Ankowo
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ankowo
Asiula, widzę że coraz więcej wspólnych mamy cech
Co do posadowienia eukomisów na zdjęciu, to one nie wiszą, tylko stoją na takim "kwietniku" z odzysku (to była odstawa piły w warsztacie). A pojemnik -metalowy, to denko ze starego sokownika :P od razu z dziurką (dawniej odprowadzał sok, a teraz wodę ). I tak wychodzi na wierzch moje zbieractwo rupieci 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aniu, Basiu ja oprócz tego zielonego mam jeszcze biały ,różowy i ciemno różowy , wieczorem wklej zdjęcia w swoim wątku.
Kwitł mi biały i zielony miałam jeszcze różowy z zeszłego roku który nie zakwitł , w tym dokupiłam jeszcze 2 różowy i ciemno różowy dziś wsadziłam od donic .
Genia
Kwitł mi biały i zielony miałam jeszcze różowy z zeszłego roku który nie zakwitł , w tym dokupiłam jeszcze 2 różowy i ciemno różowy dziś wsadziłam od donic .
Genia
- Zielona_Ania

Geniu, ja dzisiaj jadę szukać takich kolorowych, bo mnie zmobilizował Twój opis - dziękuję 
Aniu a w tej doniczce w której rośnie eukomis na zdjęciu to ile cebul miałaś wsadzonych. Kupiłam w dzisiaj w Biedronce 1 cebulę(nie było już wyboru) i zastanawiam się czy jedną warto sadzić do doniczki czy nie lepiej poczekać i dokupić jeszcze i kilka cebul wsadzić do jednej donicy, żeby był taki efekt jak u Ciebie?
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Aniu byłam dziś w Biedronce i kupiłam sobie jedną cebule eukomisa. Zobaczymy co z tego wyjdzie
.
- Zielona_Ania

Asiu 68 - ten pojemnik jest dosyć szeroki, o ile pamiętam to zmieściłam tam 5 cebulek. Zdjęcie jest z lipca 2008 roku. W zeszłym roku sadziłam w nim trzy (dwie poszły w świat) duże cebule, więc kępa nie była tak okazała, ale liście za to ładniej się układały.
No ładnie, Madziu, wychodzi na to że ekomisy są zaraźliwe
.
Ja dzisiaj szukałam jakiegoś innego niż mam. Chyba już bractwo eukomisowe chodziło po sklepach, bo z wyborem krucho
Ale wypatrzyłam w OBI coś nowego i jest moja: Eukomis czubata ( Eucomis comosa) . Jak okaże się że jest biała, a nie taka jak na zdjęciu to wrrrrr

No ładnie, Madziu, wychodzi na to że ekomisy są zaraźliwe
Ja dzisiaj szukałam jakiegoś innego niż mam. Chyba już bractwo eukomisowe chodziło po sklepach, bo z wyborem krucho

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ANIU- rarytasika sobie kupiłaś.na pewno będzie taki jak na zdjęciu, roślin w OBI raczej nie podmieniają,przynajmniej ja się z tym nie spotkałam.

- Zielona_Ania

Oby oby. Naczytałam się o przygodach Twoich i Halinki - a i samej mi się zdarzyło kiedyś kupić mak wschodni z którego wyrosła tawułka 
- Zielona_Ania

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zaszalałaś ANECZKO- pracuj, pracuj, a ja przyjdę na gotowe pooglądać.

- Zielona_Ania

To jest straszne, idę sobie spokojnie, a tu nagle cebulki - i wszystkie mówią do mnie : KUP MNIE! 
- Asiula z wyspy
- 200p

- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Jedna z twoich dalii nowych wygląda mi znajomo. Czy to nie jest "seattle". Miałam taką w zeszłym roku i była przepiękna, rozjaśniała moją "ognistą" rabatę. Polecam!
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
- Zielona_Ania

Asiu, to jest Orange Duet, ale jak zobaczyłam zdjęcia Twojej Seattle, to faktycznie bardzo podobna! Pewnie będzie ciemniejsza niż Twoja.
- Asiula z wyspy
- 200p

- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Ja dzisiaj słyszałam(
) jak moje rośliny zrobiły "łaaał!" jak zobaczyły te 5 taczek nawozu ze stajni.
A w sklepach to ja wiem jak one potrafią krzyczeć
I ja popieram, nie ma sensu się opierać
A w sklepach to ja wiem jak one potrafią krzyczeć
I ja popieram, nie ma sensu się opierać
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
- Zielona_Ania

Jak obiecałam wstawiam kilka fotek roślin użytkowych. Wszystko robiłam w zasadzie po raz pierwszy - jeszcze dużo nauki przede mną. Ale to taka frajda - zbierać warzywka bez chemii
Fragment warzywnika- w tym roku maliny zostaną przesadzone będzie więcej miejsca na warzywa:

Bób:

Groch cukrowy:

Sałata listkowa (świetna - można co jakiś czas skubać listki , a ona rośnie sobie dalej):