzeń)

Kasiu! Bardzo się cieszę że znowu jesteś i życzę żebyś nie miała już takich zmartwień jak ostatnio.
Halinko, właśnie te szachownice to kosztowne cebule i tylko to może powstrzymać przed ich masowym sadzeniem - bo kwiaty przepiękne
Izo - dziękuje bardzo w imieniu siostry, myślę że te wszystkie pochwały zmotywują ją do dalszych prób z aparatem
Dzisiaj zrobiłam palmę wielkanocną- strasznie gruba mi wyszła, ale może będzie większy urodzaj dzięki temu

WITAJ ANIU
piękna palma i jedyna w swoim rodzaju ,bo własne dzieło
Sliczne również krokusy ,czy twoje krokusy po posadzeniu od razu kwitły .
Ja mam i w ogóle nie kwitną (nie wiem od kogo dostałam te cebulki) zrobię następnym razem zdjęcie żebyś zdiagnozowała czy to na pewno krokusy 
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Aniu witaj
Pogratuluj siostrze - super zdjęcia!!!Zatrzymałam się nad żółta biedronką - takich u siebie nie widziałam,natomiast były czarne w żółte kropki
Tylko zdjęć nie mogę znależć ( dla porównania)
Cesarskie korony mam 2:żółta i pomarańczową.Są bezpieczne,nic ich nie podgryzie.Natomiast co roku większa kępka i iwięcej kwiatów.Są piękne!!
Cesarskie korony mam 2:żółta i pomarańczową.Są bezpieczne,nic ich nie podgryzie.Natomiast co roku większa kępka i iwięcej kwiatów.Są piękne!!
- Zielona_Ania

Witaj Wiosenko
- dziękuję za pochwałę palmy
A co do krokusów, to moje kwitły zawsze pierwszej wiosny po posadzeniu, choć zdarzało mi się sadzić nawet w listopadzie. Z tego co wiem to cebulowe najczęściej nie kwitną kiedy były na złą głębokość sadzone.
Grażynko - zawsze miło Cię gościć
. Siostra to chyba wpadnie w nadmierna dumę od komplementów
Taką czarną biedronkę też chyba widziałam, muszę uważniej przyglądać się tego lata, może się znajdzie do kolekcji zdjęciowej
. Ucieszyła mnie wieść, że Twoje korony się rozrastają - u mnie na razie pojedyncze cebule, ale i ja się z czasem doczekam większej kępy
Wczoraj i dzisiaj kilka godzin spędziłam na dalszych pracach w ogródku. Musiałam przeprowadzić truskawki (nie najlepsza pora, ale trudno). Przygotowałam kilka grządek warzywnych, posiałam marchewkę, koper, rzodkiewkę, groch. Wysadziłam dymkę żółtą i czerwoną. Jutro będę siać pietruszkę, bób i posadzę czosnek. Tak wygląda fragment grządek- ciemne -podlane, jasne- standard (kilka dni bez deszczu):
W inspekcie wykiełkowały kapusty, kalarepa i sałata. Na parapecie powoli rosną moje zasiewy: kardy, pomidory, papryka. Nie zapominajmy o ziemniakach - dwie odmiany : Rosalind i Melody (z marketu) kiełkują całkiem ładnie.
Z ozdobnych zmieściły się dalie, kłosowiec, ostrogowiec, trytoma, budleja, koleus, kapusta ozdobna. Jeszcze nie wykiełkowały dyptamy, hosty i trojeść.

Grażynko - zawsze miło Cię gościć
Wczoraj i dzisiaj kilka godzin spędziłam na dalszych pracach w ogródku. Musiałam przeprowadzić truskawki (nie najlepsza pora, ale trudno). Przygotowałam kilka grządek warzywnych, posiałam marchewkę, koper, rzodkiewkę, groch. Wysadziłam dymkę żółtą i czerwoną. Jutro będę siać pietruszkę, bób i posadzę czosnek. Tak wygląda fragment grządek- ciemne -podlane, jasne- standard (kilka dni bez deszczu):
W inspekcie wykiełkowały kapusty, kalarepa i sałata. Na parapecie powoli rosną moje zasiewy: kardy, pomidory, papryka. Nie zapominajmy o ziemniakach - dwie odmiany : Rosalind i Melody (z marketu) kiełkują całkiem ładnie.
Z ozdobnych zmieściły się dalie, kłosowiec, ostrogowiec, trytoma, budleja, koleus, kapusta ozdobna. Jeszcze nie wykiełkowały dyptamy, hosty i trojeść.

-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Aniu pięknie powschodziły u Ciebie!!A ziemniaki tak kiełkujace widzę dopiero u Ciebie
Ostrogowiec jest piękny:i czerwony i biały.Oj,bedzie się działo u Ciebie 
-
Basia43
- 200p

- Od: 4 lut 2010, o 17:56
- Kontakt:
Witaj Aniu
Piękna palma,
Ja to zawsze idę na łatwiznę i kupuję gotową.
Zdjęcia siostry zachwycające, a szczególnie to z biedronką. Twoje hiacynty już lada chwila będą kwitły a moje coś się za bardzo nie spieszą .
Pięknie powschodziły parapetowe zasiewy
Pozdrawiam Barbara
Pozdrawiam Barbara
- Zielona_Ania

Grażynko - ja kiełkuję ziemniaki żeby szybciej wschodziły, przyspiesza to zbiory, ale warto tylko z wczesnymi odmianami tak się bawić. Ostrogowce są wspaniałe, ja posiałam różowy. Najlepsze że one tak długo kwitną.
Basiu - dziękuję
. Lubię robić sama ozdoby świąteczne, a palma specjalnie dla mamy, to musiałam się postarać
. Masz rację- biedronka mnie tez się najbardziej podoba
. Moich hiacyntów niedawno nawet nie było widać a teraz rosną w oczach -więc na pewno u Ciebie w mig się pojawią !
Basiu - dziękuję
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
I niech ta wypasiona palma będzie na rok obfity i urodzajny.
W warzywniku jeszcze nie siałam - sucho jak na pustyni, woda nie podłączona. Muszę troszkę podgonić.
W warzywniku jeszcze nie siałam - sucho jak na pustyni, woda nie podłączona. Muszę troszkę podgonić.