Moja ma dopiero rok - tzn. będzie miała w czerwcu
Pędy ciachnęłam jej pod koniec lutego i podlałam roztworem UWAGA!!!! wody z piwem
- tak wyczytałam i .... działa - czyli sundavilla lubi piwko bo rośnie jak szalona
Musi mieć bardzo widno , ja trzymam na południowym oknie , , Nie można ją trzymać nad kaloryferem bo będzie miała za gorąco w korzenie .. Nawet gdy stoi blisko kaloryfera może paść , podlewam go raz na tydzień .
Moja stała na ławie widny pokój, okno od południowej strony, może ją albo przelałam albo zasuszyłam. Facet od którego kupowałam na agrze stoi u nas od wiosny na rynku, kupię jeszcze raz, bo jest piękna.OD kiedy wystawiacie na taras i do kiedy i na jakim stanowisku?
JADZIU -fajna roślinka - nieskomplikowana, piękna, i może potowarzyszyć przy piweczku MAŁGOSIU - jasne, południowo-zachodnie okno, zwykle rozszczelnione - w zimie sundavilla nie lubi za gorąco, moja na jesieni zrzuciła prawie wszyściutkie listki a teraz .... rośnie jak na drożdżach (piwnych ;)) i malutko podlewać - tak jak zaleca Janka (maniusika) Na balkon wędruje w maju - najpierw tylko na dzień, a balkon mam południowy więc ....
Widziałam ją na giełdzie kwiatowej i bardzo mnie urzekła ,ale bałam sie ,że ją usmierce . Mam albo wschodnie albo północne okno . Jest bardzo piękna gdy kwitnie
Madziu piękna ta twoja sundavilla, aja swoją uśmierciłam. koleuski to przepikuj ja właśnie taki malutkie popikowałam , w przeciwnym razie będą ci dziczeć.