Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eleko - w aptece zapytaj o sok z aloesu z Laboratorium Natury. Jest w półlitrowej butelce z zieloną nalepką. to taki przeżroczysty płyn bez jakiegoś konkretnego smaku. Wystarczy jak leczniczo wypijesz 1 łyżeczkę od herbaty 3 razy dziennie na godzinę przed posiłkiem. A kiedy wrócisz do formy to 1 raz dziennie / ja piję na czczo zaraz rano na pół godziny przed śniadaniem/.
Życzę Ci bardzo szybkiego powrotu do zdrowia i sił witalnych. :lol:

Grzesiu - zawsze dotrzymuję danego słowa, a ja też bardzo lubię makowiec więc się z tobą podzieliłam / i nie tylko /.
Zapraszam w góry - będzie to zawsze jakaś odmiana dla osoby żyjącej na nizinach.Myślę że podobałyby Ci się moje okolice. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Grażynko, już zakupiłam, spróbowałam( nie takie złe) i mam nadzieję szybko wrócić do równowagi, bo wyobraź sobie, znalazłam miejsce w lesie, gdzie było ok.60 szt. kani.Podzieliłyśmy się z koleżanką.Ja większośc rozdałam sąsiadom.Baaardzo sie ucieszyli.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Eleko - a ja się właśnie przed chwilą tak objadłam kotlecikami z kani, że ledwo mogę oddychać. Zrobiłam jak mówiłaś i rzeczywiście były jeszcze delikatniejsze i bardziej kruche. Pyszności :roll:
Dziękuję za radę i polecam wszystkim. :!: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kilka dni temu zajrzałam do sąsiadki na dalie i po prostu musiałam zrobić im zdjęcia. Zobaczcie sami :wink: :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Sąsiadka ma ładne dalijki, ale nie pogoniła Cię z tym aparatem?
Grzegorz B

Post »

Grażynko, nie dziwię się, przecież one wyglądają jak w pełni lata. Ogólnie ogród wygląda jakby nie z tego okresu. Pięknie to wygląda i jaka rozrośnięta pelargonia na oknie, moje to nawet nie stanowią jej połowy :(
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Grażynko, Ty to masz szczęście! Nie dość, że rydze, to jeszcze kanie! To przecież najlepsze grzyby na świecie :D Co Ty zrobiłaś na tej swojej działce, że Ci takie pyszności wyrosły?
A u nas chyba kanie wyginęły tak jak rydze :cry:
Dale sąsiadki piękne, ale Twój ogródek piękniejszy ;)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Eleko - mam wspaniałą sąsiadkę, która mimo 72 lat bardzo dba o swój ogródek wraz zmężem no i o stosunki dobrosąsiedzkie. Mamy nawet specjalną sasiedzką bramkę z tyłu za domami, żeby nie trzeba było obchodzić jak coś potrzeba. a z tego, że robię zdjęcia do internetu to była bardzo dumna.

Grzesiu - teraz rozumiesz dlaczego musiałam zrobić im zdjęcie. Tak pięknie kwitną, kiedy u innych już kończą kwitnienie. Pelargonie też są ładne, ale te dalie to mnie zauroczyły.

Chatte - o to chodzi Izo, że nic nie robię.To chyba natura tak dziękuje za to że nie traktuję jej chemią a tylko ekologicznymi środkami, głównie kompostem własnej produkcji, a świerki same tworzą podłoże zrzucając igły.Nigdy przedtem to się nie zdarzyło. Rydze, maślaki i kozaki w sadzie a kanie w centrum miasta - to mnie samej w głowie się nie mieści. :shock: :shock: :shock:
A kanie były dzisiaj na obiad i tak się objadłam, że nawet nie mogłam oddychać. :wink: :lol: Masz absolutną rację, to najlepsze grzyby na świecie. :lol: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oglądam i nadziwić się nie mogę, jakie tam u Was na południu lato ! ;:111 ;:3
Już zapomniałam prawie o takim letnim wyglądzie kwiatów.. Są śliczne, Grażynko !
Czy na całym ogrodzie jest wystrój letni, czy tylko w zacisznych kącikach pod domem ?

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tam gdzie rosną dalie jest strona południowa i osłonięta z zachodu blokowiskiem, więc warunki do kwitnięcia są ekstra. Sąsiadka wyrywa bulwy dali zawsze na początku listopada i to jeszcze nie całkiem przekwitnięte.
A u mnie z tyłu za domem też jeszcze jest trochę kwiecia a u sąsiadki zakwitły chryzantemy, więc obie mamy jeszcze na czym oko powiesić. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

NO tak, dalie piękne, roślinki nic sobie nie robia z jesieni ale..Ty lepiej powiedz co robisz, że makowiec Ci nie pęka?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Walę w niego widelcem aż do blachy przed włożeniem do pieca. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko masz rację te dalie potrafią zauroczyć człowieka . Są nieziemskie :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

kogra pisze: A kanie były dzisiaj na obiad i tak się objadłam, że nawet nie mogłam oddychać. :wink: :lol: Masz absolutną rację, to najlepsze grzyby na świecie. :lol: :lol: :lol:
Grażynko, ja miałam na myśli kanie i rydze ;)
Powiedz jeszcze, proszę, w jakim dokładnie miejscu Ci wyrosły, tzn. między jakimi roslinami, w pobliżu jakich krzewów czy drzew? Nie mogę przestać o tym mysleć...
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

kogra pisze:To chyba natura tak dziękuje za to że nie traktuję jej chemią a tylko ekologicznymi środkami, głównie kompostem własnej produkcji...
O, to mi się podoba! Też bym tak chciała. A powiedz Grażynko, naprawdę nie stosujesz żadnej chemii? Tak się da? :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”