Magda.
Socurka metrów kilka...
- socurek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jesienne zmiany:

Dodałam pergolę... ale wciąż jeszcze nie wiem co przy niej zasadzę
Myślałam o pnących różach lub glicynii... W przyszłym roku pod pergolą postawię ławeczkę, a dookoła zasadzę kwiaty. Już się nie mogę doczekać...
Ten sezon w moim ogrodzie kończy się skromnie, ale przynajmniej udało mi się troszeczkę zagospodarować tą maleńką przestrzeń...

Dodałam pergolę... ale wciąż jeszcze nie wiem co przy niej zasadzę
Ten sezon w moim ogrodzie kończy się skromnie, ale przynajmniej udało mi się troszeczkę zagospodarować tą maleńką przestrzeń...
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogrodka
Ja wierze, ze bedzie to piekny ogrodek.
Pozdrawim: goryczka
Pozdrawim: goryczka
-
magdala
Re: Socurka metrów kilka...
Socurku !!
Już pora ....Wiosna idzie .
Jakie plany ogródkowe na ten rok ??
Jakie plany ogródkowe na ten rok ??
- martinez_82
- 500p

- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
Witaj
Zapowiada się piękny ogódek . Trzymam kciuki, żeby się wszystko udało. Pozdrawiam cieplutko Marcin
- socurek

Hehehe, Witam po zimowej przerwie
Madziu ogródek, więc nie wiem czy pomieści moje tegoroczne plany
A plany w skrócie wyglądają tak: kwiaty, kwiaty, tęcza kolorów...
Zaczęłam wysiewy... zobaczymy co z tego wyjdzie
Póki co jestem bardzo szczęśliwa, bo z oględzin wynika, że wszystko przeżyło zimę ;) Jak tylko zakasam rękawy do pracy to zdam relację z jej postępów.
Zaczęłam wysiewy... zobaczymy co z tego wyjdzie
Póki co jestem bardzo szczęśliwa, bo z oględzin wynika, że wszystko przeżyło zimę ;) Jak tylko zakasam rękawy do pracy to zdam relację z jej postępów.
Socurku i gdzie relację z wiosny i lata Twojego ogródka? HĘ!? ;-) Ja tu czekam!
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- Asiula z wyspy
- 200p

- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Witaj
Podpatrzyłam dotychczasową relację z twojego ogródeczka. Brzmi i wygląda obiecująco.
Bardzo jestem ciekawa jak wygląda twoje maleństwo teraz. Możesz nam uchylić rąbka tajemnicy, nie będziemy zazdrośni
No ewentualnie skopiujemy parę pomysłów u siebie
Pozdrawiam
Asia
Podpatrzyłam dotychczasową relację z twojego ogródeczka. Brzmi i wygląda obiecująco.
Bardzo jestem ciekawa jak wygląda twoje maleństwo teraz. Możesz nam uchylić rąbka tajemnicy, nie będziemy zazdrośni
Pozdrawiam
Asia
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
- socurek

Niestety przykrym wypadkiem mój telefon, którym fociłam moje grządki uległ katastofie
i nie robi dłużej fotek
Jak ulegnie naprawieniu
to się wtedy pochwalę

Powiem ci szczerze,że gdybyś nie napisała,że to ogródek przy bloku i na jednym ze zdjęć nie był uchwycony drugi budynek to nawet bym nie pomyślała,że to miasto, tak ładnie zagospodarowałaś przestrzeń
Jak dojdą nasadzenia to będzie pięknie. Gratuluję i czekam z niecierpliwością na dalsze prace 
- socurek

Te zdjęcia są straaasznie stare
trochę mnie nie było na forum i nie zdążyłam jeszcze nadrobić wszystkich zaległości. Przy pergoli już od zeszłego roku rosną edenki (przynajmniej tak mi się wydaje, że to Eden- jako Eden je kupowałam). ale nie sięgają nawet do połowy pergoli, bo jak pisałam- przemarzły zimą do korzenia i odbiły wiosną, ale rosną raczej wolno.
Poza tym mam jeszcze nową winorośl zasadzoną przy balkonie. Pomimo, że o tym, że ją zasadziłam przypomniałam sobie na wiosnę, jak zobaczyłam badylka po niej, to jednak odbiła i rośnie sobie powolutku. I hortensja, która nigdy nie kwitnie, bo też zawsze wymarza do korzeni, a przecież pąki zawiązuje przed zimą
Urokiem przyblokowego ogródka jest to, że panowie remontujący budynek wykopali mi jedną hortensję, i wielką hostę i po prostu je rzucili obok. Hortensji nie udało się odratować, a hosta dogorywa w donicy na balkonie. Jak przeżyje zimę to już w tej donicy zostanie... tu przynajmniej jest bezpieczna...
Poza tym mam jeszcze nową winorośl zasadzoną przy balkonie. Pomimo, że o tym, że ją zasadziłam przypomniałam sobie na wiosnę, jak zobaczyłam badylka po niej, to jednak odbiła i rośnie sobie powolutku. I hortensja, która nigdy nie kwitnie, bo też zawsze wymarza do korzeni, a przecież pąki zawiązuje przed zimą
Urokiem przyblokowego ogródka jest to, że panowie remontujący budynek wykopali mi jedną hortensję, i wielką hostę i po prostu je rzucili obok. Hortensji nie udało się odratować, a hosta dogorywa w donicy na balkonie. Jak przeżyje zimę to już w tej donicy zostanie... tu przynajmniej jest bezpieczna...
- socurek

Heh, pokażę w niedzielę ^_^ nic pięknego tam już nie ma, ale co tam, pochwalę się ;)