Mój ogródek - Dorota T. cz.1 - 2007r
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zdjęcia piękne oby więcej takiego zamęczania. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Rojniki masz niesamowite! Dopiero teraz dowiedziałam się ile ich jest
A ja mam jednego i paskudnik jeszcze ani razu mi nie kwitł
Nie wiem o co mu chodzi?
Rozchodniki też śliczne, a na Twój skalniaczek to ja mogę patrzeć chyba bez końca.
Nie wiem co to za paprotka, ale chyba nie zanokcica. Za to roslinka przed nią, to prawie na pewno kocimiętka.
Dorotko, mam do Ciebie pytanie: dostałam w prezencie piękne hebe w doniczce. Wygląda tak jak hebe Eweliny. Jestem teraz w rozterce: posadzić je do ziemi i "okopac", zostawić w ciasnej dość doniczce i wziąć do domu, czy przesadzić do większej doniczki i wziąć do domu, a może zadołować z doniczką i "okopać"?
Rozchodniki też śliczne, a na Twój skalniaczek to ja mogę patrzeć chyba bez końca.
Nie wiem co to za paprotka, ale chyba nie zanokcica. Za to roslinka przed nią, to prawie na pewno kocimiętka.
Dorotko, mam do Ciebie pytanie: dostałam w prezencie piękne hebe w doniczce. Wygląda tak jak hebe Eweliny. Jestem teraz w rozterce: posadzić je do ziemi i "okopac", zostawić w ciasnej dość doniczce i wziąć do domu, czy przesadzić do większej doniczki i wziąć do domu, a może zadołować z doniczką i "okopać"?
;:12 Dla wszystkich odwiedzających mój ogródek.
Izuniu przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale ciągle nękają mnie jakieś dolegliwości. Coś ten rok nie jest dla mnie przyjazny.
Moje doświadczenia są takie, że pierwsza roślinka w gruncie zmarzła, druga w zimnym garażu również zmarzła i więcej nie zdecydowałam się na zakup nowej roślinki.
Jeśli mogę Ci coś doradzać, to potraktuj ją jako roślinkę pokojową.
Wyproś z ziemi nieproszonych giości (kulki naftaliny są dobrym odstraszaczem). Powinno się stopniowo przyzwyczajać rośliny do powrotu do domu, ale teraz pozostaje przyspieszone tempo.
A w razie niepowodzeń pozostaje potraktować ją jako roślinę jednoroczną.
Pozdrawiam i czekam na relacje z Twoich doświadczeń.
Izuniu przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale ciągle nękają mnie jakieś dolegliwości. Coś ten rok nie jest dla mnie przyjazny.
Moje doświadczenia są takie, że pierwsza roślinka w gruncie zmarzła, druga w zimnym garażu również zmarzła i więcej nie zdecydowałam się na zakup nowej roślinki.
Jeśli mogę Ci coś doradzać, to potraktuj ją jako roślinkę pokojową.
Wyproś z ziemi nieproszonych giości (kulki naftaliny są dobrym odstraszaczem). Powinno się stopniowo przyzwyczajać rośliny do powrotu do domu, ale teraz pozostaje przyspieszone tempo.
A w razie niepowodzeń pozostaje potraktować ją jako roślinę jednoroczną.
Pozdrawiam i czekam na relacje z Twoich doświadczeń.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Nie szkodzi, Dorotko. Myslałam, że masz trochę lepsze doswiadczenia z tymi roslinami. Zasmuciłaś mnie, ale nie tracę nadziei. Zapytałam jeszcze w dziale diagnostyki, gdzie dostałam różne odpowiedzi. (np. Lila zimuje hebe w gruncie bez okrycia!). Nie chcę brać rosliny do domu, bo nie mam warunków i u mnie xle zimują rosliny z liśćmi, ale przeczytawszy wszystko, co zostało na ten temat powiedziane, zdecydowałam już jak moje hebe przezimuję i oczywiscie zdam relację z efektów.
Dorotko, życzę Ci, żeby juz żadne paskudztwo Cię nie gnębiło ani w tym, ani w następnym roku!
Dbaj o siebie!
Dorotko, życzę Ci, żeby juz żadne paskudztwo Cię nie gnębiło ani w tym, ani w następnym roku!
Miło spędziłam czas w Twoim ogrodzie,Dorotko.Pięknie u Ciebie,ale Ty to na pewno wiesz....Gratuluję.
Pozdrawiam. Sonia.
Moje chwastowisko
Moje chwastowisko
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
konto-nieaktywne2
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26