Canna - Paciorecznik cz.1
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik
Janusz! Nie pikowałam jeszcze aksamitek, ale posiałam w kuwetkę. Te drobniutkie, bo one mi się najbardziej podobają. Miałam nawet własne nasionka. Muszę poszukać stare zdjęcia kiedy to miałam właśnie tak posadzone kanny: Kanny (gęsto, dość sporo), mozga trzcinowa i aksamitki rozpierzchłe. Nie była to taka kompozycja jak Twoje, ale wszystkim się podobało 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Nie Januszu, to miały być werbeny ale niestety nic z tego, przepikuje do nich żeniszka i petunie.
Pozdrawiam:)
Iza
Iza
Miłko ja również mam sporo innych kwiatków, petunie, lobelie w kilku kolorach, pelargonie, jedną dature z nasionka, żeniszki, begonie no i do wysiania mam jeszcze aksamitki;)nie mam juz gdzie tego stawiać:)
Iza
Iza
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo stawiaj tak jak ja piętrowo. Nie jest to ozdoba ale to w sypialni. Za to powietrze jest bardziej wilgotne.
http://i44.tinypic.com/2cfqgrd.jpg
Mam do dyspozycji 30 okien i wszystkie są zajęte. Zostało 6 na strychu i pewnie zacznę zapełniać, bo już mróz tam nic nie zrobi.
http://i44.tinypic.com/2cfqgrd.jpg
Mam do dyspozycji 30 okien i wszystkie są zajęte. Zostało 6 na strychu i pewnie zacznę zapełniać, bo już mróz tam nic nie zrobi.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Januszu jeśli sie nie mylę to sadzonki pelargoni angielskiej??Spora gromadka
Sprytny pomysł z tą szafeczka muszę mojemu mężowi trochę pomarudzić żeby mi takie coś skonstruował:)

Sprytny pomysł z tą szafeczka muszę mojemu mężowi trochę pomarudzić żeby mi takie coś skonstruował:)
Iza
Iza
- drozd
Tak Izo to są wszystko angielskie. Podobno konieczność jest matką wynalazców 

- takasobie
Ja swoje pelargonie wyhodowane dla mnie przez mamę (czyli te zwykłe, babcine) przezimowałam w jednym pomieszczeniu z daliami i cannami. jest tam okienko i temperatura nie spadała poniżej 5stC. Muszę je przyciąć, nawieźć i mam mały problem, bo ciemnawo mają teraz i mogą mi wybujać, ale już nigdzie nie mam miejsca (bo wszędzie stoją canny i inne donice) ;-)
Miłka
- drozd
Filipie Dziękuję
Miłko Pelargonie, żeby ładnie i wcześnie kwitły trzeba już w lutym przyciąć i wstawić do ciepłego widnego pomieszczenia. Każdy miesiąc zwłoki prawie o tyle opóźnia kwitnienie.

Miłko Pelargonie, żeby ładnie i wcześnie kwitły trzeba już w lutym przyciąć i wstawić do ciepłego widnego pomieszczenia. Każdy miesiąc zwłoki prawie o tyle opóźnia kwitnienie.
- takasobie
O raaaaany! Znów wszystko przez Ciebie Janusz! Zajęłam sie cannami i nawet nie myślałam o pelargoniach! Dziś je ochędożę! Znów będzie poślizg! W zeszłym roku dosłałam je już ładne w maju. Skąd ja mogłam wiedzieć co się z nimi robi?
Miłka
Januszu
przyszły dziś do mnie zamówione w B....... kany, razem 9 sztuk - niektóre z nich ładne niektóre....... ale jestem dobrej myśli . Zobaczymy co z tego wyjdzie ..o ile w ogóle coś wyjdzie w przeciwnym razie odezwę się na jesień. Pozdrawiam
Oprócz kan zamówiłam liliowce, hosty,serduszka .Na liliowce zabrakło mi doniczek
.Na działkę nie mogę treraz jechać i nie wiem kiedy pojadę . Co mam z nimi zrobić? 
przyszły dziś do mnie zamówione w B....... kany, razem 9 sztuk - niektóre z nich ładne niektóre....... ale jestem dobrej myśli . Zobaczymy co z tego wyjdzie ..o ile w ogóle coś wyjdzie w przeciwnym razie odezwę się na jesień. Pozdrawiam
Oprócz kan zamówiłam liliowce, hosty,serduszka .Na liliowce zabrakło mi doniczek

Pozdrawiam. Ewa
- drozd
Miłko Zakwitną tylko później. Pelargonie jak nie ma się gdzie przechowywać to lepiej kupić gotowe wiosną.Ja zawsze sadzonkowałem w sierpniu to najlepszy okres.Kłopot w tym,że całą zimę trzeba trzymać w widnym miejscu.
Ewo Karton wyłóż folią nasyp trochę ziemi,poukładaj liliowce i przysyp ziemią.Wystaw na balkon. W ten sposób można przechować przez dłuższy okres. Trzeba podlewać.
Ewo Karton wyłóż folią nasyp trochę ziemi,poukładaj liliowce i przysyp ziemią.Wystaw na balkon. W ten sposób można przechować przez dłuższy okres. Trzeba podlewać.
Witam miłośników Canny. Ja dwa dni temu posadziłam moją w doniczkę (pierwszy raz ją przechowywałam) i niestety wydawała mi się raczej sucha. Miesiąc temu do niej zaglądałam, spryskałam i była w lepszym stanie (chyba widziałam jakieś kiełki, ale teraz już nie pamiętam na 100%). Czy jest jeszcze szansa, że coś wyrośnie? Zupełnie nie mam w tym doświadczenia.
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Januszfajny sposób , ale gdybym takie coś ustawił w domu , pewnie już bym nigdy nic nie napisał
Odnośnie zakupów którymi się pochwaliłem , z kannami mała wpadka do dokładnej analizie - reklamowałem-dostałem dziś nowe.

Odnośnie zakupów którymi się pochwaliłem , z kannami mała wpadka do dokładnej analizie - reklamowałem-dostałem dziś nowe.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janusz jakiego koloru jest kiełek wychodzącego DURBANA zielony czy brązowy? Oszukali mnie