trochę niewyraźnie wyszło to zdjęcie bo wiało wtedy ,że hej.

Ty to masz szczęście - U mnie już czuje się jesień - po wczorajszych wiatrach wisteria już nie ma liści i akacja jest już prawie łysa - dzięki temu mam okazję ponownie sprawdzić działanie odkurzacza do liści.Lady-r pisze: Tu jeszcze nie widać jesieni.

,ale ich nie fotkuję
 ,ale ich nie fotkuję  Mam 3 prawie stuletnie jesiony no i zaczęły sypać ,a ja nie mam odkurzacza
 Mam 3 prawie stuletnie jesiony no i zaczęły sypać ,a ja nie mam odkurzacza  Hmm...ale te listki przydadzą się do okrywania młodych nasadzeń.
 Hmm...ale te listki przydadzą się do okrywania młodych nasadzeń.
 )Ja kupiłam w lipcu i pani w ogrodzie powiedziała mi, że jak sobie pokwitnie to należy jej te kwiatki wziąść w garść i ciachnąć. Ta Pani zawsze dobrze mi radzi
  )Ja kupiłam w lipcu i pani w ogrodzie powiedziała mi, że jak sobie pokwitnie to należy jej te kwiatki wziąść w garść i ciachnąć. Ta Pani zawsze dobrze mi radzi   więc tak zrobiłam i z rozmiaru mniej więcej takiego jak ma Twoja zrobił mi się duży krzaczor kwitnący drugi raz
 więc tak zrobiłam i z rozmiaru mniej więcej takiego jak ma Twoja zrobił mi się duży krzaczor kwitnący drugi raz  

Odkurzacza używam jedynie do ścieżek, wyciągania liści z szyszek, którymi mam wyłożone kilka klombów (polecam i szyszki i odkurzacz)Lady-r pisze:Fragmenty z jesienią też mam,ale ich nie fotkuję
Mam 3 prawie stuletnie jesiony no i zaczęły sypać ,a ja nie mam odkurzacza
Hmm...ale te listki przydadzą się do okrywania młodych nasadzeń.
 , z trawnika pozbywam się ich po prostu kosiarką. A już zmielone trafiają do mojego lasku - z igłami sosen po rozłożeniu stanowią doskonałe podłoże.
 , z trawnika pozbywam się ich po prostu kosiarką. A już zmielone trafiają do mojego lasku - z igłami sosen po rozłożeniu stanowią doskonałe podłoże.
 który ciężko było podlać np.padał deszcz a w doniczce było sucho .Dopiero jak zrobiłam rabatę pod domem uwolniłam ją z niewoli
 który ciężko było podlać np.padał deszcz a w doniczce było sucho .Dopiero jak zrobiłam rabatę pod domem uwolniłam ją z niewoli   ona już i tak odżyła bo była prawie zaschnięta.
 ona już i tak odżyła bo była prawie zaschnięta.

Miodunek mam 4 gatunki,ale sama mam je od niedawna jedna z nich to trochę starsza kępka więc będę mogła się z tobą podzielić.
 Miodunek mam 4 gatunki,ale sama mam je od niedawna jedna z nich to trochę starsza kępka więc będę mogła się z tobą podzielić.  Sama wiem jak jest trudno czasami coś zdobyć. :P
 Sama wiem jak jest trudno czasami coś zdobyć. :P
Piku może masz inne odmiany ?U mnie jeden też jeszcze nie kwitnie.piku pisze:Ale u Ciebie piękne michałki Aniu :P , a u mnie dopiero zaczynają kwitnąć

. Będę to musiała naprawić. Śliczna gaura i pierwiosnek.
 . Będę to musiała naprawić. Śliczna gaura i pierwiosnek.
 z tymi majstrami to zawsze problem
 z tymi majstrami to zawsze problem   u mnie niestety rosną różne roślinki pod płotem i na wiosnę będę sadzić do doniczek ,bo to nie wiadomo ile potrwa
 u mnie niestety rosną różne roślinki pod płotem i na wiosnę będę sadzić do doniczek ,bo to nie wiadomo ile potrwa  W tym roku z elewacją zeszło całe lato,a miało być na wiosnę.
 W tym roku z elewacją zeszło całe lato,a miało być na wiosnę.  Ale samo otworzenie ogródka przeraża mnie ,już miałam sąsiedzkie pieski w gościach
 Ale samo otworzenie ogródka przeraża mnie ,już miałam sąsiedzkie pieski w gościach  i to " polujące" na nornice na moim świeżo założonym skalniaku...
 i to " polujące" na nornice na moim świeżo założonym skalniaku...