Kanna ,Rutewka Devalayi (oskrzydlona) ,Jukka, Wiciokrzew Dropmore Scarlet ( brownii),
Lilia Tygrysia.

piękne roślinki
 piękne roślinki   

.
 . 

Rutewki jeszcze nie rozmnażałam, mam ją dopiero 3 lata ,myślę, że przez podział , gdyż nasion u mnie nigdy nie wytworzyła.
 Rutewki jeszcze nie rozmnażałam, mam ją dopiero 3 lata ,myślę, że przez podział , gdyż nasion u mnie nigdy nie wytworzyła.  

Jak zima postraszy, to owoce szybko znikają w ich dziobkach. Ja popełniłam błąd sadząc ognika w przewiewnym miejscu, dlatego go wysusza (wiatr to największy wróg). Najlepiej wybrać zaciszne, osłonięte od wschodu i północy  stanowisko -można prowadzić jak pnącze, płasko przy ścianie -też daje świetny efekt.
  Jak zima postraszy, to owoce szybko znikają w ich dziobkach. Ja popełniłam błąd sadząc ognika w przewiewnym miejscu, dlatego go wysusza (wiatr to największy wróg). Najlepiej wybrać zaciszne, osłonięte od wschodu i północy  stanowisko -można prowadzić jak pnącze, płasko przy ścianie -też daje świetny efekt.  

róża na łuku piękna ,tworząc przejście jakby z jednej do drugiej części ogrodu...taka masa rododendronów i azalii,muszą roztaczać cudowny zapach wiosną.Przypomniałaś mi zdjęciem rutewki ,że miałam kupić ,nie wiem ,czy nasiona ,czy sadzonkę,to co będzie...
 róża na łuku piękna ,tworząc przejście jakby z jednej do drugiej części ogrodu...taka masa rododendronów i azalii,muszą roztaczać cudowny zapach wiosną.Przypomniałaś mi zdjęciem rutewki ,że miałam kupić ,nie wiem ,czy nasiona ,czy sadzonkę,to co będzie... ,ale cieszę się ,że np.u Ciebie mogę podziwiać to co mnie nie dane....
 ,ale cieszę się ,że np.u Ciebie mogę podziwiać to co mnie nie dane.... 

Ja także zaczynam mieć problemy z brakiem miejsca , a w sklepach coraz lepsze zaopatrzenie , przybywa wspanialych roślin i  wszystkie chciałoby się mieć.
 Ja także zaczynam mieć problemy z brakiem miejsca , a w sklepach coraz lepsze zaopatrzenie , przybywa wspanialych roślin i  wszystkie chciałoby się mieć.  Teraz
 Teraz 
  .
 .

A przywrotnik - jeden z moich ulubieńców w ogrodzie
  A przywrotnik - jeden z moich ulubieńców w ogrodzie   Malwy - jak dla mnie - mogły by rosnąć wszędzie
 Malwy - jak dla mnie - mogły by rosnąć wszędzie  

i będę gryzła palce, że nie ma wiosny i kolorków do oglądania
 i będę gryzła palce, że nie ma wiosny i kolorków do oglądania   

Na pewno mnie nie zabraknie i w przyszłości
 Na pewno mnie nie zabraknie i w przyszłości