Mój ogród - eukomis cz.2
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - eukomis cz.2
Madziu zakupy roślinek fajne taką lilię do doniczki też sobie kupiłam bo one nie są wysokie i ładnie się prezentuja.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Padłam na widok tego klona. Mały klonik to moje marzenie. Obiela też niczego sobie.
Ja w tym roku miałam żadnych nasion nie wysiewać, ale też skusiłam się na wilce. Kupiłam 2 rodzaje.
Ja w tym roku miałam żadnych nasion nie wysiewać, ale też skusiłam się na wilce. Kupiłam 2 rodzaje.
Pochwalę się jeszcze kobeą - nareszcie wzeszła
i jeszcze dwie pokazują łebki

i jeszcze rącznik - ale nie wiem czy z nim wszystko ok - wygląda dość dziwnie

i jeszcze rącznik - ale nie wiem czy z nim wszystko ok - wygląda dość dziwnie

Pozdrawiam, Magda 

- eukomis
Jadziu lawenda będzie bardzo ładnie wygladać na kiju,widziałam gdzieś w sklepie ale były bardzo drogie więc lepiej samemu wychodować. A co do klonu Palmowego to podobno nie powinno się go obsypywać korą bo w korze są bakterie grzybów które atakują szyjkę korzeniową klonów. Żebym to ja wiedziała wczesniej to może bym uratowała tego mojego a tak to już dawno na śmietniku bo nic z niego nie został a miałam go 3 lata 

- eukomis
Madziu amnie w tym roku kobe bardzozle wzeszły z 14 nasion tylko 4 wzeszło siałam jeszcz raz ale nic nie wyłazi.
- eukomis
Janko będe czekac na zdjecie tej dalii na pewno będzie piękna.
- eukomis
Priam czy wiosna wie że jej tak oczekujemy i dlatego robi nam takiego psikusa.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Halinko człowiek uczy się na błędach. Czas spróbować ponownie, może tym razem pobędzie dłużej 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szkoda tak fajnego klonika . Mój lawendowy patyczek ma dopiero jakieś 30 cm ,ale ładną koronę . Tak bynajmniej mnie się wydaje . Jak sie rozciepli to go kliknę tylko będę musiała go spod róży przesunąć dalej bo się oboje nie pomieszczą . Szybciej o tym nie pomyślałam
Halinko wyłażą mi 3 kolejne łebki kobei
- wyczytałam gdzieś
żeby pomoczyć nasionka 2 godziny w ciepłym mleku - i tak zrobiłam - eksperymencik
. Faktycznie chyba szybciej bo były posiane może z 10 dni temu a poprzednie wyłaziły ze 3 tygodnie
Jeśli wszystkie się ładnie utrzymają i powiesz mi jak je zabezpieczyć to mogę się podzielić 

Pozdrawiam, Magda 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
u was już ładnie wszystko wschodzi a ja czekam na ocieplenie aby posiać w szklarni ,, mogła by już przyjść ta wiosenka ,bo moje gazanie też już ładnie wschodzą i za dwa tygodnie trzeba ich flancować a zawsze to robiłam już w szklarni ..
- eukomis
Madzi jesteś kochana ,zobaczę może jeszcze wzejdą ,Ja myślę że nasina za wcześnie kupiłami i były może jakieś przeterminowane a torebek z nich już nie mam.
Nie ma sprawy Halinko
, ale oczywiście mam pytanie Ekspercie - kiedy pikować koleusy - mam wrażenie że moje zatrzymały się tak na 5-7 milimetrach wzrostu - są gęste ale malutkie
I pokażę Ci jeszcze coś - moją sundavillę po pierwszej zimie - chyba mi się udała

I pokażę Ci jeszcze coś - moją sundavillę po pierwszej zimie - chyba mi się udała

Pozdrawiam, Magda 

-
- 100p
- Od: 21 paź 2009, o 12:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halinko,nie mogę wyjść z podziwu,to co zrobiłaś to po prostu cudo,jestem pod wielkim wrażeniem.Będę często zaglądać i radzić się Ciebie jeżeli oczywiście pozwolisz
Ja jestem początkującym ogrodnikiem i mam nadzieję że kiedyś chociaż w połowie uda mi się osiągnąć to co TY osiągnęłaś
.Pozdrawiam

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
też mam taką sundavillę , czekam prawdziwej wiosny aby obciąć jej przydługie wypusty , ,zasilić i wystawić na dwór ...jedną trzymałam chyba z 5 lat i oddałam córce bo nie mieściła się na oknie a tą co teraz mam sama sobie ukorzeniłam