, ale przy takiej pogodzie to lipa. A złota karta z bezzwrotnym kredytem by się przydała
  , ale przy takiej pogodzie to lipa. A złota karta z bezzwrotnym kredytem by się przydała   

są śliczne i basta  :P
  są śliczne i basta  :P  zaraz wstawię fotki  :P
 zaraz wstawię fotki  :P

...pcha się na takie zimno.
 ...pcha się na takie zimno.  Kolekcji storczyków zazdroszczę i podziwiam Cię bo są ponoć trudne w hodowli ale sama się raczej na nie nie zapiszę.
  Kolekcji storczyków zazdroszczę i podziwiam Cię bo są ponoć trudne w hodowli ale sama się raczej na nie nie zapiszę.  Za to obejrzę bardzo chętnie.
 Za to obejrzę bardzo chętnie. 

i gratuluję małej begonki
 i gratuluję małej begonki 

Żółty falek chyba wypuszcza listka i cosik małego jest na miniaturowym falku z wyprzedaży, ale ten cosik to jest mega miniaturowy i nie dam rady cyknąć fotki.
 Żółty falek chyba wypuszcza listka i cosik małego jest na miniaturowym falku z wyprzedaży, ale ten cosik to jest mega miniaturowy i nie dam rady cyknąć fotki. 

Na ostatnim grubciu, tym:
  Na ostatnim grubciu, tym:
 Kilka było na gałązkach, głównie na górze. Nawet się nie bawiłam, żeby je ściągać, tylko ścięłam te czubki. Ale świnie jedne (nie ubliżając świniom) siedziały w korzeniach i teraz musiały wyjść.
  Kilka było na gałązkach, głównie na górze. Nawet się nie bawiłam, żeby je ściągać, tylko ścięłam te czubki. Ale świnie jedne (nie ubliżając świniom) siedziały w korzeniach i teraz musiały wyjść.   Spryskałam go Provado i gałązki i korzenie,  i wetknęłam pałeczki do świeżej ziemi. Podlałam jeszcze Bioseptem, chociaż nie wiem czy ten środek coś pomaga, ale co tam. A co się naklęłam przy tym, to niejednemu by uszy spuchły
 Spryskałam go Provado i gałązki i korzenie,  i wetknęłam pałeczki do świeżej ziemi. Podlałam jeszcze Bioseptem, chociaż nie wiem czy ten środek coś pomaga, ale co tam. A co się naklęłam przy tym, to niejednemu by uszy spuchły  

miejmy nadzieję że dałaś im popalić i znikną bez śladu bo gruboszek ślicznie wygląda taki rozrośnięty
  miejmy nadzieję że dałaś im popalić i znikną bez śladu bo gruboszek ślicznie wygląda taki rozrośnięty 

Dobrze, że stoi w innym pokoju niż większość kwiatków. Teraz to każdą nowość będę na dzień dobry pryskać.
  Dobrze, że stoi w innym pokoju niż większość kwiatków. Teraz to każdą nowość będę na dzień dobry pryskać.  

je wszystkie, trzymam kciuki
  je wszystkie, trzymam kciuki