Moje marzenie - maniusika - cz.1
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenie - maniusika .
ja zawsze zaczynam od tych które pomału wschodzą , bo długo muszą leżeć w ziemi .. teraz wysiewam takie którym nie przeszkadza zimno w szklarni , bo jeszcze potrafi być zimno nawet w szklarni .. ale pod koniec marca już mam posiane wszystkie jednoroczne ,których nie można siać prosto do gruntu ...
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj JANECZKO!
Wszystko mu Ciebie w porządku puszkinie jeszcze nie wyszły z ziemi. To co pokazywałam,
to cebulica tubergeniana.

Wszystko mu Ciebie w porządku puszkinie jeszcze nie wyszły z ziemi. To co pokazywałam,
to cebulica tubergeniana.
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Witaj Janeczko widzę że siejesz , ja nie mam folii więc muszę na parapetach i męczę się okropnie
Pogoda dzisiaj piękna
to lubię 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Janeczko, dziękuję za miłe słowa
U mnie mimo słońca ciągle chłodno z powodu zimnego wiatru. Ciągle wybieram się do ogrodu, ale nie mam odwagi wyjść, bo nie chcę się przeziębić. Może to i dobrze, bo wyschnie to błoto...
Miłego dnia
U mnie mimo słońca ciągle chłodno z powodu zimnego wiatru. Ciągle wybieram się do ogrodu, ale nie mam odwagi wyjść, bo nie chcę się przeziębić. Może to i dobrze, bo wyschnie to błoto...
Miłego dnia
- maniusika

Witam wszystkich pracujących w ogrodzie, ledwo przyszłam do domu tak się napracowałam ale już mam posadzone wszystkie kwiaty i trochę posiałam jednorocznych ,reszta jutro .. Wzięłam się za kretowiska ale ziemia jeszcze mokra i ciężko rozgarniać ..
Dzisiaj pięknie świeci słonko i wiosenne kwiatuszki zaczynają coraz więcej kwitnąć ..,.
przebiśniegi przy skalniaku
krokusy na skalniaku
krokusy przed domem

ostrokrzew
ładnie wszystko zaczyna kwitnąc i miło patrzeć na rozwijające się kwiaty
Dzisiaj pięknie świeci słonko i wiosenne kwiatuszki zaczynają coraz więcej kwitnąć ..,.
przebiśniegi przy skalniaku
krokusy na skalniaku
krokusy przed domem

ostrokrzew
ładnie wszystko zaczyna kwitnąc i miło patrzeć na rozwijające się kwiaty
-
goryczka143

Witaj JANECZKO!
Piękne łany przebiśniegów. Już tyle kwitnących wiosennych kwiatów u Ciebie.
Piękne łany przebiśniegów. Już tyle kwitnących wiosennych kwiatów u Ciebie.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
U ciebie więcej wiosny, kiedy modrzew zielenieje?
- maniusika

słonko już od niedzieli świeci i wiatr też nie źle wiał to zrobiło się trochę suszej i wszystko zaczęło ładnie kwitnąć .. modrzew wypuszcza igły po brzozach ... miło jest spędzać czas w ogrodzie szkoda tylko że to wszystko włazi w kości ale po nocy aby tylko słoneczko wyszło znowu wyruszam na ogród ..
- malgocha1960

Ja dzisiaj też spędziłam na dzień na dworku, ale bardzo wiało, oby tylko mnie nie przewiało, bo jutro chciałam skończyć skalniak.
- maniusika

Znowu za oknem piękny ,słoneczny dzień ,może tylko większy wiatr ale to dobrze bo wszystkie śmieci będą suche i lżej je będzie przewozić na kompostownik a mam co sprzątać ..
Jeszcze mam nie przycięte wrzosy ,za mokro aby wchodzić na wrzosowisko ,może pod wieczór będzie można wejść ..ale wrzośce pięknie zaczynają kwitnąć i daglezje ładnie przetrwały ..
tak wyglądają wrzośce po zimie , muszę dokupić biały ...

Pierys ładnie przezimował i ma dużo pąków ,pierwszy raz będzie kwitł ,
Jeszcze mam nie przycięte wrzosy ,za mokro aby wchodzić na wrzosowisko ,może pod wieczór będzie można wejść ..ale wrzośce pięknie zaczynają kwitnąć i daglezje ładnie przetrwały ..
tak wyglądają wrzośce po zimie , muszę dokupić biały ...

Pierys ładnie przezimował i ma dużo pąków ,pierwszy raz będzie kwitł ,
- malgocha1960

Muszę zrobić zdjęcia swoim, bo nie wiem czy wszystkie mam wrzosy,czy wrzośćce,ale obcięłam chyba wszystkie.Ile lat masz pierisa i jaki jest duży?Swojego/tak jak prawie wszystko/ mam od jesieni dopiero.
- maniusika

Pierysa kupiłam w tamtym roku na wiosnę , wyglądał nie szczególnie ale przez lato zaczął ładnie rosnąć a drugi mi przemarzł , czekam może odbije .. Jak ścięłaś wrzośce to nie będą ci kwitły , mnie brakuje jeszcze jednego białego .. a może jeszcze nie masz bo są droższe i sprzedawca by ci powiedział że to wrzośce ..
-
goryczka143

Witaj JANECZKO!
Ja też jeszcze nie przycięłam wrzosów. Jakoś nie mam siły. Jest tyle pracy, cały czas
coś robię a nie widać efektów. Wracam do domu taka zmęczona.
Ja też jeszcze nie przycięłam wrzosów. Jakoś nie mam siły. Jest tyle pracy, cały czas
coś robię a nie widać efektów. Wracam do domu taka zmęczona.
- maniusika

Minął jeszcze jeden słoneczny dzień , choć trudno się przyzwyczaić do pracy po takim długim leniuchowaniu to miło się patrzy na uprzątnięte rabaty i człowieka już tak nie boli jak wraca do domu . Jeszcze trochę słonecznych dni i uporam się z uporządkowaniem po zimie tylko trawnik z kretowiskami musi trochę poczekać .. bo znowu nadają opady i muszę się śpieszyć bo później znowu trudno będzie wejść .....
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Pierys jest piękny. Ja tez mam 2 szt. W zeszłym roku jeden kwitł pięknymi dzwoneczkami, jakby konwalii. Cudowny kwiat.Pa, pa 
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.