Canna - Paciorecznik cz.1
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik
Mój durban ma kiełek a raczej zalążek łodygi około 12 cm - brazowy...
- markonix
Zobacz na stronę 40 , moje dolne zdjęcie , jeśli Janusz wklei swoje to pewnie potwierdzi kolor.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak masz Durbana od Janusza to na pewno jest Durban ja kupiłam w OBi moja strata a szkoda .
- markonix
O obi nazwana byłe inferno , może gdy podrośnie i dostanie światło to zbrązowieje ,też chciałem kupicć , ale miałem już od Janusza.
Dzisiaj złamałem swoje postanowienie i dokupiłem jeszcze Apricot Dream..
Dzisiaj złamałem swoje postanowienie i dokupiłem jeszcze Apricot Dream..

- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Przepraszam, ze dopiero zjawiam się ale pikowałem,bo już mi poprzerastały roślinki.
Glumba Nie chcę Cię martwić ale raczej nie spodziewaj się,że coś wyrośnie. Kłącze musi być zielone a nie zasuszony korzonek. Źle przechowywałaś przez zimę.
Mareczku To tylko taka propozycja. Kupowanie donic na parę dni nie ma sensu, by później stały puste a taka prowizorkę później wyrzuci się i jest porządek.
Czy po tej reklamacji przyszły lepsze? Moje marne tyle,że nie zmarznięte. Posadziłem może coś wyrośnie. Jak pierwszy raz złamałeś postanowienie to raz koło Wielkiej Nocy można odpuścić
Gosiu Kiełek "Durbana" ma być brązowy. Pierwsze liście nie zawsze są z paskami choć coś już można się dopatrzeć. Jutro wkleję zdjęcie z moich.
Glumba Nie chcę Cię martwić ale raczej nie spodziewaj się,że coś wyrośnie. Kłącze musi być zielone a nie zasuszony korzonek. Źle przechowywałaś przez zimę.
Mareczku To tylko taka propozycja. Kupowanie donic na parę dni nie ma sensu, by później stały puste a taka prowizorkę później wyrzuci się i jest porządek.
Czy po tej reklamacji przyszły lepsze? Moje marne tyle,że nie zmarznięte. Posadziłem może coś wyrośnie. Jak pierwszy raz złamałeś postanowienie to raz koło Wielkiej Nocy można odpuścić

Gosiu Kiełek "Durbana" ma być brązowy. Pierwsze liście nie zawsze są z paskami choć coś już można się dopatrzeć. Jutro wkleję zdjęcie z moich.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czyli tak jak myślałam oszukali mnie
A tak strasznie chciałam mieć Durbana Janusz bardzo Cię proszę zapisz mnie na Durbana na przyszły rok 

Januszu,
dziękuję za odpowiedź. Szkoda
. Jeszcze trochę potrzymam ją w doniczce, może tli się w niej jeszcze trochę życia...
dziękuję za odpowiedź. Szkoda

- drozd
Tak wygląda "Durban" w tej fazie rozwoju. Jeszcze nie ma wybarwionych pasków ale już można coś się dopatrzeć. Tak Gosiu wygląda zdobywanie nowych odmian z niepewnych źródeł. Przerabiałem to nie raz. Kupowałem po 10 szt. tej samej odmiany by być pewnym,że coś wyrośnie. Pamiętam taki rok w którym polowałem na "Cleopatrę". Zamówiłem po 5 szt. u 2 sprzedawców. Wyrosło chyba siedem ale żadna nie była Cleopatrą. Więc takie machloje już mnie nie dziwią. W tym roku złamałem postanowienie jak Mareczek i kupiłem kilka szt. Dwie pokazują kiełek ale co to będzie zobaczymy latem.
- markonix
zapisy jak do lekarza specjalisty , z półrocznym wyprzedzeniem :na przyszłą jesień a może nawet rokgosia07 pisze:Czyli tak jak myślałam oszukali mnieA tak strasznie chciałam mieć Durbana Janusz bardzo Cię proszę zapisz mnie na Durbana na przyszły rok

Widzę Janusz że do opisywania używasz lamelek od żaluzji poziomych.....
- drozd
Mareczku To nie jest pewne to zapisywanie. Bo jak sprzedam posiadłość przed jesienią to i ja pożegnam się z kannai. Dobrze wypatrzyłeś lamelki. To wykorzystywanie surowców wtórnych.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A nie mogłam wpaść na to wcześniej
wyrzyciłam stare żaluzje, a teraz szukam znaczników
Tylko u nas jakieś takie drogie mocno
Janusz, ale masz sztuki
U mnie tylko kły i coś bardzo pomału rosną
Hosta to strze;liła po jednym dniu , a te biedaki ile już siedzą? Czy nnasz wspólny sprzedawca przysłał Ci kłącza w lepszym stanie niż te pierwsze?

Janusz, ale masz sztuki

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeśli chodzi o znaczniki polecam noże jednorazowe do kiełbasek ;-) tylko wtykamy rekojeścią, a na ostrzu piszemy, bo jest szersze!
Moje President Red od Ciebie Janusz mają z 30 cm (jeden, reszta mniejsza). Wychodzi mi Wyoming z Botanika, ale malutki i raczej ciemniejszy więc może odmiana sie potwierdzi.
Moje President Red od Ciebie Janusz mają z 30 cm (jeden, reszta mniejsza). Wychodzi mi Wyoming z Botanika, ale malutki i raczej ciemniejszy więc może odmiana sie potwierdzi.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- drozd
Jolu Jak przywiozę kanny to wezmę trochę tych lamelek. Nie wiem jak długo na dworze wytrzymają, bo nie sprawdzałem. Pierwszy rok je stosuję.
Kanny jak nie mają od razu żywego kiełka to długo siedzą pod ziemią. Muszą zawiązać nowy obok uszkodzonego a to musi potrwać. Te po reklamacji też siedzą nic nie wyrasta a już coś powinno się pokazywać. Jutro chyba rozgrzebię i zobaczę, bo już mnie wkurza.
Miłko Cieszy mnie to,że już rosną od mnie kanny. Widać trafiły w dobre ręce. Jak są już na wierzchu to teraz poszybują szybko w górę. Woda, ciepło i światło teraz jest niezbędne.
Mareczku Złe nie są ale wszystkie kiełki są martwe. Dopiero wyrosną nowe obok. Widać,że kłącze jest żywe to na pewno wypuści nowe kiełki.
Kanny jak nie mają od razu żywego kiełka to długo siedzą pod ziemią. Muszą zawiązać nowy obok uszkodzonego a to musi potrwać. Te po reklamacji też siedzą nic nie wyrasta a już coś powinno się pokazywać. Jutro chyba rozgrzebię i zobaczę, bo już mnie wkurza.
Miłko Cieszy mnie to,że już rosną od mnie kanny. Widać trafiły w dobre ręce. Jak są już na wierzchu to teraz poszybują szybko w górę. Woda, ciepło i światło teraz jest niezbędne.
Mareczku Złe nie są ale wszystkie kiełki są martwe. Dopiero wyrosną nowe obok. Widać,że kłącze jest żywe to na pewno wypuści nowe kiełki.