Cały dzień spędziłam we Wrocku , a tu tylu miłych gości....
Kasieńko ta pogoda drażni nas wszystkich!Już nie mam siły do mrozów.Słońce świeci i przez okno wygląda ,że jest fajnie i przyjemnie.Natomiast jak się wyjdzie na dwór - natychmiast przeszywa zimny wiatr.Mróz w nocy -10 , w dzień -2 do + 2 ....Ziemia dopiero teraz zamarznięta , tak ,że lilie , które teraz przyszły zamiast w gruncie - wylądowały w garażu ( posadzone w doniczkach).....wściec się można , bo już mówią ,że mrozy potrzymają do końca marca....
Z przyjaciółką - nadrobisz zaległości w "nagadaniu" się , a nie sadzeniu roślin

Kulig?O nie!Na widok śniegu już mnie mdli....współczuję tych widoków.
Mariolu , wiesz ,że nie kopie się leżącego?

Takie piękne widoki nam pokazujesz , podczas gdy na weekend znów zapowiadają śnieżyce?

Moje przebiśniegi mają pączki , ale jest tak zimno ,że ani myślą rozkwitać...
Olu takie zdjęcia można , a nawet trzeba pokazywać
zawsze
Grażynko masz rację.Gdzie nie wchodzę , do jakiegokolwiek wątku - tam złość i zgrzytanie zębami.
Grażynko (grazynarosa22)

No to tylko Ci współczuć! Albo się cieszyć , bo przynajmniej nie pomarzną Ci rośliny....
U nas są mrozy , a śniegu nie ma....trochę się boję o róże , bo jak Magiczna zobaczyła moje kopczyki - to prawie zabiła mnie śmiechem... Fakt, nie przyłożyłam się , szczerze mówiąc , ale szybko zaczął padać śnieg i było go duuuużo.Dopóki leżał - wszystko było ok.A teraz mrozy bez śniegu....No cóż - co będzie , to będzie. Już i tak po "ptokach".Od soboty ma padać i u mnie....
Aguś Te wahania temperatur są po prostu okropne!W nocy zimno obrzydliwie , a w dzień ,w zacisznym miejscu można się opalać.

Dobrze ,że Twój post jest przepełniony optymizmem i pozytywną energią!Trochę mi lżej...
Iduś , Ty wyrodna matka jesteś! Dzieciom biurko zabrałaś!

U mnie w kuchni nie można jeść posiłków , bo stół zajęty przez kuwety z wysiewami!

M już patrzeć na to nie może , ale ucinam jego zrzędzenie pytaniem : a pomidorki dobre chcesz w lecie jeść?Jak na razie skutkuje! Pomidorki od Kozuli oczywiście honorowe miejsce na tym stole zajmują.
Z tymi nożami to doby pomysł!
Nasion od Pani O nie kupowałam ,ale czytałam na forum ,że kicha - nie wschodzą , na razie przynajmniej...
Jej , ale się rozgadałam , aż mnie palce bolą...