Sparzyłeś/wyprażyłeś substrat?
Moja kolekcja - luczek95
- Delete
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja kolekcja
Przyznam, że dość pomysłowa konstrukcja. Tylko nie wiem czy niebieskawy kolor nie będzie zatrzymywał większość promieni słonecznych. Ale jak będzie dużo słońca to się uda.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- Spy

- Od: 25 lip 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O ile tę butelkę można nazwać konstrukcją. A później jak będziesz pikować? Rozcinając butlę czy drutami do swetrów ?
Lepiej zaopatrzyć się w pudełko np. do żywności i zagumować folią, a przy większych lampach cieniować jakimś cienkim materiałem.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- luczek95

- Od: 13 lip 2009, o 22:10
Butelka jest już rozcięta na pół mogę zraszać itp. 
I jeszcze mam pytanie czy euphorbia to wilczomlecz?
I jeszcze mam pytanie czy euphorbia to wilczomlecz?
- Spy

- Od: 25 lip 2009, o 15:47
Pamiętaj o grzybobóju.
Nie rozumiem dlaczego zadajesz takie pytanie, na które bardzo chętnie odpowiedziałby wujek google czy nawet tutejsza wyszukiwarka
http://www.google.pl/search?q=euphorbia ... =firefox-a
Nie rozumiem dlaczego zadajesz takie pytanie, na które bardzo chętnie odpowiedziałby wujek google czy nawet tutejsza wyszukiwarka
http://www.google.pl/search?q=euphorbia ... =firefox-a
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- luczek95

sorki
To na forum jeden użytkownik podał złe dane bo ktoś miał podpisane wilczomlecz a jeden powiedział to nie wilczomlecz lecz euphorbia jakaś tam
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Raczej na kaktuska nie wygląda. 
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- luczek95

Nawet na rzeżuchę którą wysiewałem na święta...
drugą stroną szkoda że kaktusy tak szybko nie rosną 
Luczek, nie powiem, konstrukcję masz zmyślną ;)
Ale skoro niecierpliwy jesteś - to właśnie przy wysiewach Twoja cierpliwość zostanie wystawiona na ogromną próbę.... Ja wysiałam raz kaktusy (osławiony "mix"), do dziś ostało się kilka okazów - będą miały jakieś 3 lata (opuncje, feraki i jeszcze nie-wiadomo-co, fotki w moim wątku). Z własnego (wszak niewielkiego) doświadczenia powiem Ci, że wymagają one sporo gimnastyki - najpierw potrzebują więcej wody, niż dorosłe rośliny, trzeba uważać na grzyby, z braku światła wyciągają się niemiłosiernie. Miej to na uwadze a także własne warunki (ja cały czas marzę o foliaku).
A przy okazji relacjonuj, jak tam postępy w wysiewach
Ale skoro niecierpliwy jesteś - to właśnie przy wysiewach Twoja cierpliwość zostanie wystawiona na ogromną próbę.... Ja wysiałam raz kaktusy (osławiony "mix"), do dziś ostało się kilka okazów - będą miały jakieś 3 lata (opuncje, feraki i jeszcze nie-wiadomo-co, fotki w moim wątku). Z własnego (wszak niewielkiego) doświadczenia powiem Ci, że wymagają one sporo gimnastyki - najpierw potrzebują więcej wody, niż dorosłe rośliny, trzeba uważać na grzyby, z braku światła wyciągają się niemiłosiernie. Miej to na uwadze a także własne warunki (ja cały czas marzę o foliaku).
A przy okazji relacjonuj, jak tam postępy w wysiewach
- luczek95

No nie nie dość że w kapturnicy mam ziemiórki to w kaktusach zauważyłem wełnowce 
.....współczuję, ale pomyśl, że już mamy pełną wiosnę i można bez stresu zastosować jakieś specyfiki na różne przypadłości.
- riki
- 200p

- Od: 22 sty 2010, o 12:29
Witaj serdecznie Łukasz . Życzę Ci udanego dnia .

- luczek95

heh owady także budzą się do życia ;/ już popsikałem moje roślineczki jeszcze nawet na mojej mini palmie miałem mszyce lub coś 
- luczek95

Już mi kiełkują chyba 2 sztuki wilczomlecza

- Majorek
- 500p

- Od: 9 lis 2009, o 21:25
- Kontakt:
Witam,
wykorzystam ten temat, gdyż często do niego ludzie zaglądają.
Może mi ktoś powiedzieć jak nazywa się taki fajny wilczomlecz, bardzo wysoki, z małymi listkami (wygląda jak kaktus, ale wiem że to wilczomlecz). Bardzo mi się ta roślinka podoba, zobaczyłem, że sąsiadka z dołu ma takiego w pokoju (pode mną) od strony północnej, przy oknie u niej stoi.
Czy mógłbym też takiego uprawiać w swoim pokoju (ta sama strona), a np. na wiosna-lato na balkon mogę wynosić.
Jest superański
pozdrawiam.
wykorzystam ten temat, gdyż często do niego ludzie zaglądają.
Może mi ktoś powiedzieć jak nazywa się taki fajny wilczomlecz, bardzo wysoki, z małymi listkami (wygląda jak kaktus, ale wiem że to wilczomlecz). Bardzo mi się ta roślinka podoba, zobaczyłem, że sąsiadka z dołu ma takiego w pokoju (pode mną) od strony północnej, przy oknie u niej stoi.
Czy mógłbym też takiego uprawiać w swoim pokoju (ta sama strona), a np. na wiosna-lato na balkon mogę wynosić.
Jest superański
pozdrawiam.
Życzę miłego dnia
Tomek.
Tomek.