Moje marzenie - maniusika - cz.1
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenie - maniusika .
Dziękuję , nawet nie zauważyłam kiedy zmieniła kolor ..
Jeszcze kilka słonecznych dni i u mnie będzie można coś robić w ogrodzie ...
Jeszcze kilka słonecznych dni i u mnie będzie można coś robić w ogrodzie ...
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj JANECZKO!
Od teraz to codziennie w naszych ogrodach będą zmiany. Ma być ciepło przez kilka
dni to przyroda nadrobi braki

Od teraz to codziennie w naszych ogrodach będą zmiany. Ma być ciepło przez kilka
dni to przyroda nadrobi braki
- maniusika

Aby szybciej zrobiło się ciepło to będę mogła już wziąść się za sadzenie i uporządkowanie ogródka ..
Trochę się człowiek rozleniwił po zimie i z przyjemnością teraz się po gimnastykuję w ogrodzie ..
Trochę się człowiek rozleniwił po zimie i z przyjemnością teraz się po gimnastykuję w ogrodzie ..
-
x_P-42
Janeczko, ja wczoraj tak szalałam na działce, ze dziś mam zakwasy, jak po siłowni. Nie przesadzaj więc .maniusika pisze: Trochę się człowiek rozleniwił po zimie i z przyjemnością teraz się po gimnastykuję w ogrodzie ..
- maniusika

Nie mogłaś wcześniej upomnieć , nogi mi weszły nie powiem gdzie i jakoś mnie do dołu nachyliło .. Ale robi się coraz cieplej i bardziej sucho w ogrodzie to nie długo będzie można nawet klęknąć a nie tylko kucać ..Miło jest połazić po ogrodzie choć wiatr trochę za mocno wieje ale przynajmniej obsusza rabatki ..
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Miłe jest takie ogrodowe zmęczenie .
Wczoraj ledwo wczołgałam się do wyrka,a dzisiaj znów szalałam .Jest ciepło ,a ma być jeszcze cieplej .

- maniusika

Może jest cieplej ale u mnie znowu popaduje jakbym miała za mało wody ,, przez zimę trochę kości się za stały i teraz pomalutku przyzwyczajają się do gimnastyki ogrodowej ...
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Wszyscy narzekają że nogi bplą ale i tak szaleją po grządkach
Ja cały czas przygotowuje sie do sezonu przez aerobik to może zakwasów nie będzie
Gratuluję złotka 
- maniusika

gimnastyka ogrodowa jest inna , kucnij ,podnieś się , przejść kawałek ,nachyl się po zielsko albo porusz trochę ziemię , trochę skłonów i wyprostowania wpływają boląco na uda ,, ,,ale czym więcej takiej gimnastyki tym lepiej się później czujemy ...
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj JANECZKO!
Chyba masz rację - ja po pierwszym dniu pracy nie mogę się ruszać wszystko mnie boli.
Ale wiosna jest i idzie jak burza codziennie coś nowego kwitnie.

Chyba masz rację - ja po pierwszym dniu pracy nie mogę się ruszać wszystko mnie boli.
Ale wiosna jest i idzie jak burza codziennie coś nowego kwitnie.
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janeczko czytam,ze już zaczęłaś nowy sezon na działce i stękanie bo boli itd
Ja też każdego roku mam podobnie i nie obejdzie się bez tabletek bo kręgosłup aż krzyczy więc nie szalej ... powolutku ciesz się tym,ze już możesz wchodzić z pierwszymi pracami.
U mnie mokro, jeszcze wczoraj popadało więc nie byłam ze 2 tyg. na działce i żyję w niewiedzy odnośnie pozimowego stanu roślin.
Ja też każdego roku mam podobnie i nie obejdzie się bez tabletek bo kręgosłup aż krzyczy więc nie szalej ... powolutku ciesz się tym,ze już możesz wchodzić z pierwszymi pracami.
U mnie mokro, jeszcze wczoraj popadało więc nie byłam ze 2 tyg. na działce i żyję w niewiedzy odnośnie pozimowego stanu roślin.
- maniusika

Jeszcze na ogrodzie bardzo nie szaleję bo wszędzie mokro i zapadam się po kostki , teraz wyszło słoneczko i może wysuszy to co do tej pory napadało .. Może po niedzieli będę mogła wejść na rabatki a teraz zaczynam sianie w szklarni , już mam naszykowaną ziemię i część kwiatów jednorocznych posiane , jutro jak będzie słonecznie posieję resztę ,później gdy trochę obeschnie biorę się za sadzenie lilii i liliowców ..
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janeczko to i tak szczęście,że udało się wejść przed deszczami bo teraz tym bardzie będzie mokro.
W domu wsadziłam do doniczek niskie dalie, pacioreczniki, dziwaczka,begonie bulwiaste, eukomis a także ukorzenione sadzonki fuksji i plektrantusa ...
Trochę posiałam ale wschody słabe, jedynie iksja wyszła po 7 dniach - prawie wszystkie nasionka i cieszy oczy.
Janeczko przypomnę sie o obiecane nasionka bo już bym wsiała więc teraz bo... potem poczta będzie zawalona z racji świat.
W domu wsadziłam do doniczek niskie dalie, pacioreczniki, dziwaczka,begonie bulwiaste, eukomis a także ukorzenione sadzonki fuksji i plektrantusa ...
Trochę posiałam ale wschody słabe, jedynie iksja wyszła po 7 dniach - prawie wszystkie nasionka i cieszy oczy.
Janeczko przypomnę sie o obiecane nasionka bo już bym wsiała więc teraz bo... potem poczta będzie zawalona z racji świat.
- maniusika

Jutro ci wysyłam dziwaczka , ja zaczynam siać w szklarni ,myślę że mrozy już nie wrócą a jak nie to będę musiała na noc przykrywać włókniną .. w ogrodzie pełno wody i nawet lilii nie mogę wsadzić bo w dołkach woda , muszę czekać aż słoneczko z wodą się upora ... Na parapecie gazanie już ładnie powschodziły a niecierpki i begonie nadal nie chcą się wyłonić z ziemi ..ale te musza dłużej wschodzić ..
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Janeczko
ja planuję dzisiaj część nasion wysiać w doniczkach, tylko jeszcze muszę się dobrze zastanowić, które w pierwszej kolejności
a to dla mnie wieeelki problem