Halinko dzięki...za niedługo trzeba będzie pikować i nie wiem gdzie ja to wszystko pomieszczę.
A tu jeszcze sałata i seler dochodzą.

Szałwia omszona też jakoś pomału rośnie.

Słonko zasyłam.

nie zazdroszczę roboty przy pikowaniu. Pracowita kobieta jesteś
 nie zazdroszczę roboty przy pikowaniu. Pracowita kobieta jesteś 

tego pikowania, to Ci nie zazdroszczę
 tego pikowania, to Ci nie zazdroszczę   

nie ma tego za dużo...dam sobie radę.....ziemię mam i małe doniczki też....najgorzej się zabrać
 nie ma tego za dużo...dam sobie radę.....ziemię mam i małe doniczki też....najgorzej się zabrać  poza tym boję się ruszać te drobinki żeby nie uszkodzić.
 poza tym boję się ruszać te drobinki żeby nie uszkodzić.

szkoda ale i tak cieszą swoim kolorkiem....zresztą żadne nie pachniały.
 szkoda ale i tak cieszą swoim kolorkiem....zresztą żadne nie pachniały. 

. Mają szczęście
 . Mają szczęście   . Czy przypołudniki  i portulakę bedziesz również siać w domu albo zaraz w ogródku . Pomidory również wystartowały
 . Czy przypołudniki  i portulakę bedziesz również siać w domu albo zaraz w ogródku . Pomidory również wystartowały   . U nos  zas sypie
 . U nos  zas sypie  

a przypołudników jakoś nie kupiłach natomiast portulaka posieja wprost do gruntu. Pomidory będę siała 16 marca czyli teraz we wtorek. Mam już ziemię do zasiewów i wszystko przygotowane czeka.
  a przypołudników jakoś nie kupiłach natomiast portulaka posieja wprost do gruntu. Pomidory będę siała 16 marca czyli teraz we wtorek. Mam już ziemię do zasiewów i wszystko przygotowane czeka. zgroza świata.
 zgroza świata.

Gdy przyjedziesz z Izką będziecie mogły z mojej małej balkonowej szklarenki wybrać sobie sadzoneczki mam nadzieję,że już z pierwszymi kwiatami...
 Gdy przyjedziesz z Izką będziecie mogły z mojej małej balkonowej szklarenki wybrać sobie sadzoneczki mam nadzieję,że już z pierwszymi kwiatami... 

, powiedz mi tylko co to za fiołki są i w jakim miejscu powinny rosnąć
 , powiedz mi tylko co to za fiołki są i w jakim miejscu powinny rosnąć   Biała kobea jeszcze się "kotasi", za to fioletowa już chciałby się piąć, za wcześnie ją wysiałam
  Biała kobea jeszcze się "kotasi", za to fioletowa już chciałby się piąć, za wcześnie ją wysiałam  nie wiem co teraz z nią robić...
  nie wiem co teraz z nią robić...

Było bosko- słonecznie i gorąco!!! Szkoda tylko, że u nas ciągle zima...
   Było bosko- słonecznie i gorąco!!! Szkoda tylko, że u nas ciągle zima...

czyli cała szklarnia balkonowa tonie w siewkach....musi to być niesamowity widok. Aksamitki wąskolistne też mam ale posieję od razu do gruntu. Jesteś kochana ...oj gdzie tam maj
 czyli cała szklarnia balkonowa tonie w siewkach....musi to być niesamowity widok. Aksamitki wąskolistne też mam ale posieję od razu do gruntu. Jesteś kochana ...oj gdzie tam maj  ...ale byle do czwartku bo ma być +8 stopni.
 ...ale byle do czwartku bo ma być +8 stopni.  
  ale nic to bardzo je lubię na moich piaskach.
 ale nic to bardzo je lubię na moich piaskach.  Co do kobei to tylko się ciesz....przesadź do doniczek każdą osobno( trochę wiekszych jak teraz masz )  i dokarmiaj bo to dosyć żarłoczna bestyjka ( dobra ziemia z odrobiną gliny + nawóz do kwitnących ( przy ubywajacym księżycu w dniu liścia) jak masz jakieś bambusowe podpory to jej daj. Zresztą idę do Ciebie ją zobaczyć bo może warto byłoby ją trochę ciachnąć żeby się rozkrzewiła.
 Co do kobei to tylko się ciesz....przesadź do doniczek każdą osobno( trochę wiekszych jak teraz masz )  i dokarmiaj bo to dosyć żarłoczna bestyjka ( dobra ziemia z odrobiną gliny + nawóz do kwitnących ( przy ubywajacym księżycu w dniu liścia) jak masz jakieś bambusowe podpory to jej daj. Zresztą idę do Ciebie ją zobaczyć bo może warto byłoby ją trochę ciachnąć żeby się rozkrzewiła.

W maju Ci ją przywiozę. Cieszę się, że będziesz miała różyczkę....Cinderella jest cudna a na pieńku to już w ogóle. Też ją mam na liście.
 W maju Ci ją przywiozę. Cieszę się, że będziesz miała różyczkę....Cinderella jest cudna a na pieńku to już w ogóle. Też ją mam na liście.  Chow się cieplutko i przeglądaj katalogi.
 Chow się cieplutko i przeglądaj katalogi.  
  tak szybko...ojejku jak ten czas szybko leci a wiosna jak nie chce do nas przyjść to nie przychodzi...miejmy nadzieję, że ją przywiozłaś z sobą.
  tak szybko...ojejku jak ten czas szybko leci a wiosna jak nie chce do nas przyjść to nie przychodzi...miejmy nadzieję, że ją przywiozłaś z sobą.