I nici z sabotka kobieta robi mnie chyba w bańkę bo była już 2 raz na gieldzie w Tychach i twierdzi że nie bylo.Jakoś jej nie wierzę
ten ostatni ma pęd wychodzący ze środka liścia nie wiem co z nim będzie . na razie stoi w miejscu i nic nie wypuszcza
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
Bardzo ładne, zwłaszcza ten drugi. Przykro mi, że nie doczekałaś się upragnionego sabotka Może Pani kwiaciarka miała za mało miejsca w samochodzie i sabotek się po prostu nie zmieścił
Masz naprawdę bardzo piękne storczyki. Jest na co popatrzyć.
Co do equestrisa, teraz raczej są niekwitnące, bo dużo tańsze niż wtedy co ja kupiłam, ale equestrisy podobno lubią często kwitnąć. Mój choć słaby i wiotki (przyszedł z nienajlepszymi korzonkami) puszcza pędzik.
Storczykowa dziękuję za pochwały.patrzyłam na all jest jeden ale wydaje mi się że to sadzonka bardo mi się podobają te equestrisy i chciałabym kwitnącego albo chociaż z jakimś pączusiem A Tobie oczywiście gratuluję pędzika i oby ich było jak najwięcej
Mala06 śmiej się śmiej a ja tak na niego czekałam i jaki z tego morał? że na kwiaciarki nie ma co liczyć
Zuzikowa witaj chyba lubisz żółte.ja też zaraz poszperam to może cosik znajdę
Pozdrawiam Ania
Kwitnienia piękne, a w internecie storczyki botaniczne zwykle są niekwitnące, na wystawie prędzej spotkasz kwitnące, ale zapewnie będą bardzo drogie. Lepiej kupić niekwitnącego z internetu, niedługo może puścić pędzik albo nawet przyjdzie z małym pędzikiem.
Kobietko nie wrzucaj takich fotek wieczorem bo spać nie bedę mogła pod wpływem zbyt silnych doznań wzrokowych masz piękne kwitnienia, ten ostatni limonkowy jest ślicznaśny
Dziękuję w imieniu moich kwiatuszków Nareszcie cieplutko może to już koniec nareszcie tej zimy
Kwiatuszki też to czują
Dendrobium phal. coś wypuszcza ciesze się bo to już moja chodowla [URL=http://www.fotosik.pl/
pokaz_obrazek/dc1fa0e2eb681ba4.html][/URL]
bialy falek też szaleje
i jeszcze jeden ale nie pamiętam koloru to mój pierwszy storczyk
a tutaj niestety chyba coś mu dolega.Poradżcie co mam z nim robić on mi ostatnio spadł z parapetu
Pozdrawiam Ania
Aniu !
a troszkę więcej o storczyku powiedz- wiemy ,ze od 4 miesięcy masz storczyki ale czy to był stan zakupiony itp....
Generalnie bym wskazała --->to ogólnie zaburzenia fizjologiczne ,nie choroba /złe odżywianie, zła woda, niedostosowane warunki / Czyli wiele mogło mu zaszkodzić.
Plama nie ustąpi moze się powiększać. Jest sucha.Wymaga jednak obserwacji,dezynfekcji i zabezpieczenia p/grzybowego.
To są przypadki dość często spotykane przy uprawie.
Nie jest to stan choroby inwazyjnej.Niedomagania tak ;z różnych przyczyn..
Ale korzenie i to co w podłożu wymaga inspekcji.Tam jeszcze może być przyczyna.
Witaj Jovanka Jak go kupiłam to raczej tego nie miał zawsze staram się dobrze oglądnąc kwiatka czy zdrowy nim go wezmę. Obchodzę się z nim jak z resztą tzn:podlewam co 10 dni wodą przegotowaną i odstaną ,co 3 podlewania nawożę stoi na oknie południowym jak większość.Korzenie ma raczej zdrowe po podlaniu zielone a póżniej szarawe.Wszystkim kwiatuszkom chyba warunki odpowiadają bo ładnie rosną tylko ten szwankuje.Może go przesadzić?Niedługo będzie kończył kwitnienie.Jutro zrobię mu zdj. korzeni i całego to wstawię
Dziękuję i pozdrawiam
Ania
Pozdrawiam Ania